Soud s The Pirate Bay, ACTA, SOPA, PIPA, etc.

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Jak to vidíte?

Zavřít je až zčernají, jsou to darebáci a patří za mříže!
10
3%
Jsou to hrdinové! Svobodu hrdinům! Free Internet!
214
72%
Je mi to putna, tyhle zavřou najdou se další...
72
24%

Celkem hlasů: 296

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Soud s The Pirate Bay začíná

Příspěvekod memphisto » 23 úno 2009 00:28

mmmartin píše:máš dvě možnosti: obejít se bez toho, nebo to ukrást.

nebo použít free variantu (pokud existuje)
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Reklama
pikaso.andreas
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod pikaso.andreas » 23 úno 2009 06:13

Škoda, že muzikanti moc free varianty nedělají :-D A hry taky :-) Je známo, že v naší republice a hlavně ve Zlínském kraji je všechno předražené. Třeba rozdíl u benzínu v lednu 09, tady 22Kč a v Praze jsem viděl benzín i za 20Kč.... Celkově lidi z čech když jsou tady si stěžují že je zde draho(na Moravě). Například v Německu na benzince mě redbull(0,5l) po přepočtu vyšel líp jak tady... Takže to že máme drahé cd je věcí našeho státu :-) Nejsem zastánce nelegálního stahování, ale třeba u her se to hodí. Hru stáhnu, zkusím a většinou si koupím originál a nebo si ho půjčím od kamaráda. Ale nebudu vyhazovat tisíc za GTA4 které mi stejně nepojede :-D A taky se stane, že legální hry někdy nejedou díky aktivacím přes net...
Rád se přiučím od zkušenějších... A učený z nebe nespadl :-D

Když mám čas, dělám geoboardy pro děti.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 23 úno 2009 16:56

Je něco drahé a já na to nemám? Pak mi nezbývá, než se bez toho obejít. Pokud jsem na tom tak špatně, že bez toho nemůžu být a nemám na to. Pak to tedy ukradnu, ale nikdy se nemůžu vymlouvat, že mé pohnutky ke krádeži byly legitimní, protože se mi to zdálo (nebo opravdu bylo) předražené. Pochopitelně ještě navíc musím počítat s postihem, když to rupne a ne ukřivděně fňukat, že jsou to zlodějské s...ě a já jejich oběť. Patrně jsme v této debatě s mmmartinem jediní, kdo mají podobný názor, protože jako patrně jediní, máme blízko k muzikantům a autorům muziky, takže na celou věc nahlížíme i z druhé strany plotu.

Dovolím si ještě malé odbočení. Všichni, jež považujete cenu muziky, filmů, programů za nehorázně vysokou a proto je zcela bezostyšně kradete a ještě se tím chlubíte. Nezdá se vám, že i cena aut a nemovitostí je také nestoudně vysoká? Ukradnete si také...?
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Kastelán
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Kastelán » 23 úno 2009 17:44

