Miznutie dat z externeho HDD Vyřešeno
Miznutie dat z externeho HDD
Zdravim, mam externy HDD WD 320GB, pouzivam ho uz snad 2 roky a bezproblemov, dnes sa mi ale stala vec ze mi zmizly cele zlozky s kopou suborou a niektore subory a zlozky sa rozdelili do roznych incyh s velmi divnymi nazvami a ked ich hce otvorit napise mi ze zla cesta. Neviem ci je to virus alebo co ale scandisk sa neche spustit(pouzivam WIN XP SP2). Skontroloval som o com vsetko som takto prisiel a ked som sa na to pozrel o chvilu boli prec dalsie subory a zlozky. Avsak ked dam vlastnosti disku tak mi napise ze je plny na tolko akoby ta mvsetky tie subory stale boli len ich nevidim. Ked dam ale vlastnosti konkretnych zloziet tak napise ze su prazdne. Ako mam zabranit dalsiemu miznutie suborov a ako mam tie zmiznute obnovit. Dakujem za kazdu radu.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Miznutie dat z externeho HDD
Pokud je v záruce, tak vyměnit, pokud ne, vyměnit disk uvnitř. Riskuješ, že ztratíš všechno. Jde o špatný file system. Formát disku to může na čas vylepšit, ale nemáš záruku, že se to nezopakuje.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- Pohlaví:
NO, pripoj to do jineho komplu, to z duvodu, ze jakoze se treba domnivas, ze tam stale jsou ..a hned budes vedet co to napise v jinem komplu.
Taky pises, ze scan-disk se neche ...a to muze byt; nechce, a nebo necha... spustit. Jeslti ne, tak je to taky jasny, a jeslti to znamena, ze scanovat jde, tak ani to neznamene, ze je to v poradku (prece ti mizi data a nebo se prepisuji do jinych slozek, ktere se na disku vytvori bez tvoho pricineni ..z podivnymi nazvy..).
Sup s nim do jineho komplu ..ale nerikat (asi) co ti to dela, pro pripad, ze je to zavirovany :) asi ti nikdo nepodekuje, ze mu tam neco narves za vira ..takze skolni, a jine komply. (Kolikrat nekdo pripoji flashku a nestacil se divit co si tam stahnul jen pouhym pripojenim, aniz by neco vubec pretahoval do komplu, ze jo.)
A jinak
.. clovece; mizi ti ulozena soubory ..cim driv ho zahodis, tim lip (asi), nebo poradne zkontrolujes na nerady a funkcnost. Soucasne ale, je otazka co s tim co na disku dosud je, ..ja bych to teda do sveho komplu nepretahovala, kdyz nemas jeste jistotu, jslti obsah neni zavirovany a neputuje ti mezi slozkama, a neni jasne, jeslti jsi to tedy otestoval na viry. Aspon pro malou jistotu, ze soubor neni infekcni, pretahnout si ho do komplu, nez zacnes resit so s externim.
Taky pises, ze scan-disk se neche ...a to muze byt; nechce, a nebo necha... spustit. Jeslti ne, tak je to taky jasny, a jeslti to znamena, ze scanovat jde, tak ani to neznamene, ze je to v poradku (prece ti mizi data a nebo se prepisuji do jinych slozek, ktere se na disku vytvori bez tvoho pricineni ..z podivnymi nazvy..).
Sup s nim do jineho komplu ..ale nerikat (asi) co ti to dela, pro pripad, ze je to zavirovany :) asi ti nikdo nepodekuje, ze mu tam neco narves za vira ..takze skolni, a jine komply. (Kolikrat nekdo pripoji flashku a nestacil se divit co si tam stahnul jen pouhym pripojenim, aniz by neco vubec pretahoval do komplu, ze jo.)
A jinak

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Nějak mi uniká tok myšlenek výše uvedeného...Lidi, nepište tady sms:)
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Na tom disku mam 300GB suborov..vsetku moju hudbu , filmy, fotky, programy, proste vsetko.. ak by som o tom prisiel tak to osm suci rovno do hrobu:)
A cim sa to mohlo takto pokazit? Ked pomerne dlho fungoval bez problemov.
