vylepšení PC
Re: vylepšení PC
jo a taky to znamená že slot pod slotem kam strkáš gk bude nepoužitelnej
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
ok. to je v pohodě. je jich tam celkem ještě 5..dik
zdravim všechny.kartu a paměti mam doma,chtěl bych se zeptat jak postupovat při výměně.musím odinstalovat ovladače od původní karty před výměnou?a jak je to s Ram?
jo od gk odinstaluj ovladače a taky by bylo dobrý projet registry třeba CCleanerem a když budeš kartu vytahovat tak opatrně protože to tam nějaká pacička bude držet tak ať ju neurveš, neměj na sobě nic umělýho a dotýkej se třeba kostry pc a nechytej grafiky za piny co se zasouvají do slotů a co se týká ram tak jen stačí zasunout a jedou žádný drivery nic
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
tak jo. dík. jsem zvědavej jestli se sem ještě ozvu abych mohl poděkovat...takže radši dopředu-Dík. 

No tak paměti se nějak nepovedly.po výměně a zapnutí se pc několikrát zrestartovalo,nabízelo to několikrát obrazovku s různými starty-od startu v nouzi-po start normálním způsobem (nebo jak to psalo).
taky to jednou doběhlo do černé obrazovky a nic se nedělo.restaroval jsem to knoflíkem..
ted tam jsou ty staré paměti.nevíte co s tím?

ještě bych chtěl doplnit že jsem si všiml že u slotů na paměti na desce je napsáno 1,8V a na nových pamětech je 1,9-2,1V není to ten problém?
taky to jednou doběhlo do černé obrazovky a nic se nedělo.restaroval jsem to knoflíkem..
ted tam jsou ty staré paměti.nevíte co s tím?

ještě bych chtěl doplnit že jsem si všiml že u slotů na paměti na desce je napsáno 1,8V a na nových pamětech je 1,9-2,1V není to ten problém?
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No to by mohlo dělat problémy.Dá se to však většinou nastavit v BIOSu. Hledej položku RAM Voltage nebo podobnou a pak nastav 2,0V.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
dík,ja jsem ted zkusil něco jiného. šel jsem na stránky czechcomp a tam v diskuzi jeden měl stejné příznaky jako já,dostal radu aby je vzkoušel obě oddělene-nejdřív jednu potom druhou. odděleně šlapaly-jako u mě,ale když je dal do slotů A1 a B1 tak ne.pokud byly ve slotech A1 aA2 tak to šlo(stejně jako u mě.)psal tam taky něco o zapojení dual chanel(nevim co to je).
A ted nevim co mam dělat,jestli to nechat nebo se pokoušet o nějakou akci
A ted nevim co mam dělat,jestli to nechat nebo se pokoušet o nějakou akci

Naposledy upravil(a) libor64 dne 17 úno 2009 21:06, celkem upraveno 1 x.
ram voltage jsem nenašel-asi se to jmenuje tam jinak.ted to začalo po restartu hlasit že,, v aplikaci spooler subsystem došlo k chybe a je nutno ji zavřít,,
to chybove hlašení se týká(nechápu proč)tiskárny.Mužete mi prosím někdo říct proč ty Ramky nemužou být ve slotech A1 a B1,ač bych řekl že by to tak být mělo?(původní ram tam byly)Aktuálně jsou ve slotechA1 a A2.Je to špatně nebo je to jedno?
jinak výměna a instalace Gk proběhla v pohodě.k tomu bych měj jen jeden dotaz. K čemu slouží takový propojovací tišťák s nápisem cross fire?
jinak výměna a instalace Gk proběhla v pohodě.k tomu bych měj jen jeden dotaz. K čemu slouží takový propojovací tišťák s nápisem cross fire?
já mám stejný problém ... mám vlastně 4 sloty napaměti ... v podstatě žlutá, černá, žlutá, černá ... kdy žluté jsou A1 a A2 a černá B1 a B2... mám 2x1 GB a pak 2x 256 Mb... když dám do A1 a A2 ty 1 GB tak je to v klidu... když ale přidám ty 256 mb do B1 a B2 tak se počítač nezapne... a píská... tak jsme to prohodil a do A1 a A2 jsme dla 256 mb a do B1 a B2 dal ty 1gb a jde to
ale teďka tak místo těch 256 Mb přijdou další 2x1 GB... čili zvětším na ty 4 Gb a bude 

Jsem Apple ovce
.
Jinak mám tuhle sestavu:
MB: MSI B450 TOMAHAWK MAX, CPU: AMD Ryzen 5 3600, GPU: GIGABYTE Radeon RX 5700 XT GAMING OC 8G, RAM: Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4 3200, SSD: Kingston A2000, M.2 - 1TB, Skříň: Be quiet! Pure Base 500, PSU: Seasonic Focus Plus Gold - 650W.

Jinak mám tuhle sestavu:
MB: MSI B450 TOMAHAWK MAX, CPU: AMD Ryzen 5 3600, GPU: GIGABYTE Radeon RX 5700 XT GAMING OC 8G, RAM: Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4 3200, SSD: Kingston A2000, M.2 - 1TB, Skříň: Be quiet! Pure Base 500, PSU: Seasonic Focus Plus Gold - 650W.
Zdravim,po delší době se mužu ozvat jak to vlastně dopadlo.Po vyzkoušení všech možných a nemožných kombinací,jsem jel jen na 2Gb(jednu pamět).díky synovci byl zaktualizován BIOS a všechny možné ovladače.Důsledkem byl stav že po mě pc chtělo abych udělal kontrolu Disku C.po jejím proběhnutí už nenabootovaly XP ani za boha...,spouštěly se jen Win7.Díky tomu jsem mohl přesunout všechna důležitá data na druhý pevný disk.Potom jsem chtěl zformátovat C a znova nainstalovat XP ale ony nebootovaly ani z cd!!!!!
Takže od středy večer(dnes je pátek )jsem tam rval Visty.Ted ale zase nevim jak spustit ty win7.předtím mi to nabízelo jaký OS chci spustit.Nevíte jak bych mohl vyvolat tu nabídku?
Takže od středy večer(dnes je pátek )jsem tam rval Visty.Ted ale zase nevim jak spustit ty win7.předtím mi to nabízelo jaký OS chci spustit.Nevíte jak bych mohl vyvolat tu nabídku?
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”