PC zamrz a uz nenajede Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Palino
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

PC zamrz a uz nenajede

Příspěvekod Palino » 27 úno 2009 10:53

Zdravím lidi, mám docela problém. Díval jsem se na film, najednou to vytuhlo, pak zhasl monitor, napsal No signal...kompl hučel, ale nereagoval, ani na reset...tak jsem ho vypnul, zapnul a to samý....bez obrazu, hadr ani neškrtne, prostě mrtvej. Zapnu PC a ani nenajede bios nic. Svítí že je zaplej, ale je černá obrazovka. Nevíte někdo co by mohl být za problém?

Dík
AMD Athlon 64 X2 5000+ 3,0GHz; 4Gb (2x2Gb dual) RAM; Nvidia GF8800GT 512Mb;160Gb + 750GB Sata2 HDD;LightScribe LG DVD-RW,22" LG;Win XP SP2 + Win Vista Ultimate 32-bit SP1

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: PC zamrz a uz nenajede

Příspěvekod guest » 27 úno 2009 11:37

Nejde grafika ani HDD, tedy bych podezříval zdroj.

Palino
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Palino » 27 úno 2009 11:43

Ale PC normálně svítí že je zaplej... I přesto to může být zdroj?
AMD Athlon 64 X2 5000+ 3,0GHz; 4Gb (2x2Gb dual) RAM; Nvidia GF8800GT 512Mb;160Gb + 750GB Sata2 HDD;LightScribe LG DVD-RW,22" LG;Win XP SP2 + Win Vista Ultimate 32-bit SP1

guest

Příspěvekod guest » 27 úno 2009 11:53

Ano může. Ze zdroje jde několik větví které napájejí různé komponenty v PC a jedna nemusí fungovat. Nejjednodušší a nejrychlejší je zkusit jiný zdroj a případně hledat chybu jinde. Jak se to PC chová po zapnutí, ozývá se nějaké pípání?

Palino
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Palino » 27 úno 2009 11:58

OK díky, zkusím odpoledne zdroj. Co se týká toho jak se chová. Zapnu PC, nic nepípne, na monitoru se objeví no signal a obraz zůstane černý (ani nic neproblikne). Kontrolka že je PC zaplý svítí normálně, disk nereaguje. Nenačíta... prostě jakoby byl mrtvej, ale kdyby odešel HDD tak najede bios normálně a hodí to že nebyl nalezen disk pokud vím.

A pokud jde o tu jednu větev... Mám HDD napájenej přes SATA, tak nechápu. Myslíš že může odejít celá větev a zároveň sata napájení?

guest

Příspěvekod guest » 27 úno 2009 12:18

Velmi zjednodušeně, ty zdroje jsou různé a mají několik větví (podle typu a potřeby PC). Např. 12V napájí grafiku a točí s diskem, 5V vysunuje mechaniku, 3V napájejí diody apod. /Ber to jen jako příklad, nechce se mi to hledat./ Z toho vyplývá, že když vypadne 12V, pak se netočí disk a nejde grafika i když ostatní signalizace funguje, protože je napájena z jiné větve. ///Jen pro ilustraci///
Tvůj problém může být ještě na desce, ale aby se dalo o něčem uvažovat, je třeba vyzkoušet zdroj a ani tady ještě není jisté, kde je chyba.
Píšeš, že to vytuhlo při filmu, pak se klidně mohlo stát, že nejprve odešla grafika a odpálila zdroj. Také je možné, že je v háji jen grafika, která zdroj zkratuje a on se vypne /ty kvalitnější/.
Nejpprve je třeba vyloučit závadu zdroje a pak se dá hledat dál, protože tohle je samé možná..... :smile:

Palino
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Palino » 27 úno 2009 13:19

Tak zdroj to nebude... Vyměnil jsem ale žádná změna se nekoná. Něco dalšího co mám zkusit vyměnit? Dělá to úplně to stejné.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 27 úno 2009 15:40

Máš-li v PC více pamětí, nech vždy jednu v prvním slotu a postupně je všechny co máš vyzkoušej, zda PC naběhne. Paměti měň při vypnutém PC a pozor na statický náboj, ať si je neodpravíš.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 27 úno 2009 18:57

Zkus jinou grafiku. Nebo tuhle v jiném PC.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Palino
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Palino » 02 bře 2009 12:08

Takže grafika ani zdroj to není... Zkusím ještě paměti, ale pokud to nebude ani tam... Nevíte kde ještě hledat problém?

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 02 bře 2009 14:47

Pokud jsi ještě nezkoušel univerzální Clear CMOS, tak vyzkoušej (ačkoliv to asi nepomůže). Dle mého názoru odešla základní deska nebo CPU, v lepším případě "jenom" ta základní deska.
Pokud by to byla deska a dával jsi novou, vyhoď i zdroj (čistě preventivně).
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

LordMilda
nováček
Stav:

Příspěvekod LordMilda » 02 bře 2009 14:51

možná je to z cesty ale naprosto stejně projevující problém mám taky psal sem o tom v topiku černá obrazovka. stalo se mi to před dvěma týdny V obchodě mi řekli že je to grafika tak jí poslali na reklamaci a já si koupil novou modernější a projistotu nový zdroj, (starý j zdroj je zpohodě ale asi neutahne novou graf. kartu) v pátek sem si pc přinesl domů přez víkend jsem byl na netu, hrál hry,... prostě sem ho používal a dnes (pondělí ráno) zase Pc jakoby startuje ale mám černou obrazovku, ani to nejede přez bios prostě se to nedostane do windows.
co tohle může způsobovat? myslítě že to můře být tím že třeba na HDD C mám nainstalované visty ale používám XP z D disku (mám dva HDD) není to třeba vadnou základní deskou? anebo ještě mě napadlo že to odpálí nějaká hra, vždycky večer předtím sem hrál FEAR 2 . možná je to blbost jen uvažuju nahlas...

prosím vyjádřete s k tomu někdo. každá teorie pro mě může být přínos
díky

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”