dnes jsem změnil svého poskytovatele netu na (tramtadadá) kyslíky. Modem jsem vyfasoval Huawei HG520i. Net jsem nastavil pomocí jejich (super easy mega nejlepšího a nejprofesionalnějšího) O2 průvodcem nastavením s úmyslem připojení 1 stolního PC a zároveň 1 NTB přes Wi-fi (oba pojedou přes Wi-fi). Net běží na pohodu, ale zdá se mi, že mu moc nesedí aktivita obou zařízení (PC a NTB) najedou. Net začne podezřele kolísat. Na nějakém fóru jsem se dočetl od jednoho kecálka, že pokud mají valit obě dvě zařízení najedou, je třeba routeru, což se mi moc nezdá, prý kvůli jedné IP. Router by problém nedělal, válí se mi jeden celkem nadupaný ASUS v poličce (využíval jsem ho u předešlého poskytovatele). Nastavení routeru by mi taky problém nedělalo, je to easy, ale mého času je příliš málo, na zkoušení podobných chujovin - nechci dělat zbytečné věci (zkusit, zkusit, a sakra, ono to nejde tak co třeba zkusit, ...). Prosil bych, kdyby mi někdo řekl, jestli mi to takto (Modem -> Wi-fi -> dvě přijímací zařízení) bude fungovat, nebo se mám začít s-át s routerem. Navíc router je další "krabička", další trafo v zásuvce a další rušení v domě. Moc dík za rady a předem se omlouvám za chyby, nemám čas to po sobě číst.