Mám problem, při některých DVD filmech se mě škube zvuk. Děla to jen u origo DVD když si stahnu nějakej film v avi nebo tak, tak je vše ok. A některe dvd taky jedou. Ale ty DVD jestli vite co se prodavaj v trafikach po 50Kč tak u nich skoro vždy problem prostě nejde poslouchat (nebo jde ale mam stoho abstak xD škodi to ušim xD ) zvuk jede ale stakovyma mezerkama jakoby... no nevim jak to vysvětlit.
Předem děkuju za pomoc. (je to ted nutne takže budu rad za každou rychlou odpoved)
Edit: pod linuxem jede vše OK
Sekani zvuku u některych DVD Vyřešeno
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Sekani zvuku u některych DVD
Nejspíš kodeky. V čem to přehráváš?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Skoušel jsem: WMP, VLC
Kodeky: CCCP skoušel jsem i jine ale taky to same...
Kodeky: CCCP skoušel jsem i jine ale taky to same...
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak zkus GOM Player a případně Cole2K kodeky. Můžeš taky zkusit přeinstalovat ovladače zvukovky. Zkontroluj taky zda ti nejede DVD v PIO mode...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Ve Win DVD to dělá taky? Jakou máš zvukovku a co ovladače na ní? Zkoušel jsi i jiné DVD než ze stánku (například z půjčovny)? Nejsou DVD zašpiněné (stačí otisky) a poškrábané na datové vrstvě?
Win DVD a GOM Player vyskoušim. Zvukovku mam Realtek ALC 880 integrovanou. ovladače nejnovši.(reinstalaci ovladaču sem dělal 4x) Některe dvd jedou ale to tak jen 2% z DVD co mam. Nejsou ani zašpiněne ani poškrabane jelikož jsou nove a jak sem řikal na jinych pc nebo na tom samem ale v Linuxu jedou normalně. a co je to, to Pio mode a jak to zjistim? 

- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
EL Diablo to má v podpisu. Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) 

Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Děkuji všem. hlavně El Diablovi 
Takže opravdu mi cdromky jely v PIO mode a podle toho navodu co ma El Diablo v podpisu jsem to opravil a nyní jede všechno skvěle.
Owner: Diky za upozorněni toho sem si nevšim
i když jsem ten návod co ma v podpisu četl dávno ale v te době sem ještě nevěděl že se mi bude hodit!
Takže moc děkuji vyřešeno!

Takže opravdu mi cdromky jely v PIO mode a podle toho navodu co ma El Diablo v podpisu jsem to opravil a nyní jede všechno skvěle.
Owner: Diky za upozorněni toho sem si nevšim

Takže moc děkuji vyřešeno!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Pomoc při výběru některých komponentů - nový PC 50-70 tisíc Příloha(y)
od Overlord » 12 bře 2025 01:26 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 6268
-
od Overlord
Zobrazit poslední příspěvek
14 bře 2025 11:54
-
-
- 1
- 3148
-
od Mety