Karlosi, buď se špatně vyjadřuji, nebo to prostě ve svém svatém tažení proti pirátům nechcete vidět a slyšet. Já jsem nepsal, že je správné, že se krade (a myslím cokoliv, tedy i duševní vlastnictví). Psal jsem že mi jde o svobodu, a kdosi mi tady podsouvá, že mé pohnutky jsou pohnutkami zloděje, což považuji za urážku a bráním se. Já kašlu na nějaké stahování, za celou dobu co mám připojení na internet jsem si stáhl jeden jediný!!! film a to Limodnádový Joe, a to jen proto, že jsem chtěl vyzkoušet jak pracuje jistý soft. A z muziky Nohavicovu "Pražskou pálenou", kterou nabídl zcela volně na svém oficiálním webu. Uznávám, že muzikanti musí být z něčeho živi a že jen koncertování je neuživí. Ale znova opakuji, že mi jde o to, že většina ceny za CD jde na parazity z OSA a podobných nenažraných organizací, které zastupují hlavně sami sebe a je mi šumafuk co si nalžou ve svých statistikách. Pokud to u nás jde už tak daleko, že se uvažuje i o placení poplatku za produkci písně někde u táboráku na potlachu (protože to se už dle zákona dá brát jako veřejná produkce) tak si myslím, že je ve své nenažranosti někdo v tomhle státě na palici.
Zajímalo by mě, kolik z té ceny CD - zmínil jsem předtím Beatles tak třeba z té - dostanou ti Batli.
Takže se na mě nezlob ale považuji to za plané moralizování a budu dál fandit nebo když už ne přímo fandit, tak aspoň chápat lidi, kteří to prostě stáhnou, zrovna tak jako bych fandil Janošíkovi v jeho době, že oloupil nějakého nadutého dacana který odíral lidi. A budu s tím sympatizovat do té doby, dokud se tu nebudou prodávat tyhle věci bez "parazitného". Jsem ochoten dát za CD svých oblíbenců třeba tisíc korun, tak jako ho dám za lístek na koncert. Ale s jistotou, že to skutečně dostanou muzikanti a ne nějaký samozvaný šupák co si hraje na ochránce, i když se ho o to vlastně nikdo neprosí, jak se jednou vyjádřili sami i někteří muzikanti v TV, když se jednou toto téma probíralo. Třeba mi už jen vyhání žíly na krku fakt, že platím těmhle dacanům poplatek v ceně PRÁZDNÉHO !! CD a DVD. To je prostě neuvěřitelné. No trochu jsem se rozepsal, ale končím a už se k tomu nemíním vracet. Své jsem sdělil, HOWGH. :-(

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 23 úno 2009 17:53

Pokud svoboda spočívá v možnosti beztrestně krást, pak ji já osobně považuji za zvrácenou.

PS v ceně lístku je zahrnuto výpalné pro mnohem víc šupáků, než si kdokoliv myslí, včetně poplatku OSA. Patně by nebylo od věci si o této organizaci nejdřív zjistit trochu víc, než jen konstatování, že jsou darmožrouti :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Francek
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Francek » 23 úno 2009 18:11

jsem někde četl že když si kopupíš prazdé CD/DVD tak už platíš OSE poplatek... je to pravda???

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 23 úno 2009 18:16

[OT]

pikaso.andreas píše:hlavně ve Zlínském kraji je všechno předražené.

to naprosto souhlasím. ve Zlíně je dráž jak v Praze :? uvedu jeden příklad: Jako student jsem sháněl ubytování a garsonka pod 10k za měsíc nejde :? To v Praze nebo Českých Budějovicích vyjde mnohem levněji. Město obuvi a boty jsou tu nejdražší z celé republiky :? Ale zase třeba HW věci na PC jsou tu celkem v normě, ale v málokterém obchodě o tom něco vědí :evil:

[/OT]

PS: je to pravda. Za každý nosič, na kterém se dají uchovávat data se platí. Někde na netu jsem viděl tabulku kolik za co se platí. Největší částka to byla samozřejmě za každé GB pevného disku
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Mirek1
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Mirek1 » 23 úno 2009 18:26

Asi takhle.Je to o výchově a společnosti.Celý to číst nebudu,potažmo je to pořád dokola.Řeknu pár slov.Ty "nemáš"50,- na film?vychází jich denně nepočítaně.Ty "nemáš"na hru za 200,- je jich nepočítaně.Proč si proboha budu kupovat hru v den vydání která stojí 1500,- v globálu".Mám na počítač a veškerý upgrade a nemám na hru nebo software?to mi "neříkej","lžeš a kradeš a krás budeš",proč?líbí se ti to,chlubíš se před kamarády.Na hry vychází dema,není-li demo,zeptám se,hele Franto,Petře..jaké to je?má cenu to kupovat?.Vážení,hra kterou dohraji za 8-12 hodin,(příklad)nemá přeci cenu kupovat v plné palbě 1,500,-.Pak sem "přídeš"a řveš jak se na to můžeš vyprdnout že už takovou kravinu"nekoupíš,že si to raději stáhneš.Tak vznikají piráti.?

