Pípání pc - asi potřebuji chlazení GK Vyřešeno
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Pípání pc - asi potřebuji chlazení GK
Nejspíše najdeš nastavení v Biosu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-P0 ... 9337E.html Toto je ona. Přesně.
Acer TimelineX 4820T - OS: Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!
Tak sem prohledala BIOS a nikde sem nic nenašla. Nenapadá vás, kde by to tam mohlo být? Nebo někde v ovládacích panelech? - myslím to nastavení teploty toho monitoru pc skříně.
v biosu??? to určitě ne, pokud vidím dobře tak pod lcd sou tlačítka tak pomocí těch
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
-
- Pohlaví:
Mohlo by to být v tom Biosu PC Health Status. Aspoň já to tam mám, ale já nemám monitor. Jenom to hlídá teplotu CPU a dle nastavení dá zvukový signál o dosažené nastavené teplotě, případně vypne (podle nastavení) PC.
-
- Pohlaví:
Teprve nyní jsem koukl na tu bednu. Zao má nejspíš pravdu.
To sem zkoušela - je tam reset, který vše vynuluje; mode, ten nedělá nic; set - nastavuje hodiny, ale po vypnutí bych mohla zase.. a pak tlačítko na změnu celsia/farnhaity nebo jak se to píše a při nastavení času nahoru a dolů..
V tom PC health status sem byla a vše co bylo s teplotou je disabled, kromě CPU SMART FAN CONTROL - Enabled, CPU SMART FUN MODE - auto. To ale asi nebude ono.
Dokonce sem se dočetla, že by to vypnutí pc měl ten monitor ukazovat datum a čas, ale to neukazuje...?!
EDIT: Brácha má tu samou, tak sem to zkoušela u něj a jemu akorát navíc funguje ten mode - přeblikává u teploty mezi CPU, HDD a VGA. Já tam mám VGA a nejde to přepnout. Nastavit ale nic nejde ani u něj.
V tom PC health status sem byla a vše co bylo s teplotou je disabled, kromě CPU SMART FAN CONTROL - Enabled, CPU SMART FUN MODE - auto. To ale asi nebude ono.
Dokonce sem se dočetla, že by to vypnutí pc měl ten monitor ukazovat datum a čas, ale to neukazuje...?!
EDIT: Brácha má tu samou, tak sem to zkoušela u něj a jemu akorát navíc funguje ten mode - přeblikává u teploty mezi CPU, HDD a VGA. Já tam mám VGA a nejde to přepnout. Nastavit ale nic nejde ani u něj.
-
- Pohlaví:
To sem zkoušela - je tam reset, který vše vynuluje; mode, ten nedělá nic; set - nastavuje hodiny, ale po vypnutí bych mohla zase.. a pak tlačítko na změnu celsia/farnhaity nebo jak se to píše a při nastavení času nahoru a dolů..
Tak jsi to našla tohle je určitě ono. Otázkou je proč mode nedělá nic a proč tam není ten čas. Jde o to jestli je to vůbec zapojený - případně správně zapojený. Zkus to mode pár sekund podržet, tam by se měly přepínat funkce nastavení.
-
- Pohlaví:
S tímto monitoringem nemám žádnou zkušenost, možná to také potřebuje nějakou samostatnou instalaci.
Zkoušela sem i držet i kombinace už jen zbývá kopnout
Kdyby to nepípalo, tak mi je to ukradený, ale jdu třeba se psem ven a když se vrátím, tak na mě vyjde brácha, že mi celou dobu pípá počítač!

Takže teď sem vypla pc a kromě pořádného vyčištění všeho - a že se tam toho ještě našlo
Např. za lopatkama větráčku od procesoru byly nánosy prachu, kterých sem si nikdy nevšimla. Zítra asi vemu fén, hodím tam studenej fuk a normálně to vyfénuju. Když sem totiž foukla, tak to byla síla.. Jinak sem kontrolovala dráty co vedou z toho displeje a všechny sou zapojený. A když tak přemýšlím, tak dřív mi šel ten mod taky přepínat jak bráchovy.. A nic sem mezitím nepřepojovala. Už nevím, kde by to mohlo jít nastavit. Prohledala sem google a debaty o této skříni prostě nejsou. No a s biosem si nechcu hrát, abych něco nepo..

- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
chce to vyfoukat. hadrou se nedostaneš pořádně nikam, ale chce to větši tlak a fén asi takový mít nebude, ale nevím, co máte doma za fukar
nejlepší by byl stlačený vzduch ve spreji a nebo nějaký regulovatelný kompresor 

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 2541
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
18 dub 2025 11:01
-
-
AIO Vodní chlazení 5800x3d Příloha(y)
od schwarzenegger » 29 čer 2024 14:16 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 31
- 9108
-
od Kminek
16 črc 2024 11:32
-
-
-
mpg x570 gaming edge wifi Potřebuji poradit jak na bot BIOSu Příloha(y)
od ManemanTV » 15 pro 2024 21:31 » v Problémy s hardwarem - 11
- 4344
-
od ManemanTV
16 pro 2024 18:18
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”