Zdravím! Mám takový problém, když se kouknu do speefanu na napětí 2 jáder je tam každé zvlášť. No 1. jádro je v pohodě 1.33V tak jak má být, ale to druhé ma 1.87V je to normální? Mě se tedy nezdá, tak bych chtěl vědět vaše názory, a kdyžtak co s tím...
Navíc pokud sem ve windows procesor se nepřehřívá, ani při menším vytížení, ale jakmile hraju nějakou lepší hru a obě jádra jsou zatížena, tak se začne přehřívat a to až na 80 stupňů (potom se pc vypne).
Prosím o radu. Jsem zoufalý :(
Napětí procesoru athlon x2 5200+
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Napětí procesoru athlon x2 5200+
Ta informace o napětí může být chybná. Netaktoval jsi ? Jinak,jaký máš chladič na CPU ? 

Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Ne netaktoval. Chladič mám originál box dodávanej k procesoru.
stáhni si něco na monitoring ne speedfan ten je na prd třeba hwmnoitor http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... monitor/?g a nejlepší by bylo sem dat screen, co se týká přehřívání tak to se děje od začátku co pc máš a nebo až v poslední době??
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
Díky za rady, takže pc mám teprv zhruba měsíc, ani ne a ano děje se to od začátku. tady přikládám ten screen.
napětí je v pohodě a co se teploty týko je dost možný že někdo kdo ti pc stavěl špatně nasadil chladič na cpu, takže pokud se toho nebojíš tak skontrolovat nejlíp sundat dat novcou pastu a zase nasadit
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
No ten pc jsem si stavěl sám. Už sem stavěl dříve od intela celeron D420 1.6 GHz. Nevim tedˇ z hlavy přesné označení a s tím sem problém neměl tak fakt nevím. Chladič se mě zdá že sedí dobře tak nevím, akorát při instalaci toho chladiče když se má zacvaknout tak to šlo dost ztuha, až sem se o ten procesor pomalu bál tak nevím.. Je to normální?
tak že t ode stuha je normální musí tam být těsnej kontakt jinak to slyšíl docela často poslední dobou to přehřívání athlonů x2, nevím jestli to nění nějaká výrobní chyba nebo tak něco...kolik si dávál pasty mezi chladič a cpu, nebo už byla an tom box chladiči nanesená??, točí se ventilátor na chladiči??
Ano ta pasta byla nanesená už přímo na chladiči. Dá se tedy říct, že pokud zapadnul a drží tak by měl být dobře nasazen? Já bych ho zkusil nasadit znovu, ale docela jsem se už zapotil poprvé, tak se mi do toho až tak moc nechce.
Ventilátor se samozžejmě točí + je tam další jěště z boku. Ten nasává vzduch a fouká směrem k procesoru. Je to tak správně?
Ventilátor se samozžejmě točí + je tam další jěště z boku. Ten nasává vzduch a fouká směrem k procesoru. Je to tak správně?
no pokud by si ho sundal počítej z novou pastou, protože ta co už tam je po měsíci zapečená a jak by si jí tam vrátil už by neměla takovej účinek
No jo o tom vím. S tím počítam. Není možný že tam tý pasty bylo třeba víc než je zdrávo? Někde jsem slyšel, že by tam měla být jen opravdu tenká vrstvička.
- CrasherKill
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Tenká vrstvička tam být musí ale výrobci tam dávají dobré množství pasty teda já jsem se nesetkal že by ji tam dali hodně nebo zase málo.
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1923
-
od Shokata88
Zobrazit poslední příspěvek
26 lis 2024 09:34
-
- 10
- 4351
-
od Montys
25 lis 2024 14:04
-
- 4
- 1285
-
od helpmeboys
07 dub 2025 14:12
-
- 5
- 3078
-
od petr22
17 úno 2025 12:45
-
-
Problém při výměně procesoru ryzen Příloha(y)
od Hermann1989 » 24 pro 2024 17:26 » v Problémy s hardwarem - 18
- 4811
-
od pcmaker
26 pro 2024 13:47
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”