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 23 úno 2009 20:52

Norský ministr školství chce legalizovat sdílení: http://www.cdr.cz/a/26469

Tholus
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Tholus » 23 úno 2009 21:32

Francek píše:jsem někde četl že když si kopupíš prazdé CD/DVD tak už platíš OSE poplatek... je to pravda???

Je to myslím zahrnuto v ceně CD/DVD.

stinks
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod stinks » 23 úno 2009 21:52

Je pravda, že krást se nemá. Na druhou stranu je ale taky pravda, že někdy tvůrci programu, hry nebo hudebníci chtějí za svou práci vážně nekřesťanské peníze, ale najdou se i tací, kteří si to i přesto koupí, protože se jim to i tak vyplatí nebo nemají jinou možnost nebo prostě nesnesou pomyšlení, že by jejich oblíbená značka mohla strádat, takže prosperovat se na softu určitě dá i s tím, že se pár kousků cestou ztratí. A mě osobně by docela zajímalo jestli už nějaká korporace zkrachovala kvůli tomu, že si jejich soft většina lidí stáhla bez zaplacení :smile: . Pokud dělají dobré a kvalitní věci, tak se nemusí o svou budoucnost bát, protože vždycky je lepší originál, co si budem povídat :smile: . Navic je pravda, že pokud by firmy měly více zákazníků, tak by asi i ceny klesly dolů.
Navíc když už mluvíme o svobodě internetu, tak si myslím že ta určitě není v tom, že si člověk může vzít, co se mu zlíbí a vždycky by měl zvážit následky svého konání. Například pokud potřebuji grafický program na ůpravu fotografii z meho příručního 3mpx foťáčku, nebudu si hned pořizovat Photoshop, který je jednak pro laika poměrně složitý, ale hlavně zbytečný, protože jediné, co budu potřebovat, je korekce červených očí, barev a klonovací razítko. Jenže spousta lidí si nebude brát podle toho, co skutečně potřebuje, ale podle toho co je nejkvalitnější, nejprestižnější a nejdostupnější a pokud se po netu alespon trochu vyzná, tak si určitě cestu najde. Navíc při dnešním rozvoji internetu, který se stává stále běžnější součástí našeho života, zde nelze zachovat absolutní svobodu. Stejně jako to nejde v demokracii.
Ale i kdyby se pirátství úplně vymítilo, tak by to firmám asi tržby stejně moc nezvedlo, pač spousta lidí by si to ani pak nemohla dovolit nebo by přišla na to, že vlastnit takový soft je zbytečné. Navíc vše potřebné pro chod normálního domácího počítače se dá sehnat zadarmo nebo poměrně pohodovou cenu a firmy si nemohou jen tak dovolit vlastnit kradený soft, a tak si stejně pořídí originál, protože na pokutě by pak zaplatili mnohem víc.

Dystak se omlouvam za spam. Trochu se mi to protahlo, ale od toho forum je ne :D ?
Computers are like Old Testament gods; lots of rules and no mercy.
-- Joseph Campbell

maiki
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod maiki » 23 úno 2009 22:07

CD a DVD na stáncích za 50 a míň Kč je řešením. Naprosto nepochopím proč někdo v roce 2009 vystavuje za výlohou novou Metallicu za 500 a víc. Takhle masový obchod neudělá. Piratebay ať klidně zavřou, myslím poskytovatelé připojení. Minimálně jeden dobrý důvod tu je: s těmi svými torrenty zasvinili celý průtok internetu. Dovedu si živě představit co to udělá s připojením když si pár blbečků někde v Praze v nějakém paneláku pustí z Piratebay stahování.

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”