Zdar,
jak všichni možná víte měl jsem grafiku Nvidia geforce 7600GS. Jednoho dne mi odešla a na monitoru se objevili pruhy. Dnes asi po 3 měsících jsem grafiku normálně nainstaloval ... nevím proč, ale zatím jde. Nezkoušel jsem žádnou zátěž, protože mám strach, že s PC zase vypne a grafika zase nepujde. Napadá mě : Mohlo to být i zdrojem? Neměnil jsem ho, ale jsem ohcoten koupit i nový :-) třeba zdroj dává do slotu moc Vmam Fortona 400W
dík za rady
EDIT: zkusil jsem BF2 a zatím v klidu. teplota 50C se divím. Možná to bylo i přehřátím, ale to by po schládnutí podle mě šla ...
Grafická karta
- Fox8
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Grafická karta
Intel Xeon E5-1650v3, 64GB RAM, GTX970, 1TB SSD, 2TB plotna
-
- Pohlaví:
Re: Grafická karta
To je otázka pro věšteckou kouli. Myslím, že víc se dozvíš zase až po delším používáním grafiky. Takto se dá jen hádat a spekulovat. Původní závadu klidně mohlo způsobovat i přehřívání grafiky a tam to může být i fyzická závada, která se ihned po ochlazení neopraví. Může být např. přerušený odpor, který se po přehřátí rozpojí a již nevede proud. Po vychladnutí které může trvat minuty se vrátí do původní polohy, spojí se a vše jede zase dál, ale to se může vrátit i za několik hodin.
Že by zdroj dával víc nehrozí i když za určité velmi nepravděpodobné situace i to se může stát. Nech to běžet a uvidíš.
Pokud by se závada opakovala a měl bys podezření na přehřátou grafiku, tak ji zkus ochlazovat třeba fénem (studeným vzduchem
), nebo ji můžeš dát na pár minut do ledničky a uvidíš.
Že by zdroj dával víc nehrozí i když za určité velmi nepravděpodobné situace i to se může stát. Nech to běžet a uvidíš.
Pokud by se závada opakovala a měl bys podezření na přehřátou grafiku, tak ji zkus ochlazovat třeba fénem (studeným vzduchem

-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Grafická karta
zdravim,mě odešla grafika GeForce7600 a koupil sem si novou GeForce9600 za týden chci zkusit tu starou grafiku,a co nevidim,ona normalně najela,tak sem jí dal zahul a jede v poho :). zkus tam rozjet nějákou hru a uvidíš 

AMD Athlon X4 640 3,5GHz - NVIDIA GeForce9600GT - Kingston DDRIII 8GB 1033MHz - ASUS M4A88T-V EVO/USB3 - WD 2,5TB - 500W Enermax NAXN
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 4236
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
03 bře 2025 07:11