Samovolné vypínání (restartování) PC Vyřešeno
Re: Samovolné vypínání (restartování) PC
jo, napětí je v pořádku, tak zkus co ti radí Pic
Všechny disky projety check diskem - žádný problém.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jestli máš možnost, zkus jiný zdroj, nejlépe značkový alespoň 400W. Protože pokud to není zdroj, tak to jsou problémy s napájecími obvody na základní desce, což znamená novou základní desku. Doufám, že se mýlím.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Ten zdroj, co mám, není vůbec špatný, mám ho cca třičtvrtě roku. Což samozřejmě neznamená, že by nemohl být vadný.
Pokusím se někde zdroj půjčit a vyzkoušet to. Díky za tip.
Pokusím se někde zdroj půjčit a vyzkoušet to. Díky za tip.
Tak zdrojem to není, s jiným se to chovalo stejně. Zítra ještě zkusím projet paměť po paměti a případně to přeinstaluju.
Je vůbec možné, aby to byl softwarový problém?
Je vůbec možné, aby to byl softwarový problém?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Co teploty? Jsou v pořádku? Není PC plný prachu?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Viz první příspěvek.
Teplota systému i CPU je v tuto chvíli 45 stupňů, grafika má 56.
Komp jsem před několika dny kompletně vyluxoval, i když to skoro ani nebylo potřeba - mám pořešen průchod vzduchu casem, takže prach se uvnitř usazuje minimálně.
Teplota systému i CPU je v tuto chvíli 45 stupňů, grafika má 56.
Komp jsem před několika dny kompletně vyluxoval, i když to skoro ani nebylo potřeba - mám pořešen průchod vzduchu casem, takže prach se uvnitř usazuje minimálně.
Už jsem si říkal, že jsem snad závadu nějakým "nedopatřením" při přehazování komponentů odstranil, když dne počítač celý den fungoval OK, ale bohužel před chvílí opět obrazovka zčernala a nezbývalo než počítač vypnout. Nedělal jsem nic náročného, měl jsem jen otevřenou Mozillu... Přes den jsem jel hry a pustil asi i na 3 hodiny MEM test.
Opět jsem tedy musel vypnout/zapnout zdroj a počítač naběhnul, napsalo mi to, že je nutné zkontrolovat BIOS. Vše bylo OK, jen procesor měl nastaveno násobení 200 x 9 (správně má být 266 x 9), ale to přičítám tomu, že se BIOS nastavil na nejnižší hodnoty.
Opět jsem tedy musel vypnout/zapnout zdroj a počítač naběhnul, napsalo mi to, že je nutné zkontrolovat BIOS. Vše bylo OK, jen procesor měl nastaveno násobení 200 x 9 (správně má být 266 x 9), ale to přičítám tomu, že se BIOS nastavil na nejnižší hodnoty.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nepřehřívá se ti chipset? mám dojem že nemá sledování teploty, zkus na něj sáhnout.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
ahoj, stavalo se mi uplne to samy..ale jen pri spusteni, ne po nejake dobe,co pc bezel..taky sem myslel,ze to nebude sw problem..ale nastesti sem na disku nemel krome systemu nic,tak sem to zformatoval a vse beha v pohode..
Intel Core i7-7700HQ, CPU @2.8 GHz, 16GB RAM, Intel HD Graphics 630, G-Force GTX 1050Ti, SSD 256GB + 1TB, WIN 10 64bit
El Diablo píše:Nepřehřívá se ti chipset? mám dojem že nemá sledování teploty, zkus na něj sáhnout.
Úplně studenej... Navíc se mi to stávalo i při prvním spuštění.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Stáhni si program Mwav.exe, nainstaluj - nezapoměň si vybrat češtinu, pak aktualizuj, následně zaškrtni i kontrolu spywere a spusť kontrolu. Zjistíš zda nemáš v PC nějakou verbeř.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 19
- 17959
-
od RIKI22