Jakou Grafiku
Jakou Grafiku
Dobrý den chtěl byl poradit jakou si mám pořídit grafickou kartu do nového PC jestli GF 9800GTX+,GTX 260 nebo ATI 4850,4870 napište svůj názor
Re: Jakou Grafiku
ja bych osobne sel do nVidie, v ATInach se tolik nevyznam. nVidie jsou drazsi, ale zase vykonejsi a pujde ti na nich vsechno. Na ATI se mi uz stalo ze mi nesly nejake hry.
a do jaký by si šel GTX 260 nebo 9800GTX+???co je lepší poměr cena/výkon
neco o nich pisou tady (ENG) : http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1316485
jestli ti to pomuze v rozhodovani nevim .. urcite je v nich ale penezni rozdil a je na tobe kolik do toho hodlas dat penez.
jestli ti to pomuze v rozhodovani nevim .. urcite je v nich ale penezni rozdil a je na tobe kolik do toho hodlas dat penez.
takže ATI podle tvých zkušeností ne?všude píšou že je dobrá ATI 4870 ale asi bych šel taky do Nvidie nevim no
- Screpheep
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Radši si počkej až se k tomu vyjádří víc lidí
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
co to je za kec, ze nVidia je drazsi a proto i vykonnejsi?! treba takova 4850 smete 9800GTX+ a to je ATI o 1k levnejsi. jinak bych asi bral tu 260GTX na 55nm jadre.ta se da skvele nataktovat na vykon 280GTX
ps: mam ATI i nVidii a nenarazil jsem na hru, co by nesla
ps: mam ATI i nVidii a nenarazil jsem na hru, co by nesla
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
tak ti tady napíšu něco i já Budu srovnávat GTX260 na 55nm jádře a HD4870 1GB verzi ty to dvě karty jsou plně srovnatelný co se výkonu ve hrách týká ikdyž má nVidia se současnými ovladačil lehce navrch, ale skusím ti tady napsat jejich výhody a nevýhody
nV: +menší spotřeba v idle a aji v load ale tam už to není talik rozdíl, ale s novým jádrem se to zas trošku oddálilo
+mírný výkonový naskok proti ati se současnými ovladači( a to se podle mě už nezmění)
+kodek badaboom který umožňuje převádět video pomocí výpočtů GPU
+podpora PhysX, ale zatím je celkem málo titulů
+super možnosti přetaktování (co se týká nového 55nm jádra)
-je to starší architektura (G80) ze která nV furt těží
-869MMB proti 1Gb u ati
-GDDR3 paměti to znamená že musí být větší sběrnice a tím pádem dražší PCB
-možná trochu dražší než ati
ATI:+novější architektura
+větší výpočetní výkon
+GDDR5 paměti
-větší spotřeba
-hlučnější chlazení (referenční)
-menší možnost přetaktování
-horší výkon u nových her, ale ati to vždy hned za pár dní spraví nějakým hotfixem
a co k obou dodat??...no asi to že ani jednou chybu neuděláš ikdyž nV se jeví lépe a hlavně musíš mít pořádnej zdroj
PS kdyžtak mě někdo doplňte psal sem to z hlavy na co sem si vzpoměl takže neříkám že je tam vše
nV: +menší spotřeba v idle a aji v load ale tam už to není talik rozdíl, ale s novým jádrem se to zas trošku oddálilo
+mírný výkonový naskok proti ati se současnými ovladači( a to se podle mě už nezmění)
+kodek badaboom který umožňuje převádět video pomocí výpočtů GPU
+podpora PhysX, ale zatím je celkem málo titulů
+super možnosti přetaktování (co se týká nového 55nm jádra)
-je to starší architektura (G80) ze která nV furt těží
-869MMB proti 1Gb u ati
-GDDR3 paměti to znamená že musí být větší sběrnice a tím pádem dražší PCB
-možná trochu dražší než ati
ATI:+novější architektura
+větší výpočetní výkon
+GDDR5 paměti
-větší spotřeba
-hlučnější chlazení (referenční)
-menší možnost přetaktování
-horší výkon u nových her, ale ati to vždy hned za pár dní spraví nějakým hotfixem
a co k obou dodat??...no asi to že ani jednou chybu neuděláš ikdyž nV se jeví lépe a hlavně musíš mít pořádnej zdroj
PS kdyžtak mě někdo doplňte psal sem to z hlavy na co sem si vzpoměl takže neříkám že je tam vše
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
jo zhruba to odpovida :-) jinak PhysX bych nedaval jako + ani -. proste to vymysleli, tak s tim se pocita, ze to ma.jinak referencni chlazeni je na ATI od Power Coloru velmi tiche 

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
no to není referenční když je od power coloru ne?? já bere referenční chlazení jako to co je od ati
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 2248
-
od buchtik
Zobrazit poslední příspěvek
18 srp 2024 19:28
-
- 9
- 4189
-
od zeus
10 dub 2025 23:23
-
-
Jakou desku b350 a výš mATX s 2x M.2 NVMe sloty?
od b.m » 21 led 2025 23:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 6
- 4080
-
od b.m
02 úno 2025 00:50
-
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”