zakazují microsoftu přidávat IE do windows Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Jste pro to aby Microsoft nemohl přidávat IE do Windows?

Jsem jednozančně pro
3
13%
Nejsem pro
5
21%
Jsem pro to aby do Windows přidával IE, Firefox i Operu
7
29%
Je mi to šumák
9
38%

Celkem hlasů: 24

flashparkprd
Pohlaví: Nespecifikováno

zakazují microsoftu přidávat IE do windows

Příspěvekod flashparkprd » 27 úno 2009 22:07

Dnes jsem četl na Digitálně.cz, že chce Evropská komise zakázat Microsoftu přidávat svůj Internet Explorer do Windowsů. Chtějí aby součástí windows byly i konkurenčí prohlížeče (Opera, Firefox). Já si myslím, že je to nehorázná blbost a kruté omezení pro Microsoft. Proč by mělo vadit, že Microsoft do svýho OS dává svůj prohlížeč? Proč by měl nabízet konkurenční? Vždyť IE na disku tolik nezabírá, jako jiné multimediální blbosti co tam Microsoft cpe.... Co si o tom myslíte?
Článek si můžete přečíst http://digitalne.stahuj.centrum.cz/windows-s-firefoxem-a-operou-v-zakladu/
Naposledy upravil(a) flashparkprd dne 28 úno 2009 08:16, celkem upraveno 5 x.

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: zakazují microsoftu přidávat IE do windows

Příspěvekod memphisto » 27 úno 2009 22:16

Jenže MS těží z toho, že je dost lidí líných a po alternativě k IE nesáhnou a používají pořád IE. I na škole máme všude IE :?
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

flashparkprd

Příspěvekod flashparkprd » 27 úno 2009 22:37

Ale já myslím, že lidem když se IE nelíbí tak hledají něco jiného. Já neříkám, že je IE nejlepší, používám Operu 9.60. Jinak my máme ve škole Firefox, IE i Operu. :D

iMohos
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod iMohos » 27 úno 2009 22:39

Jak je všude známo : IE je dobrý tak akorát na stažení Firefoxu nebo Opery nebo Safary nebo Chrome nebo Netscape ...... takhle se uživatelům krátí práce,nemusí "složitě" hledat,mají to přímo pod nosem :D
MB:ASUS M4A77TD | CPU : AMD Phenom II X4 3,2GHz@4,12 + Noctua NH-D14 |GK : MSI GTX560Ti TwinFrozrII OC @925/2100/1850 | RAM : 2x2GB DDR3 Zeppelin 1300MHz + 2x2GB OCZ LV 1300MHz | HDD : SSD OCZ Vexter4 120GB + Segate Barracuda 7200.12 500GB + WD AASD 500GB | PwR : OCZ Fatal1ty 550W | Case : Fractal Define R3

onewinger
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod onewinger » 27 úno 2009 22:42

No bylo by to pro Microsoft velké omezení kdyby jim zakázali IE dát do OS, ale myslím že když mám ten prohlížeč rád nebude pro mě obtíž si ho stáhnout. Ale zase se naskytá otázka jak se dostat na internet a stáhnout si prohlížeč když nebudu mít IE ? :D
Netbook Asus EEE 1001HA - Windows 7 Home Premium
Notebook Acer Aspire 5735Z - Windows Vista SP2

flashparkprd

Příspěvekod flashparkprd » 27 úno 2009 22:45

No, ono bez IE se nedostanete na Windows Update a těžko budete stahovat aktualizace :huh:

Spaty
nováček
Stav:

Příspěvekod Spaty » 27 úno 2009 22:46

oni nezakazovali davat jim tam IE ale museji zverejnit i konkurencni prohlizece, z jedny strany si myslim ze je to blbost pac je to proste windowsu a IE k nim proste patri a kdo tomu aspon trochu rozumi tak se na IE vyprdne...ale na druhou stranu proc by melo bejt IE zvyhodneny? a ta banda co o tom rozhoduje tak musi postupovat podle nakejch norem a jak vsichni vime ty rozum nikdy nedavali

Spaty
nováček
Stav:

Příspěvekod Spaty » 27 úno 2009 22:49

flashparkprd píše:No, ono bez IE se nedostanete na Windows Update a těžko budete stahovat aktualizace :huh:

a asi tak by to i vyresili, vsechny instalace, aktualizece a vsechno co de pres winy a internet by vyzadovalo IE a maj to na pohodu

co sem cet dal tak meli driv problem s windows media player ze museli uvyst i ostatni prehravace nebo ho tam nedavat tak udali 2 verze jednu bez media playeru a druhou s. tu bez nikdo nekupoval (nejpis ani nebyla nikde ukazovana :D ) a ta S se prodavala normalne

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 28 úno 2009 03:58

Chybí mi v anketě položka „je mi to šumák“. Jako že opravdu je.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

flashparkprd

Příspěvekod flashparkprd » 28 úno 2009 08:14

Myloš, tak jsem tě tam tu možnost přidal :smile:

Scarabeus
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Scarabeus » 28 úno 2009 21:34

Ona polovina lidi co pouzivaji IE pomalu ani nevi ze neco takovyho jako FF, opera, google chrome,.. existuje a druha pulka to pouziva proto ze to pouzivat musi napr ve velkych firmach se zakazem instalovat cokoli dalsiho.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 01 bře 2009 00:22

Používám na pár specifických věcí Firefox 3.0.6+CZ, ale jednička je pro mě IE 6.x+CZ. Firefox je prý bezpečnější, ale hned při instalaci musel antivir smazat jeho nakažené soubory. Firefox je většinou rychlejší při načítání stránek, ale pokud se teprve spouští, trvá to neuvěřitelně dlouho. Firefox mám sto chutí zlikvidovat, když přetahuji oblíbené ze složky do jiného umístění. 10x - 15x se mi přitom zavře, to u IE není. Nejde u F vytvořit novou složku v oblíbených, aniž by se tam uložila stránka, kterou stejně musím smazat. F ukládá oblíbené do souboru, to je hodně nepraktické. Jeho složky v oblíbených tím pádem nejdou změnit na moje klasicky barevné. Také jednotlivé odkazy nejdou upravit vlastní ikonou. Tím, že ukládá oblíbené do souboru, nemůžu pohodlně synchronizovat oblíbené mezi F a IE. F na druhou stranu má spoustu zajímavých doplňků, to je jeho velké plus. Při převádění oblíbených mezi IE a F (IE > F) si F složky s názvem Odkazy rozcupuje a mrskne do vlastního panelu, který je skoro zbytečný a jen zabírá místo. F záložky jsem si už stačil oblíbit, ale neustálým přechodem si pletu který prohlížeč právě používám (občas oba najednou) a vždy se musím rozkoukávat, ale to je jen můj nezvyk, stejně jako ve StronguDC++ jsem schopný vypínat celou aplikaci, místo odstřelení záložky.

IE
Obrázek

F
Obrázek

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”