problém s tabulkou MFT na disku

...

Moderátor: Mods_senior

Celebi
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

problém s tabulkou MFT na disku

Příspěvekod Celebi » 29 dub 2006 01:08

lidičky mám obrovský problém už asi 2 roky som majitelom disku Maxtor 200GB diamont 9 Ultra ATA ktorý mám rozdelený na dve partície. Asi pred 5 hodinami sa niečo stalo. Pozeral som film na inom disku a keď som sa chcel pozrieť na nejaké súbory na vyššie uvedenom disku tak som sa k nim vôbec nemohol dostať avšak ešte cca 2 minúty predtým my šli. Následny reštart počítača a pokus o nabootovanie windowsu XP ukázal že ten 200GB disk si vyžiadal kontrolu konzistencie a tu nastal problém pre mňa veľmi obrovský pri kontrole prvej partície to vyhodilo že tabuľka MFT na disku je poškodená a že aplikácia chdisk je prerušená a druhá partícia pri kontrole chdiskom - vyhadzovala samé chyby typu Segment ##### záznamu súboru je nečitelný. existuje nejaký spôsob ako to zachrániť prípadne data ktoré tam sú alebo mám smolu a môže si rovno poplakať a hodiť format prosím vás je to súrne. :onfire:

Reklama
mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 29 dub 2006 11:22

Citace ze stránky PCWorldu:

7.Poškozená tabulka souborů
Problém: Při každém spouštění počítače prověřuje Scandisk pevný disk a kontrolu končí hlášením, že je poškozena tabulka souborů. Windows se nespustí.
Řešení: Tabulka souborů nebo přesněji Master File Table (MFT) obsahuje odkaz na každý soubor na diskovém oddílu. Při poškození MFT se Windows automaticky obracejí na její kopii. Je-li i tato poškozená, obdržíte výše zmiňované chybové hlášení vydané Scandiskem.
Tato chyba ukazuje na fyzické poškození disku, při němž se zpravidla nedá už nic dělat (viz tip č. 22).
Přesto byste alespoň měli zkusit pomocí prostředků Windows disk naformátovat. Možná není poškozen a bude jej možné i nadále používat. Ovšem data uložená na disku budou nenávratně pryč. Můžete ale jako poslední možnost zkusit soubory obnovit, a to prostřednictvím nějaké utility, která se na obnovování souborů zaměřuje (viz tip č. 19).

Prostuduj si i ty dva další zmiňované tipy a napiš. Budeme hledat dál nějaké řešení.

Celebi
nováček
Stav:

Příspěvekod Celebi » 29 dub 2006 12:17

ničto sformátoval som ten disk a ide v pohode ešte ho nechám prebehnúť scan diskom na vadné clustery díky moc :-(

Imhot3p...
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Imhot3p... » 08 zář 2007 18:42

Data můžeš zachránit programem File Scavenger. Měl jsem stejnej problém s poškozenou tabulkou MFT. Sle tenhle program mi dokázal zachránit veškerý data.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Dotaz na výběr SSD disku
    od Jirka88 » 10 zář 2024 17:52 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    1927
    od Jirka88 Zobrazit poslední příspěvek
    12 zář 2024 19:44
  • Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
    od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8...
    7
    3136
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    06 říj 2024 20:58
  • oprava sformátovaného disku SSD
    od sabrik » 06 pro 2024 11:22 » v Windows 11, 10, 8...
    8
    3115
    od sabrik Zobrazit poslední příspěvek
    06 pro 2024 15:35
  • Reorganizace oddílů na SSD disku. *
    od mandes » 26 úno 2025 16:09 » v Problémy s hardwarem
    3
    4998
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    27 úno 2025 11:31
  • Jak permanentně smazat data z USB disku?
    od Patrik92 » 16 pro 2024 18:59 » v Vše ostatní (bezp)
    16
    4798
    od Minapark Zobrazit poslední příspěvek
    17 pro 2024 20:54

Zpět na “Vše ostatní (sw)”