Taktování CPU - sempron Vyřešeno
Re: PROCESOR
koukni na násobič a takt FSB od toho se ti odvíjí většina taktů v pc a budeš si muset spočítat jaký fsb nastavit aby paměti jeli na těch 200MHz efektivně
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
jo a kde to najdu v tom biosu ??
Ltb: BAN do 3.5.2009 za vulgární nadávky ostatním členům fóra. Tohle opravdu není slušné chování...
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Prosím tě, viděl jsi vůbec někdy BIOS ?? Kdyby sis prošel všechny záložky, tak to tam určitě najdeš. Každy BIOS to má jinde, ale stále se to jmenuje podobně. Pokud nevíš, jak taktovat, tak ti radím, kašli na to...nech ten počítač dožít, či upgradeuj 

- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Skoro mám pocit, že chceš být jenom IN, abys mohl dělat před holkama machry, machry, že jsi taktoval, ale nevíš o počítačích absolutně nic. Pokud mermomocí trváš na taktování, které je beztak k ničemu, budiž, tvůj business.
Nečekej, že ti někdo dá podrobný popis, co přesně nastavit, aby to klaplo. Každá deska, každý procesor, každá paměť, grafika,... se chová trochu jinak a v souhrnu je pak každý počítač v podstatě unikátem, byť složeným ze stejných komponent. Počítej tedy spíš jen s obecnými radami a doporučeními. Hodně si toho budeš muset nastudovat a vyzkoušet sám. Pro začátek bych ti doporučil na tomto fóru sekci, věnující se přímo taktování, jistě tam najdeš mnoho odpovědí na své otázky. Pro úplný začátek by pak mohl pomoci tento topic.

Nečekej, že ti někdo dá podrobný popis, co přesně nastavit, aby to klaplo. Každá deska, každý procesor, každá paměť, grafika,... se chová trochu jinak a v souhrnu je pak každý počítač v podstatě unikátem, byť složeným ze stejných komponent. Počítej tedy spíš jen s obecnými radami a doporučeními. Hodně si toho budeš muset nastudovat a vyzkoušet sám. Pro začátek bych ti doporučil na tomto fóru sekci, věnující se přímo taktování, jistě tam najdeš mnoho odpovědí na své otázky. Pro úplný začátek by pak mohl pomoci tento topic.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
ja to vytaktuju a pak nenabehne ani windows a kdyz to vratim spatky tak uz taky ne, pak musim znova nainstalovat windowsy, co delam spatne ??
jinak bios jsem projel celej a zadny FSB tam neni, ale cpuz mi ukazuje FSB + 33MHz, tak nevim
jinak bios jsem projel celej a zadny FSB tam neni, ale cpuz mi ukazuje FSB + 33MHz, tak nevim
Ltb: BAN do 3.5.2009 za vulgární nadávky ostatním členům fóra. Tohle opravdu není slušné chování...
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud sis to zavařil, že ti nenajede ani Windows tak nezbývá než reset CMOS. Tudíž najdi na základní desce takovou placatou baterku a tu asi na 30 vteřin vyndej..pak ti najede všechno do defaultního nastavení s tím, že budeš muset BIOS znovu sám nastavit. Není to nic těžkýho, jen nastavíš čas a bootování..popř. další věci..
ja jsem znova nainstaloval windows a uz to jde, a cim to je ze to vzdy pri nacitani windows spadne ??
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Jednou z možností je i to, že sis neuváženým zákrokem odpravil paměť. Projeď paměti Memtestem. Dokonce je i možné, že dědeček měl již zdroj na "hraně" a zvýšeným nárokem po taktnutí se posunul o fous blíž k elektronickému nebi. Zkus jiný zdroj.
Jinak těžko něco radit, nejsme u tvého počítače a informací mnoho nepouštíš. Takhle se spíš pohybujeme na poli věštění, než čehokoliv jiného...
Jinak těžko něco radit, nejsme u tvého počítače a informací mnoho nepouštíš. Takhle se spíš pohybujeme na poli věštění, než čehokoliv jiného...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
zjistil jsem že mel 1,7 uz z vyroby tak nevim jak jsem to moh dokazat.
nevite jak bych tam dostal zpatky tu frekvenci ??
Tak jsem ten svuj bios vyfotil tak doufan ze mi poradite jak tam dostat tu puvodni frekvenci.
Kód: Vybrat vše
http://img5.imageshack.us/my.php?image=pict0011ep8.jpg
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Takže CPU clock je frekvence FSB procesoru a jejím zvyšováním se zvyšuje i frekvence procesoru.Záleží však taky kolik je nastavená násobič procesoru.Ten je pod položkou CPU ratio. Příklad : 100Mhz FSB (CPU Clock) x 1,6(CPU Ratio) = frekvence procesoru 1,6Ghz.Napiš sem co máš za hodnoty pod CPU ratio a jestli můžeš zvyšovat hodnoty CPU clock.Většinou tl. + na num.klávesnici.Napiš taky jaký máš konkrétně procesor.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Taktování – Utilita k GK: Intel Arc A750 ?
od Jarda_For » 14 říj 2024 01:37 » v Taktování a další úpravy PC - 5
- 7782
-
od Jarda_For
Zobrazit poslední příspěvek
17 pro 2024 07:46
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”