Dr.Web-centrum zabezpečení XP

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Zlobr61
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Dr.Web-centrum zabezpečení XP

Příspěvekod Zlobr61 » 12 úno 2009 17:23

Zdravím odborníky,rád bych požádal o radu v následujícím problemu. Nainstaloval jsem antivirový program Dr.Web Antivirus, záhy jsem zjistil,že mi z neznámých příčin zpomaluje pc a dále si nerozumí s některými programy,takže jsem se rozhodl ho opět odinstalovat. Provedl jsem odinstalaci včetně vymazání z registrů apod.(domnívám se),takže by se neměl již na pc vyskytovat. Ovšem problem je ten,že centrum zabezpečení v XP mi stále hlásí,že program je funkční a aktuální,ačkoliv by již neměl být. Do reinstalace systemu se mi moc nechce,obávám se ztráty dat(nejsem žádný odborník),přiznávám že antivir byl stažen z netu . Díky za radu.

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Dr.Web-centrum zabezpečení XP

Příspěvekod memphisto » 15 úno 2009 01:30

Vítej na fóru PC-HELP.CZ

registry jsi čistil čím? ručně? zkus nainstalovat jiný antivir (doporučuji Aviru) a uvidíš, jestli ho to přepíše a mrkni případně do procesů, jestli tam nevisí a do Program Files jestli tam nemá pozůstatky
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Zlobr61
nováček
Stav:

Příspěvekod Zlobr61 » 15 úno 2009 17:15

Díky za uvítání, ano registry jsem čistil ručně přes Ashampoo Optimizer, Aviru jsem zkusil nainstalovat,ale v centru zabezpečení se neobjevila,tam to stále blokuje Dr,Web, jinak s čištěním registrů jsem si vyhrál donekonečna i přes další programy. Zkusil jsem i odinstalaci s Your Unistaller,ale zatím vše bezvýsledně.

Zlobr61
nováček
Stav:

Příspěvekod Zlobr61 » 20 úno 2009 18:45

Takže díky všem,nakonec jsem to vyřešil tímto způsobem-viz Vladimir-pc.poradna.net:

Otevřete příkazové okno (Start / Spustit -> cmd.exe) a spusťte následující
commands: příkazy:

net stop winmgmt net stop winmgmt
cd /d %windir%\system32\wbem cd / d% windir% \ system32 \ softwaru WBEM
ren repository repository.old ren repository repository.old
net start winmgmt net start winmgmt

Překladač bohužel překládá i kód :/ takže

net stop winmgmt
> cd /d %windir%\system32\wbem
> ren repository repository.old
> net start winmgmt

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”