První mechanika cd spustí a druhá nestustí

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

jiribori
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

První mechanika cd spustí a druhá nestustí

Příspěvekod jiribori » 17 bře 2006 10:21

Chtěl jsem se zeptat - mám dvě mechaniky (jedna DVD a druhá DVD-RW). Když strčím CD s hrou do mechaniky DVD, tak se mi hra spustí jakoby bez CD, protože hra potřebuje ke spuštění CD, tak mi to akorát napíše nesprávné CD a když se mrknu do Tento počítač a chci otevřít DVD, tak mi to akorát napíše D:\ není platná aplikace typu Win32. Jestliže strčím CD do DVD-RW, tak vše jde tak jak má. Nevíte kde je problém? Tabu je v tom, že když do mechaniky DVD strčím jakoukoli jinou hru, tak se hra spustí. Nejde mi spustit akorát hra Caesar III v mechanice DVD.

Reklama
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 17 bře 2006 12:09

Nějak jsem se v tvém popisu ztratil. Není problém v tom, že systém "ví", ze které mechniky byla hra nainstalovaná a tak tam to cedko hledá?
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

jiribori
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jiribori » 17 bře 2006 12:35

Je to možné, protože hru jsem instaloval někdy v roce 2004. V roce 2005 došlo k výměně mechaniky, tak nevím jestli je to možné, že se ta hra nechce spustit. Jiné hry instalované také v roce 2004 mi i po výměně mechaniky tuto chybu nehlásí. Co mám teda udělat?

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 17 bře 2006 12:57

Zkus jí přeinstalovat. Matně si vzpomínám, že jsem měl kdysi podobný trabl, že se mnou po změnách HW, jedna hra nechtěla kamarádit. Po reinstalaci bylo vše OK.

jiribori
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jiribori » 17 bře 2006 13:53

I po přeinstalování jde hra spustit jen v té mechanice, ze které byla nainstalována. Přišel jsem jaký soubor to má na svědomí. Jde o soubor Caesar3.ini, který obsahuje:
[Config]
RAM=1024
CDDrive=D

a právě když tam je D, tak to jde spustit z D:\ a když tam je E, tak to jde spustit z E:\.

Potřeboval bych nějak poradit, jak upravit již zmiňovaný soubor Caesar3.ini, aby mi to podporovalo obě mechaniky - tj. D i E najednou, abych nemusel vzpomínat v jaké jsem to instaloval. Díky za odpověď.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 17 bře 2006 14:02

Hm, tak to asi chceš hodně. Ale jinak, kéž by problémy všech měly podobný průběh...

jiribori
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jiribori » 17 bře 2006 14:20

Díky, budu se muset smířit s tím, že si to budu muset pamatovat. Ale je klidně možný, že to už mohlo dělat od začátku, protože to jsem všechny hry spouštěl v druhý mechanice, teď po výměně je spouštím v první mechanice a některým to nevadí a některým se to nelíbí. Co se dá dělat.

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 06 kvě 2006 15:37

Osobně tu hru neznám, ale mohl bys zkusit ten konfigurační soubor smazat a zkusit, jestli se přizpůsobí.Pokud ne, tak ho tam zase vrať zpátky.

Mimochodem:
Na co potřebuješ, aby se ti hra mohla zpouštět z obou mechanik??? :lol:
Zkoušel si nějak do toho souboru nějak napsat obě mechaniky (D:, E:)
nebo nějak podobně.
Na tvém místě bych se nezabýval takovou prkotinou a byl bych rád, že mi komp drží pohromadě. :shock: :roll: :bigups:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (hw)”