Chystám se registrovat novou doménu (jak někteří už ví) a zajímal by mě váš objektivní názor.
Jde o to, že máme na československém internetu konkurenta, který zde byl dřív a má také větší návštěvnost (zhruba 2x, teď i 3x).
Řekněme, že jeho adresa je http://www.domena1.cz Já se chystám zaregistrovat http://www.domena-1.cz
Myslíte, že to teoreticky může být lepší pro nás? Že se lidi třeba upíší nebo že ve vyhledávačích budeme dotahovat konkurenta?
Nebo je spíš větší šance, že někdo, kdo nezná server domena1.cz zapíše omylem adresu bez pomlčky a dostane se tak ke konkurentovi?
Konkurenční adresu mají asi už zažitou, takže se tam nespletou. Nebo používají záložky apod. My bychom měli novou, tak by to třeba ze začátku psali ručně. Asi tedy rozhodne jen vyhledávač, či .. ?
Jde o název kapely, který má v názvu číslovku a píše se to jak bez pomlčky, tak s pomlčkou. Záměrně ji tady nepíšu - dříve se mi stalo, že když jsem např. v googlu vyhledával přesně url nebo si ověřoval jeho volnost u poskytovatelů, zaregistroval si to nějaký bot.
Objektivní pohled na malou odchylu v adrese
Re: Objektivní pohled na malou odchylu v adrese
Hmmm...tak ja si myslím že je to jedno či tam bude tá pomlčka alebo nie. Ak som správne pochopil tak celé je to len o náhode. Ako si povedal, ľudia ktorí to majú v záložkách sa nepomýlia. A tí ktorí nie..no a to je ta náhoda..buď dajú pomlčku alebo nie. Ale viac menej som nepochopil pointu tejto témy. Ide tu len o to že koľkí ľudia sa pomýlia a namiesto "doména1" dajú "doména-1" ? Ak áno tak naozaj je to len o náhode. 

Díky za názor.
Založil jsem to kvůli tomu, jestli někdo nemá podobné zkušenosti, popř. jestli tu není nějaký "psycholog", který by na to měl jistou teorii : ))
Založil jsem to kvůli tomu, jestli někdo nemá podobné zkušenosti, popř. jestli tu není nějaký "psycholog", který by na to měl jistou teorii : ))
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Bych se musel sakra ucvaknout, aby mi ruka ujela zrovna na pomlčku 

Nejlepší hra je Excel!
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
- RudolfM
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Doporučuji vytvořit nějakou jinou doménu. Pomlčka nebo písmeno atd, které by odlišovalo Vaši doménu bude působit problém. Mám to z vlastní zkušenosti spravuji obecní stránky a měli jsme název obecxxxx.cz a okamžitě si nějaký koumák založil obec-xxxx.cz a dal tam text - stránky jsou ve výstavbě. Okamžitě začali lidé volat a zastavovat mně na vsi co že to je za kravinu, že se nemůžou dostat na naše stránky. Podařilo se mi zjistit majitele konkurenční domény a kontaktoval jsem ho. Jeho odpověď byla, že když mu zaplatíme xx tisíc odstupného, že nám doménu s pomlčkou přenechá. Věc dospěla nakonec k tomu, že jsme vymysleli doménu bez toho obec a máme doménu pouze se jménem obce a aby se to nepletlo tak ještě .net a je pokoj. Takže pokud můžete vymyslet jinou doménu tak vřele doporučuji!!!
Tohle u nás určitě nehrozí - 1.) oni to určitě neuvolní nám a za 2.) my to určitě neuvolníme jim. A navíc .com je zabrané (obě varianty) i .net .
- Koja
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Spíš se teda upíšu, že něco zapomenu napsat, než že bych tam něco přidal a ještě aby to byla pomlčka 

Everybody lies so don't trust anyone. :)
- Nodon
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Raději bez pomlčky když to někdo zapomene tak to většinou zkusí bez pomlčky, ale teďka mě napadá spiš aby si lidé nemysleli že jste nějací podvodnící když např. prodáváte to stejny a máte podobny adresy 

Podvodníci nejsme :)
Navíc byla už jen volná tato jedna adresa (obě varianty na .net i .com jsou zabrané).
Podvodníci nejsme, jelikož už se na dosavadním webu těmto dvěma kapelám věnujeme (teď se opět spřátelili a vznikla právě ta jedna kapela, o které zakládáme nový web). Proto už se nám nehodí dosavadní URL k této nové kapele, tak volíme nový web :)
Navíc byla už jen volná tato jedna adresa (obě varianty na .net i .com jsou zabrané).
Podvodníci nejsme, jelikož už se na dosavadním webu těmto dvěma kapelám věnujeme (teď se opět spřátelili a vznikla právě ta jedna kapela, o které zakládáme nový web). Proto už se nám nehodí dosavadní URL k této nové kapele, tak volíme nový web :)
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Změnil bych název tak, aby byl zcela nepodobný a nezaměnitelný. Kamarád před pár lety napsal a nastudoval dětský muzikál "Lucie", nepřál bych nikomu zažít, kolik bylo kolem kraválu, že je to záměrné, aby mohl parazitovat na Kolerovi...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Už jsem to zaplatil. A jak říkám - volné bylo jen toto. A nemůžu přece zvolit něco jiného, když se kapela jmenuje takto :) To jak kdyby se jmenovala "černá" a já bych místo "cerna.com" zvolil adresu "opakcerne.com" :)
Zpět na “Web-tipy a vaše weby”