Dobrý den,
už nějakým třetím rokem používám router airlive. Mám k němu připojené dva PC přes Ethernet a 2 přes WiFi.
Dnes jsem se rozhodl, že je načase trochu zabezpečit síť a tak jsem se dal do nastavování přístupu pouze z konkrétních MAC adres.
Začal jsem nejdříve PC připojenými přes kabel (192.168.1.1-2). A všechno šlo v pohodě. Když jsem ale přidal třetí PC (přes WIFI, 1.3) tak, se šlo přihlásit i když jsem zadal jinou MAC adresu. V nastavení bylo i cosi a přístupu z wifiny (sloupce C a A), tak jsem nahoře nastavil u obojího disable (aby nešlo přistupovat z jiný MAC adresy u Wifi) a zaškrtl sloupec C u 192.168.1.3. Problém je v tom, že po tom co jsem dal SAVE, tak né jen že nešlo přistupovat z jiných MAC adres u Wifi, ale rovnou přestal jít internet všude a ta nejhorší část na tom je, že už se ani nemůžu dostat k nastavení routeru (192.168.1.254).
Co s tím mám dělat? ;( ;(
HELP ME - problém s routerem a přístupem přes MAC adresy
- Brumteles68
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: HELP ME - problém s routerem a přístupem přes MAC adresy
Resetni ho do výrobných nastavení a potom si ho znova nastav. To zabezpečenie filtrovánim MAC adries je iba pre wifi. Neviem ako to je pre tvoj typ routra ale Asus to má takto. Alebo mu pridám do zoznamu adr. zariadení ktoré budú mať povolenie prístupu, alebo v zozname sú adresy ktorým sa prístup odoprie.
K8N Neo4 Platinum, AMD Athlon64 3000+,RAM 2x256MB+2x1024MB, WDC WD1600JS 160GB, GeForce 6200 TurboCache, Tv WinFast PVR, WiFi Asus 802.11b/g+ruter WL-520GC,Win. XP pro. CZ
tak restartovano ale mam tu hned dalsi problem. Nastavil jsem si normalne dynamickou IP, povolil DHCP a ze budu mit PC 1-4. Dal jsem Reboot a ... funguje pouze treba sdileni souboru ale na interent se ani na jednom PC nepirpojim. Kde by mohl byt problem? mam kabelovy internet od UPC.Draty jsou zapojeny stale stejne jako pred tim kdy to fungovalo.
BS-Harou píše:tak restartovano ale mam tu hned dalsi problem. Nastavil jsem si normalne dynamickou IP, povolil DHCP a ze budu mit PC 1-4. Dal jsem Reboot a ... funguje pouze treba sdileni souboru ale na interent se ani na jednom PC nepirpojim. Kde by mohl byt problem?
Problém bude asi právě v té dynamicke adrese- upc stejne jako tady elsat ti dava urcite vlastni interni adresu- cili wan routeru musis nastavit static ip a dat tam tu jak mas v papirech od upc
Optimismus je způsoben nedostatkem informací
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 8168
-
od draxxx
Zobrazit poslední příspěvek
10 kvě 2025 18:46
-
-
Příchozí email z vlastní adresy, který jsem neodeslal (gmail)
od Milan21 » 08 srp 2024 16:31 » v Vše ostatní (bezp) - 5
- 4227
-
od jaro3
08 srp 2024 20:56
-
-
- 16
- 8888
-
od šulda
28 bře 2025 21:30
-
- 7
- 4256
-
od petr22
18 srp 2024 10:25
-
-
Zpětná komunikace z NTB na tiskárnu přes switch Příloha(y)
od vasekpetr1 » 24 říj 2024 21:25 » v Sítě - hardware - 16
- 9472
-
od vasekpetr1
10 pro 2024 17:05
-