Záhadné mizení souborů a složek

...

Moderátor: Mods_senior

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Záhadné mizení souborů a složek

Příspěvekod memphisto » 23 led 2009 13:55

Zdravíčko,

mám XP Pro SP3 a děje se nějaké nadpřirozeno v PC :x Normálně mi mizí složky se soubory (především MP3, .avi a zálohy v obrazech DVD). Včera jsem měl v PC (v Dokumentech) zkopírovany 2 filmy a jedno DVD se staršímy hrami jako obraz CD. Všechno jsou to legální verze a image dělám ať sebou nemusím tahat všechna CD. No a dneska zapnu PC a není tak vůbec nic :o Ani jedna složka. Programy na obnovu dat je nenajdou (R-Studio) prostě jako by v PC vůbec nebyly :? Tohle se mi nestalo poprvé. Kontroloval jsem disk utilitou od výrobce a HD Tune a SpeedFanem a 100% je disk zdravý. Zkoušel jsem i chkdsk a bez chyb. Zavirováno taky nemám.Kontroloval jsem celé PC a nic. Už fakt nevím, kde by mohl být problém. Včera jsem na ty filmy koukal a hry zkoušel a dneska nic. V posledních otevřených dokumentech je mám, ale jakmile na ně kliknu, tak vyhledávám a v PC nejsou.

Děkuji předem za všechny rady

PS: Omlouvám se,pokud jsem to vložil do špatné sekce. Kdyžtak to přesunu, ale vůbec jsem nevěděl, kam to zařadit :?
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Záhadné mizení souborů a složek

Příspěvekod guest » 23 led 2009 14:06

To je záhada, takto se zase kámošovi ztrácely fotky ale na příčinu jsme nepřišli. Nemáš je jen schovaný - Zobrazit skryté soubory a složky ?
S programy na obnovu dat moc dobré zkušenosti nemám, ale nejvíce se mi osvědčil program Recuva.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 23 led 2009 14:10

Zkoušel jsem všechno možné. Jako by tam nikdy nebyly :? Ani pod Linuxem prostě nic :x
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 23 led 2009 14:21

Tedy, to zírám! Napadá mne několik vysvětleni:
1. - Archivace, ale to by jsi na disku našel nějaký archiv,
2. - Přístup na PC někoho škodolibého z Tvého nejbližšího okolí,
3. - Přístup na PC ze sítě a propašování nějakého skriptu,nebo viru, který to maže,
4. - Poškození disku, kde je alokační tabulka, ale to píšeš, že kontrola disku nic neodhalila (zkus utilitu od výrobce disku).
Zkus ještě kontrolu programem Mwav.exe celého disku, ale podle velikosti disku to dost dlouho trvá.
Jinak mne nic rozumného nenapadá. Tak daleko nesahají ani dlouhé prsty BSA.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

guest

Příspěvekod guest » 23 led 2009 14:31

Ty soubory se určitě neodstranily, jenom je systém nemůže najít. Pravděpodobně je poškozena MFT, ale jak to opravit netuším. Možná použít instal. CD a opravnou konzoli.

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 23 led 2009 14:34

Kdyby tam ty soubory byly, tak by je viděl Linux.

guest

Příspěvekod guest » 23 led 2009 14:36

Nemůže být na vině SP3 ?

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 23 led 2009 14:40

Zkoušel jsem vyhledat všechny video soubory,hudbu a všechny možné i nemožné koncovky souborů a vůbec nic. Zkoušel jsem i různé kombinace názvů (velká malá písmena). Utilita tvrdí, že disk je ve skvělé kondici. Ze sítě se ke mně nikdo nedostane, protože to mám očihlé a zablokováno firewallem a nemyslím si, že by toho někdo na koleji byl schopný, aby to obešel. Zkoušel jsem i body obnovy ze včera, kdy tam ještě byly a nic. Složka prázdná. Fakt nad tím kroutím hlavou a netuším, kde může být problém. Zkusím ještě najít něcona kontrolu toho MTF.Instalační CD Windows sebou nemám :? Jsem z toho fakt na nervy, protože ostatní booky jsem rozdal doma a na tomhle mám dělat bakalářku a pokud mi zmizí, tak se můžu jít houpat

to Blues Spirit: SP3 to podle mě nebude.Myslím, že jednou mi to tohle udělalo i pod SP2 :idea:

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 23 led 2009 17:09

Napadají mě 2 příčiny:

1) Použití staršího bodu obnovy systému

2) Příliš dlouhé jméno souboru, všechno za ním zmizne

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 23 led 2009 17:11

starší bod obnovy jsem použil až když to zmizelo a použil jsem z předchozího dne,kdy tam ještě byly a název souboru byl NWD 9, takže nějak extra nebyl a byl ve složce filmy :?

LuckyStrike19
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod LuckyStrike19 » 23 led 2009 17:47

ahoj, stejný problém se mě stal nedávno, měl jsem na ploše spoustu složek s mp3, doc, avi, jpg.... a všechny složky prázdný, bod obnovení ničemu nepomohl, ani programy na obnovení smazaných souboru prostě mám všechno pryč, oplakal jsem to :D :D ale nedá se nic dělat

propi
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod propi » 23 led 2009 18:53

nemate nahodouv zapnutou 2 obrazovku ? Zobrazeni -> monitor a tam si muzete zapnout pouzit 2 plochy tak kdyztak povolte jinom jednu ty fotky se mohli hodit tam , ale ta obrazovka vlastne neni videt protoze je az za obrazem .... :idea:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Velikost souboru a složek na disku
    od L.L » 05 úno 2025 11:50 » v Vše ostatní (sw)
    5
    3568
    od L.L Zobrazit poslední příspěvek
    05 úno 2025 17:42
  • Blokování stahovaných souborů
    od Riviera kid » 07 čer 2025 16:47 » v Windows 11, 10, 8...
    10
    4800
    od Riviera kid Zobrazit poslední příspěvek
    16 čer 2025 06:56
  • Program na hledání poškozených souborů JPG Příloha(y)
    od Rosta_Kolmix » 09 lis 2024 11:01 » v Design a grafické editory
    2
    4785
    od Minapark Zobrazit poslední příspěvek
    15 lis 2024 11:04

Zpět na “Vše ostatní (sw)”