Nenabíhá BIOS
Nenabíhá BIOS
Ahoj, pred časem mi jednoho krásnýho dne nenaběhl na počítači BIOS ... no tak sem si koupil novou desku a tedka mám pořád ten stejný problém ... nová deska a pořád nenabíhá bios ... (zkoušel sem jen napájet z jinýho zdroje, ale to nepomohlo, někde bude chyba ...)
prosím poradte mi, jsem z toho celý zoufalý ...

- .luba.
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Nenabíhá BIOS
Zdravím. A vítej zde na foru. Bios nenabíhá a signál do monitoru de (grafika je funkční?) ? Nebo OS naběhne a bios se pouze nezobrazuje? 

Zkuste Google než založíte topic // CPU-Z HJT google HW-Monitor Ccleaner
Sestava: AMD ATHLON 5000+BE,GPU 8800GT OC,RAM CORSAIR 2GB CL5,MB GIGABYTE 690G,HD SPINPOINT 240GB,CASE CM 330 ELITE,ASUS 22" 2ms, //UPC 10mbit
Sestava: AMD ATHLON 5000+BE,GPU 8800GT OC,RAM CORSAIR 2GB CL5,MB GIGABYTE 690G,HD SPINPOINT 240GB,CASE CM 330 ELITE,ASUS 22" 2ms, //UPC 10mbit
Ahoj, díky za přivítání. Ano nejdříve jsem si myslel že to je grafickou kartou, tak už už jsem si ji chtěl koupit, ale než sem to udělal, ještě jsem si ji vyzkoušel u kamaráda na PC, kde bez problémů šla. Bohužel jsi to řekl správně že nenaběhne monitor a nepípne to. Bwt. speaker je zapojenej dobře
(doufám
). Jinak jsem si ten PC ze sportu rozebral a složil s tou novou kartou (můj první pokus) - takže tady by mohl být problém, ale nepředpokládám, protože sem všechno co sem dělal konfrontoval s kamarádem po ICQ a dodával mu fotky, mohu uploadnout, jak to mam zapojeny, ale možna to bude trochu nepřehledný .....
http://file.qip.ru/file/73636070/22469746/P1000640.html
http://file.qip.ru/file/73636105/1caf9f39/P1000641.html
http://file.qip.ru/file/73636106/85a6ce83/P1000642.html
kdyžtak bych mohl vyfotit detailněji.
budu vděčný za všechno. :-)

http://file.qip.ru/file/73636070/22469746/P1000640.html
http://file.qip.ru/file/73636105/1caf9f39/P1000641.html
http://file.qip.ru/file/73636106/85a6ce83/P1000642.html
kdyžtak bych mohl vyfotit detailněji.

- .luba.
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Koukám, že větráky se roztočí a ledky na desce svítí. Uveď také zdroj značku/výkon. A celou sestavu.
Vypadá to na chybu někde na desce (pokud tedy nemáš vadný monitor)
Vypadá to na chybu někde na desce (pokud tedy nemáš vadný monitor)

Monitor je OK - jede na vedle k PC (nebo taky tady na tom notebooku jak sem jede
) zdroj: Eurocase 400W ... dneska sem přinesl MB: DFI s-939 NF4 Ultra Infinit (dneska už se nevyrabí, ale ze zančkovýho bazaru
) předpokládám že bude ok, ale snažím se hledat chybu jinde. původně: Microstar K8N NEO4-FI s939. - na něm procík A64 3000+ AMD ... - když sem na něj koukal tak mě dosti udivila věc že je PŘILEPEN za chladiči cca 3mm pasty (ne nebudu zkoumat a rozebírat 3 roky fungoval - nikdy sem netaktoval) jinak grafika GE FORCE 6600 256MB no a jinak už nevim co by to mohlo ovlivnit HDD: 2x200GB SEAGATE BARRACUDA
... nebo opravdu vsázíš, že sou koupil vadnou desku? 
... Já ten počítač bych potřeboval spíše rychle zprovoznit na práci, plánuju nákup kompletně nového (i s monitoremú) tak 25-40,- , ale teďka nejsou peníze
ale to jiná kapitola na příště ...

