Zdravím,
Měl bych dotaz, ve virové truhle Avastu (4.8Home) jsem objevil systémové soubory kernel32.dll, winsock.dll a wsock32.dll. Když je dám otestovat, hlásí, že jsou bez virů, zkoušel jsem i test na wirustotal.com - rovněž s negativním výsledkem. Jedná se o chybu v Avastu, nebo je to nějaká infiltrace.? Mockrát díky za odpověděď...
Avast - virová truhla
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Avast - virová truhla
Vítej na fóru PC-HELP.CZ
pravděpodobně se jedná o planý poplach. Pokud i VirusTotal je shledal bez nákazy, tak budou v pořádku
pravděpodobně se jedná o planý poplach. Pokud i VirusTotal je shledal bez nákazy, tak budou v pořádku
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- fredik
- člen Security týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Nejedná se o planý poplach a ty soubory jsou tam v pořádku.
Pokud je řeč v truhle o sekci Systémové soubory, tak si tam Avast v průběhu své instalace zkopíruje/zazálohuje určité systémové soubory. Či-li co je pod touto sekcí si nemusíš všímat nebo si s tím dělat starosti
Pokud je řeč v truhle o sekci Systémové soubory, tak si tam Avast v průběhu své instalace zkopíruje/zazálohuje určité systémové soubory. Či-li co je pod touto sekcí si nemusíš všímat nebo si s tím dělat starosti

It may take a while to get a response, because the "HJT Team" are very busy. Please, be patient, these people are volunteers. They will help you out, as soon as possible.
Pokud máte nějaký problém, tak mi neposílejte SZ/PM zprávy s logy a dejte je do fóra. Na tyto SZ není možno odpovědět
Pokud máte nějaký problém, tak mi neposílejte SZ/PM zprávy s logy a dejte je do fóra. Na tyto SZ není možno odpovědět
- Imra
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zdalo se mi divne, proc by tam Avast daval jadro systemu, to snad ani nejde presunout za behu PC
Fredik má pravdu.Imra píše:Zdalo se mi divne, proc by tam Avast daval jadro systemu, to snad ani nejde presunout za behu PC
Např. http://forum.asw.cz/index.php?topic=3835.0
http://forum.asw.cz/index.php?topic=2350.0
- Imra
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
jojo, má ale myslel jsem tim infikovane soubory jako kernell32.dll
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”