Jak zachovat MENU u DVD

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

pkj
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Jak zachovat MENU u DVD

Příspěvekod pkj » 14 dub 2006 15:00

Nedávno jsem se naučil přidat na dvd CZ zvuk na kterých jsem jej postrádal. Dnes umím přidat CZ i En + tit, a vytvořit si nové MENU dle svých představ.
Bohužel to nej pořád nezvládám. Nahradit ve filmu zvuk v CZ a zachovat původní MENU orig filmu.

Za každou radu děkuji

Používám prog
DVD Architekt na vytváření MENU
Vegas na předělávaní zvuku
SUBrip na titulky
A různé pomůcky

Reklama
mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 15 dub 2006 11:18

Neodpovím ti na tvůj dotaz, spíše se připojím k otázce - kam chodíš na české zvukové stopy do filmů? Mám pár anglicky namluvených a docela rád bych je měl česky.

pkj
Level 1
Level 1
Stav:

Zvuky

Příspěvekod pkj » 15 dub 2006 13:15

Na dabing nechodím na žádné inter. stránky. Většinou pokud daný film vysílají na TV tak si jej nahraji do PC a pak si vytáhnu jen zvuk. Případně máš-li dvd recorder tak si film nahrát na recorder a film vypálit na dvd-rw a přenest jej tak pro úpravu do PC.(ale to jen pokud nemáš TV kartu)
Pak už je to sranda předělat zvuk např do 5.1 či jej nechat v 2.0

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 15 dub 2006 13:34

No TVkartu mám, ale ty filmy co mám zatím jaksi v tv buď ještě nebyly, popřípadě byly, ale už sakramentsky dávno - mám některé i na kazetách VHS, ale šumí a prskají, protože jsou obehrané.

pkj
Level 1
Level 1
Stav:

filmy

Příspěvekod pkj » 15 dub 2006 13:45

Napiš mi o jaké filmy jde a já uvidím jestli bych nemohl najít lepší kvalitku popřípadě zda li je sám už nemám předělané.

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 15 dub 2006 14:07

Kočičí oko a Kvílení vlkodlaků - ty jsou teď nové, a navíc u toho kvílení, jsou jen polské titulky. Jinak mám ještě v originále Sedm neohrožených, Smrtonosná zbraň 4, 13 duchů (to jsem v TV prošvihl), Agent bez minulosti, Animatrix, Ať to stojí, co to stojí, Bojovníci mezi nebem a zemí, Město andělů a Oheň nenávisti.

Kromě toho Kvílení jsou tam aspoň české titulky, i když je nesnáším a mám raději češtinu - pokud by se někde dala stáhnout.....

pkj
Level 1
Level 1
Stav:

mam je část

Příspěvekod pkj » 15 dub 2006 14:17

maš velice vytříbené choutky pro filmy různého žánru. Snad tě potěší tato zpráva. Smrtonosná past 4 mám předělanou celou serii, Agenta bez minulosti mám taktéž. 13 Duchů nemám předělané ale mohu poskytnou zvukovou stopu, Město andělů bych měl teoreticky sehnat již předělanou.
Ostatní filmy nejsou blízké mému srci.

tady je e-mail na kterej mi můžeš napsat abychom se případně domluvili.
Naposledy upravil(a) pkj dne 15 dub 2006 16:14, celkem upraveno 1 x.

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 15 dub 2006 14:35

To je bezvadný. I když mám přes tisíc placek, tak doposud jsem jen kopíroval, překonával ochrany a v nejlepším případě překopával z AVI do DVD. Čili zatím jsem nedělal nic ohledně češtin a vkládání do filmů. Máš-li nějakou takovou zkušenost, mohl bys napsat nějaký osvědčený návod - třeba do sekce Filmy. Já (a jistě i mnoho jiných) se to musíme teprve naučit a až potom by přišel na řadu nějaký vzájemný přenos češtin, nebo něco podobného. Vím, že návody na něco takového jsou i na TVFreak, ale tam mě to nějak neoslovilo - neberou v úvahu, že o tomhle ještě absolutně nic nevím..

pkj
Level 1
Level 1
Stav:

návod

Příspěvekod pkj » 15 dub 2006 14:39

Návod bude problém napsat jelikož se nevyznát v názvech všech možných funkcí a ost. věcech. Ale i přesto se vynasnažím dát něco dohromody.
Jak si už sám řek mijaja,, překonávání ochran či převody z divx to dvd neni nic světobornýho,, zato taková předělávka do CZ dvd je mnohem vytříbenější záležitost.

Jidhash
Tvůrce článků
Level 4
Level 4
Stav:

Re: Jak zachovat MENU u DVD

Příspěvekod Jidhash » 17 dub 2006 11:40

pkj píše: Nahradit ve filmu zvuk v CZ a zachovat původní MENU orig filmu.
Používám prog
DVD Architekt na vytváření MENU

když už jednou předěláš film, tak menu nebude fungovat; ikdyž jsem to nikdy nezkoušel ( menu zahazuji jako první věc, nebo si vytvářím nové ), tak mě napadá že menu by se dalo zkopírovat a znovu vytvořit ( seskládat a správně propojit ) právě díky DVD architektu, tento program mě opravdu mile překvapil, dokáže toho vemli mnoho

pkj
Level 1
Level 1
Stav:

menu

Příspěvekod pkj » 17 dub 2006 16:28

Přesně tak když už mám předělaný film tak ho nemohu vložit do původního menu už jen proto že nesouhlasí kapitoly filmu(v dvd architektu totiž kapitoly zadáváte dle své volby).
Aby film mněl původní kapitoly musíse upravit v (nero vision) nebo tak nějakej název a pak teprve tvořit původní menu. To mám od zdroje, který umí tvořit původní menu, bohužel víc neprozradí je na tuto metodu obzvlášť pišný.

Jidhash
Tvůrce článků
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Jidhash » 17 dub 2006 16:53

a nešlo by v dvd architektu spojit menu s již upraveným filmem a jen upravit přístupové cesty ? jestli začíná např.5 kapitola v 6:00 minutě originálu nebo 6:05 u upraveného filmu už přece není podstatné
a co se dvdarchitektu týče, tak zvládná vše co amatérské a notně omezené nero vision, bohužel ho taky neumím ještě využít na 100% ( nedostatek času potřebný k těmhle hrátkám :-( )

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”