Z čeho sestavit počítač - žádné extra požadavky na výkon Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Z čeho sestavit počítač - žádné extra požadavky na výkon

Příspěvekod Pic » 11 úno 2009 00:21

Nehodlám polemizovat co je lepší - odpovídám na dotaz a tazatel ať se sám rozhodne. Je to jen jedna z možností, bez jakýchkoliv starostí.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Reklama
iDkcz
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod iDkcz » 11 úno 2009 06:58

Tak ja bych doplnil Ze Pic ma na jednu stranu ze vyhodnejsi a pro uzivatele co dnesnimu pocitacovymu svetu prilis neprahnou je koupit PC Komplet(v tomto pripade pouze vybavenou "bednu").Vim zes to tak primo nerekl a treba mozna ani nemyslel ale je to moje uvaha.Nac si zbytecne delat vedu co kde k cemu patri.I kdyz priznavam ze komplet ma zhruba polovicni vykon nez skladane PC.Dale porad nechapu proc tam Spyke porad davas vykonne grafiky(treba uz tak neni dnes ale na Solitare ci Freecall porad zbytecny luxus a za cca 1600 si mohli poridit napr origo antivir ci offici ci jiny externi kus HW)
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 11 úno 2009 10:29

Nepoužíval bych slovo 'výhodnější', když to jsou dle mě vyhozené peníze. Možná je ale pravda, že hodnotím počítač jen podle výkonu a nepřihlížim i na další stránky. Uznávám, že na jednu stranu někdo klidně zainvestuje víc a koupí si komplet Pc a vůbec ho nezajímá co v něm má, a že za stejné peníze mohl mít výkonnější stroj. Vím, že nemá stranu 'polemizovat' co je lepší varianta, já jen myslel, že tu tazatelům máme radit to nejlepší řešení. A jelikož jediné hledisko, které při srovnávání Pc zohledňuju je výkon a cena, nemůžu jinak. S tou GK máš pravdu, rozhodně je výkonnější než-li využijí a samozřejmě není problém ji nahradit nějakou levnější, či přímo MB s integrovanou. Myslel jsem asi tak, co kdyby a možná se nechal trochu unést tou navrhovanou sestavou od známého a reflektoval to na této. Ale jak říkám - samosebou, že pokud se bude chtít ušetřit, první uberem na GK. A poslední věc se týká toho zmiňovaného kompletu - když opomineme výhodu, že se vlastně nemusíme starat co máme v bedně, a že dostáváme i bezplatný servis. Když už bych chtěl výkon jako má ten Compaq, budu to stavět na Intel Little Falls. Zaprvé dostanu obdobný výkon a zadruhé ještě ušetřím cca. půlku co bych dal za ten zmiňovaný komplet. Ale ať to tu moc nezaspamujem.. :D
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 11 úno 2009 10:55

to Spyke - za sestavu, kterou jsi navrhl se klidně podepíšu. To naopak hotové sestavy mi příjdou naprosto vyhozené peníze. Za 10 klacků počítač s celeronem, to mě příjde, jako drsný podnikání :-D. Je třeba to brát i s ohledem na starší počítače, kde kupříkladu, pokud něco takového stojí deset tisíc, tak to moje by se mohlo prodávat v klidu i dráž :-)). Dle mě se sestava Compaq dá v klidu poskládat za poloviční cenu. V čem vidím budoucnost u těchto kancl počítačů je zmiňovaný socket BGA, kde za malou cenu získáte počítač, který většinu práce v pohodě zvládne. Sám to vidím u svého Eee PC. Pokud chtějí opravdu jen kancl počítač, rozhodně bych to stavěl na Atomu, jednak docela dost ušetří, čímž si mohou koupit pak cokoliv jiného. A další věc je i spotřeba el. energie, na kterou se dnes zapomíná, ale má svůj smysl. Takže za mě - Intel 945

The Grim Reaper
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod The Grim Reaper » 11 úno 2009 13:46

