Kritika webu Znojemské amatérské florbalové ligy*

Napište nám o svých webových stránkách, dejte vědět o jakémkoliv jiném zajímavém webu

Moderátoři: Myloš, Mods_senior

Koja
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Kritika webu Znojemské amatérské florbalové ligy*

Příspěvekod Koja » 16 led 2009 19:14

Tak jo hoši .. než to pustím ven, tak vás nechám, abyste se na mně trochu vyřádili :lol:
http://zafl.ic.cz/new/ .. :lookround:

Hlavně asi poradit nějakej pěknej font .. ono v Linuxu to vypadá dobře, ale ve widlích je to takový .. divný.
O tom volným místě pod webem v IE a Opeře vím, musím se na to ještě podívat, co přesně mi to tam dělá, ve FF je to v pohodě.

// Četl jsi Pravidla sekce?
// „
V názvu příspěvku uvádějte buď adresu, anebo název odkazovaného webu
// Opravil jsem; příště na to, prosím, mysli.
// Myloš
Everybody lies so don't trust anyone. :)

Reklama
Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Re: Kritika webu

Příspěvekod Owner » 16 led 2009 20:36

Pěkný ,ale dal bych tam větší font v menu a rozšířil bych stránku. Aspoň mě se u 100% na 15" 1280x800 se mi jeví jako 8 nebo 9. Nebo ho trochu zvýraznit. :bigups:
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

gyga
Level 4
Level 4
Stav:

Re: Kritika webu

Příspěvekod gyga » 16 led 2009 20:37

Stránky hezký...jen je to takový ponurý, jako stránky nějaký death metalové kapely :-)
Lenovo Thinkpad Edge 15

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Re: Kritika webu Znojemské amatérské florbalové ligy*

Příspěvekod Myloš » 16 led 2009 23:28

V hlavičce máš florbalové a v <title> florballové. Ujednotit.

Některá písmenka jsou hodně maličká. Sice je možné je zvětšit, ale předpokládám-li (jako že předpokládám), že to udělá víc jak polovina návštěvníků, proč jim to nezjednodušit a alespoň ty nejmenší prcky nezvětšit?
Krom toho většina písmenek (vyjma těch nejmenších, která máš definovaná klíčovým slovem: .small {font-size: xx-small;}) v exploreru 6 (19 % návštěvníků) nepůjde zvětšit, protože máš font-size v pixelech. Změň to na klíčová slova, jednotky em anebo procenta.

Doplňuji:
Teď na to koukám jak puk – proč konstrukce <span class=small>, když existuje <small>?
Argument, že je to „zastaralý tag“ neobstojí – je součástí HTML a prohlížeče, které vykreslují HTML, jsou povinny ho akceptovat.
Jak píše Lukáš Havrlant:
… je trochu zvláštnost, protože HTML má sice dvě značky na zesílení důrazu, ale ani jeden na zeslabení důrazu, což je trochu škoda. Jediná značka, která má podobný účel, je <small>. Jenže u ní je ten problém, že vlastně nemá sémantický význam, je to podobný problém jako třeba s <b>. Leč bohužel, jiná možnost prozatím neexistuje, takže pokud budete chtít zeslabit důraz nějaké části textu, použijte tento element. Já jej kupříkladu používám pro patičku. Není to sice zrovna sémantický vrchol, ale je to pořád lepší, než na méně důležitý text použít <span>, který potom pouze nějak nastylovat.

Koja píše:Hlavně asi poradit nějakej pěknej font .. ono v Linuxu to vypadá dobře, ale ve widlích je to takový .. divný.
To je docela zvláštní při body {font-family: Verdana, Helvetica, Arial;}, poněvadž Verdana je Windowsí font. Pak to možná bude tak, že Linux (nemaje Verdanu) použije Helveticu, nevím.
Verdana je docela hezké písmo (tak normál, bezpatková klasika) a pod linuxem se jí nejvíc podobá DejaVu Sans.
Osobně nejčastěji používám toto: body {font-family: 'DejaVu Sans', Verdana, Sans-serif;}

Animovaná reklama je bleble – ruší a obtěžuje. Když už tam reklama být musí, tak buď nepohyblivou, anebo tuhle co nejmíň na očích, třeba pod patičku.

Tohle: <h1><span id=wb>N</span> <span id=zb>ovinky</span></h1> je pitomost. Místo toho použij CSS pseudotřídu :first-letter.

