Tak pozor, aby na základě této nevědomosti nechtěli dál inkasovat platby…Romaine píše:Ale vypadalo to, že o tom, že ukončujeme službu s nimi, vůbec neví.
Zkušenost s ADSL od O2
Re: Zkušenost s ADSL od O2
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Po zrychlení mam 8mbit, adsl mam přes 5 let a jestli byly za tu dobu tak 2 problémy? A to bylo přinejhoršim na půl dne. Ale jo, je mi to jasný, jsem divnej že používám kabel a ne wifi. Sorry ale nechci, celkem tu srovnání mam- kabelovka, několik wifin a adsl, zatim ta poslední je na tom nejlépe.
Toť vše
Toť vše
Optimismus je způsoben nedostatkem informací
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
ADSL od O2 máme už pár let a jsme spokojený.
Máme taky "jen" duo a také nám tvrdili, že zrychlí v únoru 2009, ale nedali jsme se a už v září-říjnu 2008 jsme si zrychlení vyžádali na infolince.
Požadovali jsme jinak slevu.
Do 2 dnů byla rychlost navýšena.
Pohybuje se kolem 6mbit.
Stabilita připojení je vysoká.
A pevná mi vůbec nevadí, používáme jí dodnes.
Snad jen ten paušální poplatek za to, že linku vlastníte.
Máme taky "jen" duo a také nám tvrdili, že zrychlí v únoru 2009, ale nedali jsme se a už v září-říjnu 2008 jsme si zrychlení vyžádali na infolince.
Požadovali jsme jinak slevu.
Do 2 dnů byla rychlost navýšena.
Pohybuje se kolem 6mbit.
Stabilita připojení je vysoká.
A pevná mi vůbec nevadí, používáme jí dodnes.
Snad jen ten paušální poplatek za to, že linku vlastníte.
To já v září zkoušel taky – vždyť jsem na jejich webu četl, že – nechci-li čekat – mám požádat, ale pak mi důrazně lhali, že to není pravda a že musím čekat.
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Jsou to syčáci, zkrátka jsem narazil na vstřícný zaměstnance.
Tak to je omyl, ČRa Premium je ADSL na bázi ČRa (není dostupný všude), není to přeprodávaný kyslík. Je pravda, že ten 8 Mb/s nemusí lítat o nic rychleji než 2 Mb/s, neboť to záleží třeba na vzdálenosti kabelu od hlavní ústředny. Ale, zase na druhou stranu O2 po dotazu na mou "kapacitu" linky tvrdí 4 Mb/s a 256 Kb/s. Zvláštní, neboť jsem u ČRa a mám 2 Mb/s a 512 Kb/s
A ČRa by se nebránila pustit mi to na plné pecky, 20/1 Mb/s. Až doštěluji a zjistím plnou a požadovanou funkčnost mého nového modemu ADSL2+, nechám si převést nejen ADSL (8/0.5 Mb/s), ale i hovorovou linku k ČRa. Zrychlení bude v rámci hodin a převod hovorové linky vyřídí ČRa samo. Nyní platím 701 s DPH ČRa a O2 za hovorovou linku již 350 s DPH (To je celkem 1 051). Pak budu platit za vše jen 699 s DPH. Jo, a jsem od ústředny kabelově jen 1610 m. Ale podle O2 nestojí za moc kabeláž. To je zajímavé, když je skoro uplně nová
Tedy ten poslední úsek ke mě. Také my O2 dříve tvrdilo, že jsem dál než 3 km, potom zase tvrdily, že něco málo přes 2 km 

Myloš píše:Tak pozor, aby na základě této nevědomosti nechtěli dál inkasovat platby…Romaine píše:Ale vypadalo to, že o tom, že ukončujeme službu s nimi, vůbec neví.
To si hlidame.Ale u mamky to vypli a doma nas to ceka v pondeli. A pak sbohem O2!!!
Acer TimelineX 4820T - OS: Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
eboť to záleží třeba na vzdálenosti kabelu od hlavní ústředny
A ta ústředna je majetkem O2 a všecha optická vlákna spojující všechny ústředny v ČR jsou také jejich majetkem...
ten den nikdo neprijel tak sme tam zase volali s tim ze technici tam pry byli ale nemohli najit ,,rozvodovou,, skirnku (nebo tak neco) tak se spakovali a jeli domu (ani nam nezavolali xD ) s tim ze maji priject druhy den.... zase nic... treti den zase nic... takze po skoro 14 dnech kazdo denniho volani na O2 kdy uz konecne prijede ten technik protoze mel dorazit ten a ten den...
Chápu, že to je o nervy, ale dodám na omluvu O2, že nezaměstnávají jediného technika a na všechny tyto práce si najímají externí firmy, bohužel ne všude pracují solidní lidé...

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Kabely jsou pronajaté ČRa, v určitých místech (některá bývalá okresní města) a ta si na nich provozuje vlastní ADSL, s vlastním hardwarem, s vlastním nastavením možností a schopností (například agregací, stará Prémia kde ještě jsem mají 1:20, nová už 1:50, no FUP i v době, kdy u O2 byla FUP), a ČRa si dokonce pronajímá i techniky O2, kteří, jak čtu ani nejsou O2
Samozřejmě že 02 jen nerada pronajímá své kabely a při schvalování co nejvíce zdržuje, to si pamatuji i od nás, jak se data zprovoznění (pronájmu) posouvala.

- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Koukám, že se trochu změnilo, co pro ně nepracuji
Ostatně nemění to nic na faktu, že i když budu mít připojení od kohokoliv, výsledným kasírníkem je O2, neboť oni pronajímají. Pokud si dobře vzpomínám, tak ještě za časů Telecomu byl plán, aby vše bylo pronajato a Telecom by tak neměl jediný výdaj spojený s údržbou a zaměstnávali by pouze skupinu managerů, která by jen kasírovala.

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
To už se také změnilo. Pokud si ČRa pronajme i hovorovou část (jak jsem psal dříve), platí se už jenom ČRa. To, že oni platí za pronájem O2 už nás nemusí zajímat. Hlavně, když nás to vyjde levněji, než přímo od O2.
Mírná aktualizace – nic se neděje. Mlží, vymlouvají se a lžou. Zavoláme do třech dnů. Zavoláme do pěti dnů. Zavolejte si příští týden. Na slevu nemáte nárok, protože jste si s námi smluvili tarif na 2Mb/s a to my plníme, jen se to snažíme vylepšovat.
Zvracel bych.
Tož začínáme uvažovat o kabelu. Je v Praze něco rozumnějšího než UPC? Bo mám strach, že je to taky moloch.
Zvracel bych.
Tož začínáme uvažovat o kabelu. Je v Praze něco rozumnějšího než UPC? Bo mám strach, že je to taky moloch.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 20
- 5164
-
od domitea
Zobrazit poslední příspěvek