Jak říká Pic, koupit to hotové je rozhodně jednodušší, ale nechceme kupovat slabší hotovou sestavu, když můžeme mít za stejnou cenu výkonnější počítač poskádaný. :smile:

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 11 úno 2009 14:00

Nevím co je na tom jednoduššího ?? Dnes je hafo obchodů, kde ti to složí buď gratis, či za pětikilo (viz. CZC), ale i třeba kamenné. Hotové sestavy s nálepkou HP, ale i jiných značek jsou téměř vždy předražené..mezi námi, ono na tom poskládání není nic složitého..řekni někomu, kdo to umí, objednej komponenty a máš to..nic těžkého..

The Grim Reaper
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod The Grim Reaper » 11 úno 2009 14:03

To Tomina: A jak myslíte, že to budeme dělat... :D Tady vysomruju nějaký ten návrh a pak hurá do obchodu.

iDkcz
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod iDkcz » 11 úno 2009 14:06

The Grim Reaper píše:Chtějí si ho nechat sestavit u nějaké firmy, ale nikdo tomu nerozumíme dost na to, abychom mohli zhodnotit, co k čemu pasuje.

Jeste mi ted padla do oka tahle veta(jen tak bokem). Jako dalsi moznost mate nechat si postavit PC od nejake firmy tak nac se nervujete co k cemu bude pasovat. Firme date udaje na co PC bude cenovou relaci a ta vam uz jako laikum vysvetli co k cemu a verim ze pokud to je solventni firma a ne "vyzirka", nabidne Vam kvalitni komponenty ktere samozrejme k sobe pasovat budou.Ja vim slovickarim ale jen mi to padlo do oka :D

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 11 úno 2009 14:13

to iDkcz: :lol: :lol: pane kolego, dneska pokud chcete vydělávat v prodeji PC a nechcete přitom vařit drogy jako vedlejšák, musíte stavět předražená PC s výběhovými komponentami z výprodejů..jinak nemáte šanci, internet je velký konkurent..přesně tak jsem dopadl se svým počítačem..za 15 tis. mi složili šrot s hodnotou 5-6 litrů..dneska už bych samozřejmě věděl, ale dříve jsem byl lama :lol:

iDkcz
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod iDkcz » 11 úno 2009 14:17

Tak psal sem i pokavad to nebude fimra alá "vyzirka" :D Je mi jasne ze dneska plati porekadlo -pro dobrotu na zebrotu- :D :D :D

The Grim Reaper
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod The Grim Reaper » 11 úno 2009 14:18

to iDkcz: Máte v podstatě pravdu, jenže zas když nebudu vědět, co tam má být, tak právě nepoznám, jestli ta firma vyžírka je, nebo není. Já se zas nějak moc nenervuju, ale prostě jsme chtěli mít nějaký ten názor. :lookround:

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 11 úno 2009 14:23

A neznáte někoho, kdo by to uměl složit ?? Není to nic těžkého, k základní desce dostanete manuál a na netu je spoustu fotek a návodů..není to opravdu nic těžkého..já bych si od firmy nenechal ani vymalovat, na tož pak sestavit PC :lol:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pomalé, žádné nabíjení telefonu Příloha(y)
    od muffin105 » 23 lis 2024 21:37 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    9
    3737
    od muffin105 Zobrazit poslední příspěvek
    24 lis 2024 14:41
  • Externí bluetooth nenajde žádné zařízení Příloha(y)
    od Mates2004CZ » 15 zář 2024 17:51 » v Problémy s hardwarem
    4
    3276
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    16 zář 2024 16:22
  • Nízký výkon u CPU Ryzen 3 1200 Příloha(y)
    od Votasini » 02 úno 2025 14:46 » v Problémy s hardwarem
    12
    4857
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    03 úno 2025 17:53
  • Počítač cca 50k Příloha(y)
    od rykatyka » 09 lis 2024 16:54 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    1968
    od rykatyka Zobrazit poslední příspěvek
    09 lis 2024 19:17
  • Počítač do 30k- změny Příloha(y)