Ahoj všichni, potřebuji radu, protože už nevím co a jak.Jedná se mi o toto.Mám připojení na internet přes Wi-fi síť rychlost 4 Mbit/sec.Když stahuji např. z Rapidshare, ale i třeba stahuj.cz, apod. (na stahování používám Internet Download Manager) tak mi jede stahování rychlostí cca 520Kb/sec.Po cca minutě mi však spadne na 130kb/sec což odpovídá cca 1 Mbit/sec rychlosti připojení.A na této rychlosti zůstává.Když stahování pozastavím a po chvílce opět pustím (cca po 3 minutách) tak mi to jede zase chvíli těch cca 520kb/sec a poté opět spadne rychlost downloadu...
Nevím, kde by mohla být chyba.Vím, že FUP tam neni a na tu rychlost je agregace 1:10.Ale i kdyby tam leželo tolik lidí, tak tam nejsou 24 hodin denně a mě to dělá takto pořád, ať v noci, či ráno, nebo odpoledne.Mimoto před cca měsícem a déle tak mi nikdy rychlost pod těch 520 kb/sec nespadla až to pozoruji poslední měsíc...
Je to pořád dokola, poskytovatel mi sdělil, že tam našel jednu chybičku, tu odstranil a že by to mělo jet jak to jelo, ale bohužel to neni pravda a jede to pořád stejně.Zkoušel jsem to i když se napojím notebookem, ale i u něj je to to samé.Měnil jsem i jiné download manažery, zkoušel jsem stahovat ze všeho možného, ale prostě bez úspěchu...Pořád to takto padá...
Jinak vše je napojeno do TP-LINK TL-SF1005D, z něj je napojen notebook, VoIP telefon a PC.Podotýkám, že předtím to šlo vše OK i když jsme byl dva na internetu, aby mi tu nikdo nepsal, že to je tím, že jsme dva na jednom switchy.Protože ono to tak jde i když je tam jen jeden a druhý PC i telefon nikdo neužívá...
Wifi, download, POMOC
Wifi, download, POMOC
Naposledy upravil(a) cimir dne 30 pro 2008 15:47, celkem upraveno 1 x.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Wifi, download, POMOC
měl jsem ten samý problém,ale u jiného providera. rychlost netu mám 2Mbit/sec a rychlost stahování jela prvních pár minut normálně 250Kb/sec a pak to spadlo na 50Kb/sec a už se to nezvedlo.několikrát jsem urgoval providera ať to opraví a nic a pak zničeho nic jede stahování plnou rychlostí celou dobu. tohle nebude chyba u tebe ale někde u providera
PS: u wifi rychlost kolísá,ale takhle moc ne
PS: u wifi rychlost kolísá,ale takhle moc ne
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
A náhodou o jakou chybu by se uněj mohlo jednat nemáš zdání?On totiž tvrdí, že to tam vše má už v pořádku, že tam našel akorát tu jednu chybičku a jinak nic.Jsem už bezradnej a dá se říct že i vyloženě nas.....
P.S: Kdyby to trvalo pár dní, tak bych to zkousl, ale přes měsíc :,-( Špatné je, že tu jinej pořádnej provider neni a doposud s ním nebyl žádný problém...
P.S: Kdyby to trvalo pár dní, tak bych to zkousl, ale přes měsíc :,-( Špatné je, že tu jinej pořádnej provider neni a doposud s ním nebyl žádný problém...
Naposledy upravil(a) cimir dne 30 pro 2008 15:55, celkem upraveno 1 x.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
o tom, co tohle způsobovalo mi neřekl ani bů
u nás na vesnici je tohle monopol, takže si může dělat co chce
jinak podle mě asi nějak posílil linku 

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Ach jo, to je v čoudu...Asi s tím nic nenadělám...A když, tak nevím co...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nejlépe si jej pozvat a předvést mu to. Někdy to chce dobré nervy na jednání s takovými providery. Já jej vždy musím jednou cca 6 týdnů vždy upozornit, že jsou opět problémy a pak se to vždy na čas zlepší.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Mám ještě jeden nápad možná že vůbec nesouvisí ale mě to po tom kdy sem to takto zkoušel padalo úplně. Např Rapidshare.com nepodporuje sekvenční stahování a pokud jsem se pokoušel navázat připojení přes další slot celé připojení mi po chvíli spadlo. doporučujitedy pro rapid nastavit downloaderu jen jeden kanál a testovat.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- gyga
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
A máš placenej účet na Rapidshare? Já si myslím, že když nemáš účet a stahuješ jen tak, tak je to omezený rychlostí 128kB/s.
Lenovo Thinkpad Edge 15
Placenej účet u Rapida mám, ale problém je, že to nedělá jen u Rapida, ale ať stahuji z jakéhokoliv umístění.Např. aktualizace Windows, freeware programy ze serveru Slunečnice.cz či Stahuj.cz.Je to prostě u každého stahování a je jedno odkuď stahuji.Nemusí to stahovat ani přes Internet Download Managera, ale i když to stahuje normálním stahovačem, takže tím by to také být nemělo...
Já už jsem providera u sebe měl tím stylem, že jsem telefonovali, já jsem pustil download a on na to koukal u sebe.Spadlo mu to tam jako mě vždy po cca minutě dolů...
Já už jsem providera u sebe měl tím stylem, že jsem telefonovali, já jsem pustil download a on na to koukal u sebe.Spadlo mu to tam jako mě vždy po cca minutě dolů...
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Viděl bych to na nastavení předností paketů na hlavním routeru providera aby si mu nepřetěžoval síť prostě pokud stažení trvá déle než jednu minutu sundá ti rychlost.
O problematice je možné číst v připravovaném návodu "Stahování od A do Z" odkaz v rozcestníku klik do podpisu.
O problematice je možné číst v připravovaném návodu "Stahování od A do Z" odkaz v rozcestníku klik do podpisu.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Viděl bych to u poskytovatele.Podobný problem už řešim rok a marně.Bylo mě vysvětleno že přes den mají hodně lidí připojeno a ať si spočítám agregaci.Až prý dojde k posílení linky tak se to zlepší.Když chci něco stahnout tak to necham na noc a bez problemů.Na vesnici si člověk vybírat nemůže.I když na rychlost si nemůžu stěžovat protože když je dobrej den tak to jede i 1.4 Mb/s což na Wifi je dobrý.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2181
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek
20 dub 2025 13:17