Zdárek
Můj kamarád má počítač se základní deskou K9n6pgm2-V,tato deska je osazena procesorem AMD X2 5000+.Procesor se extremně přehřívá alespoń podle ukazované hodnoty jak v biosu tak v programu everest.Při najetí do windows je teplota normální kolem 48 °C,ale při zapnutí stability testu hned teplota vyskočí za vteřinu na 80 °C pak leze už trochu pomaleji ale zachvíli tam je 120°C pak se PC vypne.pokud ale nechám vylést teplotu třeba na 100 °C a vypnu test tak během vteřiny zase teplota klesne hned na 60 °C a pak to skočí hned na 53 °C.Upozorňuji že jsem už snad 5x sundával chladič a dával novou pastu,dal jsem tam určitě spravné množství jelikož PC stavím.Tam chyba nebude!Pokud si sáhnu na chladič tak teplota na chladiči je max 60 °C ruku na něm udržím i když teplota je ukázována 115°C,podle mě chyba je v hardwaru!Nemá někdo zkušenosti s tímto???Děkuji
Nesmyslné přehřívání procesoru až na 120 stupňů.
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Nesmyslné přehřívání procesoru až na 120 stupňů.
No ten Everest je někdy zbytečný optimista (pesimista?)..nicméně doporučím nahlédnout do skříně a zkontrolovat množství prachu..určitě by nebylo od věci rozdělat procesor..nanést nově teplovodivou pastu a tak celkově se na to mrknout..
EDIT: sorry, jsem si nevšiml, že jsi tu kontrolu již prováděl..no asi se přikláním k chybě CPU..ikdyž také se mi tomu nechce věřit
EDIT: sorry, jsem si nevšiml, že jsi tu kontrolu již prováděl..no asi se přikláním k chybě CPU..ikdyž také se mi tomu nechce věřit
No někde jsem se dočetl že je opravný bios pro tuto desku K9n6pgm2-V,protože ukazuje špatně teplotu CPU.Ten BIOS jsem tam nahrál a dělá to pořád!
a co fyzicky když na to šáhneš?? 120C musíš poznat
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Najeď si do BIOSu a tam se podívej na teplotu CPU.Ta by měla být správná.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Macko píše:Procesor se extremně přehřívá alespoń podle ukazované hodnoty jak v biosu tak v programu everest.
no ale jak jsem tak četl znovu první příspěvej tak i moje otázka je mimo, takže pokládám novou a to jáké je napětí na procesoru?? jinak bych to viděl na reklamaci
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
No na to napětí jsem se nedíval a je to na standart nic jsem nezvedal!Zkusím sehnat někde jinej a stejnej typ procesoru pokud to nebude ok tak je deska jasná 

Tak jsme vyměnili procesor a už to maká,tento AMD kousek byl vyroben v Číně tak že je to jasný špatné čidlo asi nejspíš,ale co teď stím procesorem rád bych ho nějak spravil přece jenom má svoji cenu pořád!Neví někdo jak spravit čidlo u CPU?
Čidlo CPU je neopravitelné.
Hm tak to je škoda a co nějak na desce nastavit aby to teplotu CPU nesnímalo,protože si myslím že by to jinak chodilo,protože závada je v tom že deska vyhodnotí vysokou teplotu a pak se PC vypne! 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 32
- 7254
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
18 zář 2024 16:03