Mikrofon se chová jako ztišeny, a Skype totálně blbne Vyřešeno

Jakékoliv komunikační nástroje jako Skype, ICQ, Windows messenger...ale i různé diskuze, chaty…

Moderátor: Mods_senior

Míńa
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Mikrofon se chová jako ztišeny, a Skype totálně blbne

Příspěvekod Míńa » 05 úno 2009 14:43

Nazdar všichni,
mám celkem problém s chováním mikrofonu a ještě větší problém s chováním Skype vůči mikrofonu. Když dám do pičítače mikrofon, tak všechno co do něj řikám (mluvení přes Skype i záznam zvuku ve Windows) je slyšet strašně potichu a Skype dokonce píše, že mikrofon je ztišen. Když dám ale nastavení hlasitosti mikrofonu ve Windows tak s tím nejde hnout, ale je to asi ve dvou třetinách, takže to by zas takový problém být neměl. A ve Skype to mám dokonce na maximum. Ještě podivnější je chování Skypu, jak říkam, mikrofon jde strašně potichu a navíc ten, komu volám slyší moje zvuky, které hrajou do repráků, nebo sluchátek. Jako vstupní zařízení mám přitom pouze dvě mořnosti... výchozí zařízení Windows a Realtek HD audio input, obě možnosti naprosto stejný výsledek. Vážně už nevim co mám dělat, vyzkoušel jsem snad všechny nastavení, které sem kde našel, ale výsledek pořád stejný. Za každou radu předem dík. :huh: :huh: :huh:
Win 7 x32, AMD Athlon X2 64 5600+ (2.9 GHz), 2 GB RAM (DDR 2), Gigabyte Radeon HD 5670, Seasonic 400 W, HDD Samsung SpinPoint F3 3.5" 1TB

Reklama
.luba.
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Re: Mikrofon se chová jako ztišeny, a Skype totálně blbne

Příspěvekod .luba. » 05 úno 2009 16:33

Zdravím a vitej zde na foru. :inlove:
Zaprvé chyba může být jak softwarová tak hardwarová. Tedy zkus mikrofon v jiném pc (aby se vyloučila ta chyba , že je vadný). Poté zkus odinstalovat skype vyčisti pc ccleanerem viz podpis. Poté stáhni aktualní verzi a nainstaluj.
Také se ujisti zda máš aktualní ovladače zvukové karty.
Zkuste Google než založíte topic // CPU-Z HJT google HW-Monitor Ccleaner
Sestava: AMD ATHLON 5000+BE,GPU 8800GT OC,RAM CORSAIR 2GB CL5,MB GIGABYTE 690G,HD SPINPOINT 240GB,CASE CM 330 ELITE,ASUS 22" 2ms, //UPC 10mbit

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 05 úno 2009 17:07

Já mám u nastavení hlasitosti mikrofonu ještě posílení o 20dB:

Ovládací panely → Zvuky a zvuková zařízení → karta Zvuk → u položky Záznam zvuku tlačítko Hlasitost → menu Možnosti → Upřesnit nastavení.
V tuto chvíli se pod šavlí mikrofonu objevilo tlačítko Upřesnit a na něm checkbox s legendou 1 Microphone + 20 dB Boost.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

leklaryba
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod leklaryba » 05 úno 2009 19:01

Na jinym kompu mu to de, ja sem ten co posloucha a zni to jako kdyz litaj stihacky mezi nim a mikrofonem, jako kdyby mluvil z dalky
Vojna. Na hranici beží vojak vpred s bielou zástavou a kričí: - Mier! Mier!
A na druhej strane ostrelovač hovorí: - Však mierim, len sa toľko nehýb!

Odpověď na všechny otázky.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 05 úno 2009 20:49

Podívej se - viz. příspěvek od Myloše - karta Zvuk - zda nemáš zaškrtnuto u mikrofonu okénko dole "ztlumit". Musí být prázdné.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 05 úno 2009 21:00

Pic: „Ztlumit“ je na výstupu. Já odkazoval na mix záznamu, kde je checkbox „Vybrat“.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

tamagoci
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod tamagoci » 05 úno 2009 22:24

Co toto.Možná to pomuže.
Obrázek
MSI K9N Platinum/AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4800+,~2.5GHz/WD160Gb/4 Gb RAM/Asus HD 6670
Něco od nás z Mladé Boleslavi
MalwareRemove
Bezpečnostní skener
Čištění PC

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 05 úno 2009 22:43

Hele,tak jsem se na to díval taky.mikrofon sice není až tak tchý,ale mohl by jet hlasitěji.A vida mám to samé pokud dám Záznam zvukutak mě jde ovládat jezdec jen na prvním panelu.Ostatní ovladače šedé a nejde s nima hýbat :evil:
Přílohy
hlasitost.jpg
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

Míńa
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Míńa » 06 úno 2009 16:42

bohužel všechny tyhle nastavení už sem prolez
Win 7 x32, AMD Athlon X2 64 5600+ (2.9 GHz), 2 GB RAM (DDR 2), Gigabyte Radeon HD 5670, Seasonic 400 W, HDD Samsung SpinPoint F3 3.5" 1TB

Míńa
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Re: Mikrofon se chová jako ztišeny, a Skype totálně blbne  Vyřešeno

Příspěvekod Míńa » 06 úno 2009 18:58

VYRESENO... preinstaloval sem ovladace a bylo to.

Terriccio
nováček
Stav:

Příspěvekod Terriccio » 07 úno 2009 17:14

Zdravicko.... asi 2 dny sleduju vase prizpevky... protoze mam stejny problem jako mel Mina.... do mikrofonu musim rvat a stejne nic slyset neni... druha strana slysi akorad moje zvuky icq, nebo kdyz si piskam a pisnicky co poustim... jak si psal ze mas problem vyreseny preinstalovanim ovladacu.. tim si myslel ze si preinstaloval realtek HD ?? To ja jsem totiz zkousel taky.. ale nepomohlo to.... je to mikrofon v notebooku.. kdyz zapnu moviemaker.. a neco chci nahrat.. tak to jde.. potichu ale jde.. a skype mi funguje jenom kdyz si pripojim externi mikrofon...

Míńa
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Míńa » 08 úno 2009 18:31

Terriccio:
Realtek sem preinstloval, vycistil Driver Sweeperem, a od te doby zadny problem. Jestli ti Skype po pripojeni externiho mikrofonu funguje bez problemu, tak je asi chyba ve vstupnim zarizeni zvuku v nastaveni Skype.

// Nikdy neodpovídej citací celého příspěvku. Jestliže je opravdu potřeba citovat,
// ponech jen klíčovou část. Většinou je citace naproso zbytečná; stačí jen napsat jméno toho,
// na koho reaguješ. Pro odpověď používej tlačítko ODPOVĚDĚT. Zbytečou citaci jsem smazal
// Myloš

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Sluchátka FiiO JT1 - Windows nechce načíst mikrofón Příloha(y)
    od HelFix » 11 pro 2024 17:55 » v Problémy s hardwarem
    5
    2683
    od HelFix Zobrazit poslední příspěvek
    12 pro 2024 13:50

Zpět na “Komunikace na internetu”