Číslování buněk Vyřešeno
Číslování buněk
Zdravim všechny, potřeboval bych poradit s jednim oříškem. Vytvářim v excelu malý formulář tak, že se mi vejde 6x na stránku. Na každém z nich potřebuju udělat pořadové číslo ale tak, že se mi při každém tisku periodicky zvětší. Nevím jestli něco takového jde vůbec vytvořit. Můžete mi prosím někdo poradit?
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Číslování buněk
Pokud budes tisknout "rucne" - Ctrl-P, pak zbyva pouze vkladat cislovani do formulare (mimochodem neuvadis, v jakem prvku je to cislo vlozeno - textove pole, popisek,..).
Pro automatickou inkrementaci je potreba pouzit proceduru VBA, ktera nacte posledni cislo, inkrementuje a posle na tiskarnu (priadne obracene - vytiskne a pak pro dalsi tisk inkrementuje).
Protoze, jak pisi vyse, neuvedls nic blizsiho, je odpoved takto obecna.
Bylo bu dobre, kdybys pripojil testovaci soubor s formularem.
Pro automatickou inkrementaci je potreba pouzit proceduru VBA, ktera nacte posledni cislo, inkrementuje a posle na tiskarnu (priadne obracene - vytiskne a pak pro dalsi tisk inkrementuje).
Protoze, jak pisi vyse, neuvedls nic blizsiho, je odpoved takto obecna.
Bylo bu dobre, kdybys pripojil testovaci soubor s formularem.
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Přesně tak. Aby jsme tu nevymýšleli zbytečnosti, nějaký příklad je nezbytný.
Nejlepší hra je Excel!
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
OK, v příloze je malý příklad. Bohužel mi nejde přiložit xls.soubor, tak to přikládám jako obrázek. Číslování formulářů je pouze jako číslo v buňce, ale to není podmínkou, lze to upravit tak, jak bude potřeba. Jde o to, že těchto formulářů se bude tisknout více uživateli poměrně velké množství, proto bych byl rád, aby se čísla měnila automaticky. Na příkladu je uvedeno číslování 1,2,3,4 a já by potřeboval takovou úpravu že, když to teď vytisknu, tak se mi změní číslování na 5,6,7,8.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
V příloze je příklad. Makro bylo vytvořeno za pomoci záznanu maker.
Pokud se makru přidělí klávesová zkratka Ctrl+P překryje zkratku pro normální tisk a spustí se tisk přes makro.
Postup vytvoření makra:
Edit: soráč nevím proč ještě sem to zkusil jednou spustit a bohužel tam něco chybí zřejmě přepočet listu před tiskem F9 bo jako spuštené makrem mi to nefunguje
Pokud se makru přidělí klávesová zkratka Ctrl+P překryje zkratku pro normální tisk a spustí se tisk přes makro.
Postup vytvoření makra:
- Spust záznam makra
- Kopie (Ctrl+C) poslední buňky v pořadí tedy buňky s nejvyšším číslem
- Přesun na buňku s nejnižším číslem
- Funkce vložit jinak - vložit pouze hodnoty
- Příkaz pro spuštění tisku
- Ukonči záznam makra
Edit: soráč nevím proč ještě sem to zkusil jednou spustit a bohužel tam něco chybí zřejmě přepočet listu před tiskem F9 bo jako spuštené makrem mi to nefunguje
- Přílohy
-
- zmen cislo a tiskni.xls
- (15 KiB) Staženo 57 x
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Číslování buněk Vyřešeno
V prilozenem sesitu je upravena procedura, slouzi pro demo. Podle potreby si proceduru uprav (nazev kistu, adresy bunek, aktivuj radek PrintOut) a nakopiruj do sveho sesitu do modulu VBA.
Doplneno:
pokud budes chtit tisknout opakovane, pak pouzij:
Doplneno:
pokud budes chtit tisknout opakovane, pak pouzij:
Kód: Vybrat vše
Sub PrintRepeat()
Dim i As Integer
For i = 1 To 10
TiskAZmenCislo
Next i
End Sub
- Přílohy