-
- Pohlaví:
d1amond: Prave jsi jedno sms-ku napsal, ty troubo.
Je to navacek a podle toho co jsi napsal ty, ..ani jsi nereagoval na nejasnost, jeslti proscannoval obsah, a neporadils mu vubec nic.
Treba to neslo scannovat, je to zavirovany a on si to pretahne do komplu, aby si uchoval co tam jeste ma a natahne si vor do komplu.
Myslim, ze kredit neni tak drahej, aby jsi si sms-ky psal treba sam sobe. Kdyz se ho aninezeptas na to, jeslti obsah otestoval na viry, a neporadis nic, nez placnti, ze to ma jit dat v zaruce zpet.
Ale je jiste, ze vzapeti zase prijdes neco napsat, aby jsi ml pocit, ze se mas kde vykecat.
Je to navacek a podle toho co jsi napsal ty, ..ani jsi nereagoval na nejasnost, jeslti proscannoval obsah, a neporadils mu vubec nic.
Treba to neslo scannovat, je to zavirovany a on si to pretahne do komplu, aby si uchoval co tam jeste ma a natahne si vor do komplu.
Myslim, ze kredit neni tak drahej, aby jsi si sms-ky psal treba sam sobe. Kdyz se ho aninezeptas na to, jeslti obsah otestoval na viry, a neporadis nic, nez placnti, ze to ma jit dat v zaruce zpet.
Ale je jiste, ze vzapeti zase prijdes neco napsat, aby jsi ml pocit, ze se mas kde vykecat.
-
- Pohlaví:
Jak je to s tim testem na viry ?, udelal jsi to, slo to zpustit?, ..co znamena pokazene slovo -neche- ..nechce spustitl a nebo necha spustit?
Urcite nic nepretahuj do komplu, dokud neznas aspon relativni obsah externiho na pritomnost viru. Kdyz uz to mas pripojene ke komlu, tak to otestuj. (takze slo to a nebo test nesel spustit?)
Cim to muze byt?, ..no, proste se to treba rozbilo, a nebo je to zavirovany.
Urcite nic nepretahuj do komplu, dokud neznas aspon relativni obsah externiho na pritomnost viru. Kdyz uz to mas pripojene ke komlu, tak to otestuj. (takze slo to a nebo test nesel spustit?)
Cim to muze byt?, ..no, proste se to treba rozbilo, a nebo je to zavirovany.
Podívej se na ten disk z LiveCd Linuxu a když tak si ty data někam přetahej.
Netestoval som ho zatial na nic. Ked bol pripojeny tie suroby stale mizly len tak same od seba. Skusil som dat scandisk ale napisal ze nema pristup k nejakym suborom ze kontrolu urobi po restarte.. restartoval som a scandisk nenabehol. Potom som dist odpojil nehc z neho nezmizne este viac dat.
-
- Pohlaví:
Mno, to porad nevis, cim to je, asi je vadnej, holt neprezil, ale esi se tam flaka vir, tak si ho pretahnes do komplu. Ja nefiiim, zapojila bych ho a projela anti virem a nejakym nastrojem, at mas aspon jistotu, ze tam-snad nic neni (a kdyz ano, no tak jsi udelal aspon co slo v dobre vire na zachranu).
V Pocitaci na externi kliknes pravym , ze jo, a das testovat antivirem, pripadne i jinym nastrojem, na pritomnost infekci.
A nebo takto to neslo, jak pises (?)
V Pocitaci na externi kliknes pravym , ze jo, a das testovat antivirem, pripadne i jinym nastrojem, na pritomnost infekci.
A nebo takto to neslo, jak pises (?)
Scandisk windowsacky tak nesiel. Antivirom som hyo este netestoval. Mam Aviru free edition bude dobra na to?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 1763
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
28 čer 2024 14:33