samovolné restartování PC

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

cervena karkulka
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

samovolné restartování PC

Příspěvekod cervena karkulka » 26 led 2009 13:48

Dobrý den,
začal se mi samovolně restartovat počítač. Zapnu jej, proběhne v pořádku test a v momentě, kdy se zobrazí obrazovka, že se zpouští windows, se počítač samovolně restartuje...

Je to starší mašinka, tak 5 - 7 let, z toho poslední rok mi jen tak ležel v ložnici, ale pracoval vždy bezproblémově. Před jeho odstavením jsem jej pořádně odviroval a vyčistil podle rad zde na fóru, takže šlapal jako hodinky. Proto se domnívám, že chyba my mohla být někde v hardwaru.

Nemohlo by to být třeba prachem? Nevíte nějaké jiné důvody proč by se počítač mohl sám restartovat? Podle mne je dost pravděpodobné, že je to zatížením v momentě, kdy načítá windows, ale nevím co s tím...

Předem děkuji za vaše rady a názory.
Naposledy upravil(a) cervena karkulka dne 07 úno 2009 12:46, celkem upraveno 1 x.

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: samovolné restartování PC

Příspěvekod Pic » 26 led 2009 14:07

Je možné, že se vybila baterie na základní desce a tím mohou vznikat chyby při načítání z Biosu. To by odstranila nová baterie cca 30 Kč. Možná by stačilo zkontrolovat všechny kabely (vyjmout a zase vložit), zda mají dobrý kontakt. Nelze ani vylouči chybu některého dílu PC. Zkus se dostat do nouzového režimu - stiskat při startu klávesu F8 a pak vybrat nouzový režim. Nediv se, že to chvíli trvá než naběhne.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

propi
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod propi » 26 led 2009 14:17

ahoj , mel jsem ten stejny problem . Ted je PC v opravne kde mi rekli ze moje baterie ma 0,06 V a má mít cca.3V takze mi vyneni baterii a graficka karta si nesedela se zakladni deskou tak mi misto ATI daji nVidia a problem by mel byt vyresen takze se podivej na zoubek ty baterce :idea: :idea:

cervena karkulka
nováček
Stav:

Příspěvekod cervena karkulka » 07 úno 2009 12:04

Opět dobrý den,
tak jsem vyměnil baterii na základní desce a počítač se již nerestartuje.

Bohužel však vznikl další problém. Když počítač zapnu, objeví se tato hláška:

Flopy disk(s) fail (40)
CMOS checksun error - Defaults loaded
Warning! CPU has been changed.
Please re-enter CPU settings in the CMOS setup and remember to save befor quit!

Nevím kde a co nastavit a hlavně proč mám někde něco nastavovat, když předtím vše pracovalo. Mohlo se něco stát s procesorem vlivem četnou serií restartů způsobenou předešlým problémem?

Předem děkuji za vaše rady. :wink:

guest

Příspěvekod guest » 07 úno 2009 12:11

Podívej se do Biosu a tam vyber buď SAFE anebo DEFAULDní nastavení a to ulož - F10.

cervena karkulka
nováček
Stav:

Příspěvekod cervena karkulka » 07 úno 2009 12:52

Děkuji za radu. Provedl jsem to nastavení v Biosu a ona hláška zmizela.

Bohužel se celý proces vrátil do bodu 1, tedy v momentě, kdy se objeví obrazovka signalizující náčítání Windwos, počítač se restartuje...
Baterku jsem vyměnil za novou z obchodu. Nevím, jaká je pravděpodobnost, že by mohla být vybitá v důsledku času stráveného pod pultem, ale tuším, že téměř nulová.

Napadá ještě někoho, proč by se mohl počítač pořád restartovat?

Ještě dodatek. Zůstala hláška Floppy Disk(s) fail (40), takže vždy musím stisknout klávesu F1, bych mohl pokračovat. Nevím, jestli je to nějak důležité, pro jistotu uvádím vše, s čím se setkám. :wink:

cervena karkulka
nováček
Stav:

Příspěvekod cervena karkulka » 18 úno 2009 14:59

Můj problém se krapet rozrostl :)

Zapnu počítač. Kontrolka na monitoru se rozvítí zeleně, ale samotná obrazovka zůstane černá. Zkoušel jsem vyměnit monitor, ale nic se nezměnilo, takže v monitoru asi chyba nebude...

Když chci počítač restartovat, nebo vypnout, tak startovací tlačítka nereagují, jako by ani nebyly připojené na základní desku. Zkoušel jsem, jestli není reset nějak zaseklý, ale jeví se v pořádku.

Je možné, že mi v důsledku častého restartování počítače zhořela grafická karta? Tohle mě napadlo jako první možnost, ale matou mě ty tlačítka.

Teď mě napadlo ten reset úplně odpojit. Třeba není chyba v jeho mechanické části, ale přímo v jeho útrobách...

Každopádně napadá někoho z vás, kde by ještě mohla být chyba? Vcelku nerad bych si zbytečně koupil grafickou kartu a pak zjistil, že problém je zcela někde jinde :idea:

Předem děkuji za jakékoliv rady k tomto tématu...

guest

Příspěvekod guest » 18 úno 2009 17:32

Dostaneš se do nouzovýho režimu? Zkusil bych opravit systém instalačním CD, i když to hlási najaký problém s Biosem a CPU.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 18 úno 2009 18:45

Zakaž v BIOSu, pokud se tam dostaneš, hledání disketové mechaniky i mechaniku. Pokud mechanika v PC je, tak ji odpoj od základní desky (datový kabel) i od napájení. Jesli jsi do PC zasahoval tak jsi možná uvolnil některý z kabelů k disketové mechanice a nebo nesprávně připojil datový kabel k disketové mechanice.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Restartování PC
    od Elbeckho » 02 pro 2024 09:48 » v Problémy s hardwarem
    9
    1734
    od Elbeckho Zobrazit poslední příspěvek
    02 pro 2024 15:23
  • Samovolné vypínání PC