Zdravím,
rád bych vás požádal o menší radu.
Mám problém ohledně nečekaných restartů, nebo modrých smrtí, vždy jenom při hraní hry Left 4 Dead. Problém je v tom, že nikdy nestihnu monitor vyfotit, aby se dala příčina lepé vydedukovat. Při prvních pádech se mi zobrazovala modrá smrt s hláškou jednoho systémového souboru, který mi dovoloval provozovat modem přes USB. Tak jsem tedy připojil modem přes síťový kabel do desky v domění, že problém přestane. Problém s modoru smrí nepřestal a ještě ke všemu mi občas vypadne internet tak, že pomůže až restart PC. Teď se mi v mrtvé hlášce objevuje nějaká chyba "0xMNOHO DALŠÍCH ČÍSEL" Mám tušení, že za všechno může deska M2R32-MVP, která má být VISTA ready (operační systém mám VISTA 64bit), ale zdá se že není, jelikož na ní neexistujou VISTA ovladače. Napadlo mě, že by za to třeba mohly RAMKY. Nedávno jsem dokupoval další 2GB A-Data DIMM 2048MB DDR II 800MHz, takže celkově mám teď 4GB. Jinak grafiku mám HD3870, procesor AMD Athlon 64 X2 BE 5000+@6000+, zvukovku Creative Labs Sound Blaster Audigy SE, kterou jsem dokupoval taky nedávno a zdroj FORTRON 400W. Ještě jsem vyčetl, že RAMKY využívají napájecí napětí okolo 1,8V, přičemž ja mám nastaveno 1,9V tak si říkám, zda by nepomohlo snížení napětí.
Děkuji za každou radu, protože já osobně si s tím nevím moc rady jelikož se v tomhle moc nevyznám.
Modrá smrt či výpadky internetu
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Modrá smrt či výpadky internetu
Ve správci zařízení je vše OK a není tam žádný otazník nebo vykřičník? Paměti otestuj programem Memtest a to alespoň 2 x celý test. Co teploty jednotlivých komponent - procesor - GK atd.?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Ve správci je vykřičník pouze v kolonce Síťové adaptéry u Microsoft 6to4 Adapter. Paměti otestuji a pak sem hodím výsledek. Jinak teploty: MB-47°C, CPU-44°C a grafika v klidu asi kolem 70°C a v zátěži okolo 85°C.
Jo a pokud se mi podaří vyfotit tu modrou smrt tak ji sem postnu, ale jelikož je to hodně nepravidelné tak nevím jestli se mi to vůbec kdy povede. Někdy se to stane 2x po sobě za 30 minut a pak můžu celý den hrát a vše je v pořádku.
Jo a pokud se mi podaří vyfotit tu modrou smrt tak ji sem postnu, ale jelikož je to hodně nepravidelné tak nevím jestli se mi to vůbec kdy povede. Někdy se to stane 2x po sobě za 30 minut a pak můžu celý den hrát a vše je v pořádku.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ten vykřičník znamená, že je nevhodný, nebo poškozený ovladač pro síťovou kartu. Zkus vyhledat správný ovladač a přeinstalovat (aktualizovat). Teplota MB (asi chipset) a grafické karty je v klidu dost vysoká. Chce to zlepšit ventilaci bedny. Přidat alespoň jeden ventilátor na odsávání teplého vzduchu z bedny. Nejlépe jeden ventilátor vpředu dole v bedně, foukající vzduch do bedny a vzadu nahoře ventilátor foukající teplý vzduch z bedny. Pokud jsi delší čas nečistil chladiče a ventilátory od prachu, kup si v prodejně s výpočetní technikou bombičku se stlačeným vzduchem na jejich vyčištění (nejbezpečnější způsob čištění vnitřku PC). Uspořádat kabely v bedně, aby co nejméně bránily cirkulaci vzduchu (svazkovat).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Záleží na tom, zda má pasivně čí aktivně chlazenou grafiku.Pokud pasiv, tak těch 80°C se dá
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Memtest proběhl v pořádku. Bednu mám CoolerMaster Elite 332 za 1000Kč a mám v ní dva ventilátory, jeden vpředu a druhý vzadu takže cirkulace vzduchu v bedně by měla být v pohodě i když teploty tomu vážně neodpovídají. A ta bombička se stlačeným vzduchem, jak to přesně vypadá ? Dá se to koupit třeba na CZC.CZ ? Jinak ten Microsoft 6to4 Adapter u kterého byl vykřičníck jsem odinstaloval jelikož se mi tam objevil nedávno a nikdy dřív tam nic takového nebylo a PC fungovalo v pohodě.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
je to normálně sprej se stlačeným vzduchem. konkrétně tohle
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 4254
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek
27 říj 2024 10:25
-
-
Přepnutí na D.O.C.P = modrá smrt Příloha(y)
od Pedrossos » 12 lis 2024 03:09 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2232
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
12 lis 2024 21:29
-
-
- 7
- 4369
-
od vasekpetr1