Obrázkové menu je běs a hrůza z hlediska přístupnosti (mrňavé, rozmazané a tedy nečitelné obrázky). Aspoň dej těm obrázkům alty; v lepším případě si přečti něco o náhradě textu obrázkem a krapet sémantiky by tomu menu taky prospělo.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Koja
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Koja » 17 led 2009 11:29

To Myloši : Nečetl, my bad..
1) V <title> mám dokonce floorballové :D .. ujednotím:) .. sjednoceno
2) Já nevím, máte problém s tím tam něco přečíst z těch textů? Mohl bych to o něco zvětšit, ale já to přečtu bez problému bez zvětšování a nejsem sám..
3) o <small> vím, původně sem ho tam měl, potom sem to přepsal, tak jak je to teď, změním teda zpátky.. vráceno
4) Můžeš mi, prosím tě, ukázat, jak u tebe vypadají stránky O lize/Pravidla a Týmy? Abych viděl, jestli máš ty fonty stejně jako já ve virtuálu.. použil sem ty tvoje fonty, v Linuxu se to změnilo no
5) Dobrá reklama je jaká? Ta, která na sebe dokáže upoutat pozornost a zaujmout. Pokud bys tam napsal kus šedivýho statickýho textu, tak to nebude nejlepší .. no, popřemýšlím nad změnou pozice, popř. se podívám, jestli nemají na výběr jiný banner. Změněn
6) K menu .. vím, že by mohlo být větší, uvidím no. Alty určitě doplním, jsou tam i připraveny, akorát sem je nevypsal. Na to menu se ještě podívám a mohl bych ho předělat do textu no..

Jinak díky :)
Naposledy upravil(a) Koja dne 17 led 2009 12:43, celkem upraveno 1 x.

.luba.
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod .luba. » 17 led 2009 12:06

Zdravím.Design stránek se mi hodně líbí sice jednoduchý , ale pěkný. :inlove:
Akorát nelibí se mi , že někdy jsou na stránce dva posuvníky.Také bych do hlavičky vložil jinou florbalku toto je unihoc i-rule pokud se nemýlím. (vložil bych tam nějakou z lepších řad např.player,volcano.atd). :D :inlove:
Jen pro dojem.A také bych vlož odkazy na IFF a také ČFBU, plus nějaké e-shopy(florbal.com,eflorbal..atd)

Hodně zdaru. :inlove:
Zkuste Google než založíte topic // CPU-Z HJT google HW-Monitor Ccleaner
Sestava: AMD ATHLON 5000+BE,GPU 8800GT OC,RAM CORSAIR 2GB CL5,MB GIGABYTE 690G,HD SPINPOINT 240GB,CASE CM 330 ELITE,ASUS 22" 2ms, //UPC 10mbit

Koja
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Koja » 17 led 2009 12:20

Píšu tam, vytvářelo se to už před 4 rokama, tehdy byla ta florbalka určitě aktuální. Sám sem nezkoumal, co to je zač, Unihoc sem poznal a ono .. nijak moc na tom nezáleží:D
Odkazy na IFF a ČFbU tam určitě budou, jen co to pořádně dodělám .. budou v tom levém sloupci :)
Na E-shop tam mám ten reklamní banner, jakožto na "sponzora" už 4 roky. Na další uvidím .. zase bych to nerad měl zaplácaný bannerama a reklamou na E-shopy :wink:

K těm posuvníkům .. můžeš mi poslat screen, která stránka a v čem ti to dělá? Neměla by totiž žádná..

.luba.
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod .luba. » 17 led 2009 12:25

Konkrétně tady.Je možné , že ti to tam nemáš používám GOOGLE CHROME. :inlove:
Přílohy
web.jpg
Posuvníky
Sestava: AMD ATHLON 5000+BE,GPU 8800GT OC,RAM CORSAIR 2GB CL5,MB GIGABYTE 690G,HD SPINPOINT 240GB,CASE CM 330 ELITE,ASUS 22" 2ms, //UPC 10mbit

Koja
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Koja » 17 led 2009 12:28

Jo takhle 2 posuvníky .. já myslel že máš jeden vertikálně a druhej horizontálně.. To mám schválně, chtěl sem, aby stránky měly pořád stejnou velikost, bez ohledu na množství a délku textu..

.luba.
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod .luba. » 17 led 2009 12:31

Ja jsem myslel toto nevadí. Chyba komunikace. :D :inlove:

Koja
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Koja » 17 led 2009 12:43

Tak sem vyměnil ty reklamní bannery .. myslím, že teď už to tolik neruší, ne? :) A ona oranžová se k šedé docela i hodí :D

EDIT: Může se někdo, prosím vás, podívat do Týmy a na zdroják a říct mi, proč mi v IE nefunguje

Kód: Vybrat vše

<a onclick='window.open("info_BlackDogs.html", "Fbc Black Dogs", "width=400px, height=500px");'>Info</a>

? Už sem z tohodle prohlížeče fakt dost zoufalej :mad: CSS mu ještě odladím, aby neremcal a vypadalo to jako web, ale v JS se až tak moc nevyznám, tak nevím, co mu vadí..

Koja
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Koja » 18 led 2009 15:29

Nikdo neví s tím JS? :/
Jinak ještě .. nevíte někdo náhodou, co je to za font v tom banneru nahoře? Jak je s tím nápis Znojemská amatérská florbalová liga.. :idea:

EDIT: JS už valí .. i přes to, že je to "Fbc Black Dogs" = vše v uvozovkách, tak IE mělo evidentně problém s tou mezerou :evil: Přejmenováním na "FbcBlackDogs" se problém vyřešil :)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Tvorba webu/aplikací
    od matty » 09 lis 2024 13:41 » v Programování a tvorba webu
    6
    4894
    od domitea Zobrazit poslední příspěvek
    14 lis 2024 19:51

Zpět na “Web-tipy a vaše weby”