Problém při hraní pc her

A vše kolem nich…
(tipy na hry zdarma, dojmy, novinky..prostě vše co vás napadne)

Moderátoři: beather, Mods_senior

nonaim
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Problém při hraní pc her

Příspěvekod nonaim » 21 úno 2009 11:40

Zdravím, nedávno jsem tady psal dotaz ohledně toho, že se mi každá novější hra vypínala pár minut po spuštění. Nikdo mi na to bohužel neodpověděl, a tak jsem něco zkusil já. Před pár měsíci jsem si do počítače koupil nové paměti RAM, konkrétně 2x2 GB Mushkin 800Mhz. A tak mě napadlo, jestli to náhodou nemůže být tím. Tak jsem vzal ty svoje staré 1x1GB tuším 433Mhz a hle - hry jedou. Mám základní desku Gigabyte GA-G33-DS3R, která by měla v pohodě stíhat i ty nové ramky, jelikož má podporu sběrnice až 1333Mhz a taktéž umožnuje osadit dva sloty o max. 8GB. Proto by mě zajímalo, v čem by mohl být problém. Jestli se třeba musí při instalaci pamětí ještě něco nastavovat v biosu, nebo tak někde (jediné, co jsem totiž s nima udělal, bylo to, že jsem je zaklapl do těch drážek :wink: )Za každou radu budu vděčný, protože bych nerad koupil nové ramky, které mi jsou vlastně na nic. Předem dík :smile:

Reklama
bandas
Level 1
Level 1
Stav:

Re: Problém při hraní pc her

Příspěvekod bandas » 21 úno 2009 11:52

je to vsechno, taky jsem si koupil RAMky a pri testu zjistil ze je jedna spatna. zkus aspon jeden z techto testu:
http://www.memtest86.com/
http://www.goldmemory.cz/news_cz.php

pokud najdou nejakej problem, jako ze to stejne vypada ze uz jsi ho nasel, bez RAMky reklamovat kdyz rikas ze je mas par mesicu

nonaim
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod nonaim » 21 úno 2009 12:01

Aha, ale kdyby byly ty paměti vadné, neprojevovalo by se to i u jiných programů, než jenom u her? Tyto problémy jsem zaznamenal pouze u novějších her typu Far Cry 2, třeba takový Counter Strike mi jede v pohodě a i ostatní náročnější programy jako Photoshop nebo přehrávání HD filmů, všechno mi jede v pohodě, pouze ty novější hry. Nemůže tam být opravdu jenom něco špatně nastavené?

bandas
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod bandas » 21 úno 2009 12:06

no pri vymene RAMek se nic nenastavuje. Zkus si je otestovat (mimochodem je dobry to delat vzdycky pri vymeme RAM) a pokud te to neco najde vis ze je to RAMkou, a kdyby to nic nenaslo, pak se bude hledat problem jinde

nonaim
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod nonaim » 21 úno 2009 12:12

Oká, vyzkouším ten testovací program. Máš zkušenosti s tím programem gold memory? Jsem si ho stáhl a ted to musím vypálit na cd ten obraz a pak už to normálně rozjedu? Jinak dík za trpělivost, ale v tomhle si moc nefrčím :wink:

bandas
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod bandas » 21 úno 2009 12:20

no vetsinou pouzivam memtest, ale je to podobny. Jenom si vypalis ten obraz, das si CD do CDromky a restartujes. Melo by te to nabootovat z toho CD a spustis test (pocitej aspon tak hodinu ze pobezi) Nech to projet cely aspon jednou a uvidis jestli na tebe vyskoci nejaky ERROR :smile:

nonaim
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod nonaim » 21 úno 2009 12:27

No udělal jsem to tak, ale když mi to naběhlo, tak jsem to neměl jak ovládat, ptže mi klávesnice nenaběhla - prostě nefugnovala :D Tak jsem to zrušil. Když tak to pak vyzkouším ještě jednou. Tak zatím dík za tvé rady, kdyby ještě někdo měl nějaký nápad, v čem jiném by se mohl schovávat problém, tak sem určitě napište, budu jenom rád :wink:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pc do 28 000 na hraní.
    od liborek » 25 úno 2025 13:41 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    17
    11230
    od liborek Zobrazit poslední příspěvek
    28 úno 2025 15:39
  • PC na hraní + práci
    od showpayne » 05 čer 2025 16:10 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC