Zdravím, po delší době potřebuju poradit.
Jedu ráno na naši pobočku, kde se po výpadku elektřiny podělal komp. Znamená to, že nejdou spustit Windows. Skončí to vždy na volbě režimu spouštění, ale jediný možný je prý režim běžného spuštění. No a ten samozřejmě nenaběhne - komp se sám restartuje.
Poradíte mi, na co se zaměřit, resp, kde by mohl být problém? Když to běží až sem, tak problém se zdrojem zřejmě nebude...Tak na co mám kouknout lidičky? :) Díky předem..
Po výpadku elektřiny nejde zapnout PC Vyřešeno
Po výpadku elektřiny nejde zapnout PC Vyřešeno
Motto: ... Vždy pomáhej, pokud máš tu možnost ...
Re: Po výpadku elektřiny nejde zapnout PC
Zdravím,
zkuste MemTest.
zkuste MemTest.
no pokud byl pc v době výdku zaplý je možný že to systém neustál a skolaboval proto bych skusil konzoli pro zotavení a když nepomůže tak asi reinstal, kdyby byli špatný paměti házelo by to BSOD nebo by pc ani nenaběh a pípal
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Divné je, že nejde jiný režim spouštění PC.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud to dojede až k výběru spuštění operačního systému,tak bych to na paměti neviděl.BIOS by už hlásil,že neprošly testem.Zkus během spouštění mačkat klávesu F8 a tím se dostat do nouzového režimu.Pokud ani to nepůjde,tak bych zkusil nabootovat z CD Windows.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Použij instalační CD a příkazy MBRFIX, BOOTFIX, CHKDSK /f (r)
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
tak mam nejnovejsi novinky - stalo se toto: Odpálilo to klavesnici, proto neslo volit jiny rezim spousteni...
Nicmene problem je nasledujici: zvolil jsem Zakaz restartu po chybe - a vybehlo BSOD - UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME !
Co s tim panove a damy? Pri reinstalaci Windows prijdeme o vsechna data na HDD - instalace projde natvrdo s formatem disku - pokud se tedy nemýlím? Můžete pomoci radou?
Nicmene problem je nasledujici: zvolil jsem Zakaz restartu po chybe - a vybehlo BSOD - UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME !
Co s tim panove a damy? Pri reinstalaci Windows prijdeme o vsechna data na HDD - instalace projde natvrdo s formatem disku - pokud se tedy nemýlím? Můžete pomoci radou?
ezopino píše:tak mam nejnovejsi novinky - stalo se toto: Odpálilo to klavesnici, proto neslo volit jiny rezim spousteni...
Nejlépe připíchnout disk k jinému pc a zkusit co se z něj dá dostat.
K datům se dá dostat pomocí LiveCD nějakého Linuxu. Něco tom třeba tady:
http://www.linuxexpres.cz/distro/distri ... sich-disku
http://dust.xixao.com/jak-pracovat-s-sy ... -na-linux/
http://www.svethardware.cz/forum/showth ... post209358
http://www.linuxexpres.cz/distro/distri ... sich-disku
http://dust.xixao.com/jak-pracovat-s-sy ... -na-linux/
http://www.svethardware.cz/forum/showth ... post209358
ezopino píše:tak mam nejnovejsi novinky - stalo se toto: Odpálilo to klavesnici, proto neslo volit jiny rezim spousteni...
Můžeš zkusit jenom opravit windows bez formátování HDD a tím nepříjdeš o žadná data.
Alespoň takhle jsem to udělal já když nám vypadli pojistky a windows se nechtěl spusit v žadném režimu. Ani v nouzovém.
okidoki, zkusim to postupne - teda krome Linuxu - s tim fakt neumim:-)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 3041
-
od Alferi
Zobrazit poslední příspěvek
16 zář 2024 08:53
-
-
Po výpadku napájení notebook nechce nabootovat do Win Příloha(y)
od Grander » 09 led 2025 16:55 » v Problémy s hardwarem - 7
- 3273
-
od petr22
14 led 2025 22:40
-
-
-
Ikona napájení v oznamovací oblasti nejde zapnout Příloha(y)
od Minapark » 17 pro 2024 20:48 » v Windows 11, 10, 8... - 6
- 4038
-
od petr22
09 led 2025 21:48
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”