... Já ten počítač bych potřeboval spíše rychle zprovoznit na práci, plánuju nákup kompletně nového (i s monitoremú) tak 25-40,- , ale teďka nejsou peníze

- .luba.
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Už jen značka zdroje je hodně špatná .
Zkontroluj zda je procesor pevně usazen do socketu a chladič na něm také. Jinak pokud není vadná grafika,monitor,zdroj tak jedině deska (ještě když je bazarová)

- Imra
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A speaker nevydava zadne zvuky nebo co harddiskm vydava neco jakoby se neco nacitalo?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Odpoj oba pevné disky a mechaniky (datové i napájecí kabely) a do slotu paměti na první pozici (označeno na ZD) dej jen jednu paměť a zkus PC spustit a dostat se do Biosu (stiskat při spuštění klávesu Del). Pokud se nepovede vyměň paměť za tu druhou a zkus znova a napiš sem, jak jsi pochodil.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Děkuji za rady. HHD sem oba vypojil a zkusil sem tvoji radu s paměťma, bohužel pořád stejné, asi mi nezbyde nic jiného, než se tam zítra vrátit a zkusit to ještě za jinou.
Ano při stisku zaapnutí PC se jen zapnou větráčky a HDD vydávají zvuk (vypojil sem všechny vetraky abych slyšel a HDD jedou) ale monitor nijak nereaguje (kontrolka na něm stále žlutá/oranžová) a bios žádný zvuk stále nevydal.
a CPU: procesor sedět musí, protože už je nějak (od ty doby co ho mam) PŘILEPEN k chladiči ---> a chladič bych 100% neupevnil, pokud by nesedělo - má pacičku na to kterou bych neotočil pokud by neseděla (zkoušel sem a todle vím, protože z počátku neseděla správně)
A ke značce zdroje - když sem ten počítač dostal, tak sem jen věděl že to je něco jako zásuvka v tý bedně a nechápal sem co to je
plánuju pak nový Corsair 650W ... prý je hodně spolehlivý a kvalitní 
jinak sem si taky našel manuál k "novému" MB
http://img.lanparty.tw/Upload/Manual/CM/nF4ultrainf84910523.pdf
podle něj sem zapojoval
Ano při stisku zaapnutí PC se jen zapnou větráčky a HDD vydávají zvuk (vypojil sem všechny vetraky abych slyšel a HDD jedou) ale monitor nijak nereaguje (kontrolka na něm stále žlutá/oranžová) a bios žádný zvuk stále nevydal.
a CPU: procesor sedět musí, protože už je nějak (od ty doby co ho mam) PŘILEPEN k chladiči ---> a chladič bych 100% neupevnil, pokud by nesedělo - má pacičku na to kterou bych neotočil pokud by neseděla (zkoušel sem a todle vím, protože z počátku neseděla správně)
A ke značce zdroje - když sem ten počítač dostal, tak sem jen věděl že to je něco jako zásuvka v tý bedně a nechápal sem co to je

jinak sem si taky našel manuál k "novému" MB

podle něj sem zapojoval

Naposledy upravil(a) Papinak dne 28 led 2009 23:20, celkem upraveno 1 x.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkoušel jsi při vypnutém PC vyjmout baterii a při tom ji změřit, zda má napětí 3V, a pokud ano, vložit ji zpět (pozor neotočit!). Poku nemáš manuál zkus si jej stáhnou ze stránek MS a podle něj zkontrolovat, zda máš všechny kabely připojeny správně. Také se mi nelíbí, pokud opravdu je mezi procesorem a chladičem 3 mm chladicí pasty. Doporučoval bych to rozebrat, starou pastu odstranit, dat tam novou a to do max 0,5 mm a nasadit chladič a zkusit spustit PC.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Ne nezkoušel ... nevím jestli bych měl čím změřit, možná tak šroubovák do zásuvky kterej měří napětí 
Ale vybítí sem zkusil u tý starší ... vyndat ccca hodinu nechat byt a navrátit.

Ale vybítí sem zkusil u tý starší ... vyndat ccca hodinu nechat byt a navrátit.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud máš CPU přilepen k chladiči tak ho nemůžeš upnout správně do socketu!
IMHO nemá správný kontakt pokud vůbec funguje, předpokládám že je původně z té staré desky....

RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 1568
-
od Stenatko
Zobrazit poslední příspěvek
26 kvě 2025 14:09