Nenabíhá BIOS

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Papinak
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Nenabíhá BIOS

Příspěvekod Papinak » 28 led 2009 23:36

Oki, dobře, ale dneska už je pozdě a rozdělávat už to opravdu nebudu. Myslím že ta pasta funkčnosti snad nevadí ne? Jen snižuje účinost chladícího efektu chladiče. Takže by to bylo dobré a pak to zkusím (minimálně jako pokus :smile: ) dát do stavu v jekém by to být mělo.

Ano je ze staré desky. Co je to IMHO?

Ale asi jste mě oba přesvědčili, že to asi butné bude :eh: uvidíme jak dopadnu zítra (ale nemám doma žádnou teplovodivou pastu myslím)

Tech. Otázečka: Zapne se BIOS pokud v PC není CPU? - možná hloupá ale nevím to :inlove:

Ještě pro informaci sundám teďka ten chladič a vyfotím vám to a posuďte do pár min to tu je. - fotit to emá cenu by to bylo rozmazaný ..... a přesnou vrstvu nedokazu odhadnout, ale leze všude na všech stranách (pasta)

A právě sem si všiml malinkatý věcičky ... krásnechj TŘÍ ohnutejch (nevím jak se to nazívá, ale tendle procesor toho má 939 teda teďka už jen 936 + 3 ohnutý :crazy: :evil: že bych našel příčinu pomocí svých brýlý který nikdy nenosím? :cry:

předpokládám že to bylo zaviněno mojí neopatrnou a nemotornou manipulací (tím jak to je přilepený se to tam špatně dává ... )

Reklama
cicero
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod cicero » 28 led 2009 23:52

ta deska má podle nabidky na internetu integrovanou grafiku.Takže když necháš v desce procesor,jednu pamět + klávesnici (grafiku do slotu dávat nebudeš)tak by ti měl BIOS naběhnout.Pokud by jsi chtěl potom použít tu do slotu tak integrovanou musíš v BIOSU vypnout.Ty piny na procesoru opatrně narovnej a bacha na statickou elektřinu tak po něm moc nešmatlej.vypadá to že by to mohlo tím být.
Naposledy upravil(a) cicero dne 28 led 2009 23:58, celkem upraveno 1 x.

Papinak
nováček
Stav:

Příspěvekod Papinak » 28 led 2009 23:57

A podle výstupů tam grafika není ..... teda co se mě týče ... klidně vyfotím (možná sem už tak blbej že to nepoznám :D ) a můj velkej problém je, že já se do BIOSu nedostanu ... a tím pádem ani nikam jinam. :wink: A připomněl bych svoji tech. otázečku: Potřebuji ke spuštění BIOSu mít připojen CPU na MB? - možná hloupá, ale já odpoveď neznám.

Už je pozdě a já jdu spát. Svoje domněnky pište, rád si to vyslechnu, než jim ten Mother Board vyměním :D
Naposledy upravil(a) Papinak dne 28 led 2009 23:58, celkem upraveno 1 x.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 28 led 2009 23:57

Takže příčina je tím jasná, že? Procesor - zkus nožičky opatrně narovnat - neulomit a po opětovném nainstalování chladiče a ventilátoru zkusit, zda to přežil.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

cicero
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod cicero » 29 led 2009 00:00

bez procesoru deska ani Bios nepůjde

Papinak
nováček
Stav:

Příspěvekod Papinak » 29 led 2009 00:01

Tak na to si dám zítra Enegry drink než na to vlítnu :wink: děkuju za pomoc a rady a MB můžu jít vyměnit za CPU. :blush: oki díky za odpoveď :idea: zase sem o něco chytřejší :smile:

Papinak
nováček
Stav:

Příspěvekod Papinak » 29 led 2009 15:31

Děkuji, už je to ok. Problém byl ve špatně nasezenám procesoru. Teďka je skoro bez pasty, chvilku to nechám běžet a pak zkontroluju teplotu. :wink: Jen mi to teďka nechce brát druhej HDD - ještě než se zapnou XPčka, tak bios po me chce, abych HDD odpojil a pokračoval dál.....

Všem moc děkuju za pomoc a za jejich dobré rady, které mi pomohli dát PC dohromady. :wink: :smile:

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 29 led 2009 15:37

Jaký je systémový disk a jaký ten druhý. Případně sem napiš tu hlášku.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Papinak
nováček
Stav:

Příspěvekod Papinak » 29 led 2009 18:52

Tak jsem vypl počítač a zapojil druhý disk a po restartu již je vše v pořádku :wink: díky :smile: problén vyřešen, ještě jednou díky. :smile:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • BIOS vs.RAM
    od Stenatko » 25 kvě 2025 10:53 » v Problémy s hardwarem
    11
    1568
    od Stenatko Zobrazit poslední příspěvek
    26 kvě 2025 14:09
  • Bios problém
    od helpmeboys » 19 zář 2024 19:30 » v Problémy s hardwarem
    2
    3063
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    20 zář 2024 07:05
  • Operačná pamäť vs BIOS
    od miroslat » 07 říj 2024 16:13 » v Problémy s hardwarem
    13
    2451
    od miroslat Zobrazit poslední příspěvek
    07 říj 2024 23:41
  • BIOS mi neukáže DISK
    od Peta914 » 27 srp 2024 10:14 » v Problémy s hardwarem
    4
    2675
    od mmmartin Zobrazit poslední příspěvek
    27 srp 2024 16:39
  • BIOS aktualizace ryzen 5700x a gigabyte B550 aorus elite v2
    od chasburokar » 10 lis 2024 16:30 » v Vše ostatní (sw)
    7
    3928
    od Kminek Zobrazit poslední příspěvek
    12 lis 2024 00:23

Zpět na “Problémy s hardwarem”