Jak někoho zpomalit?
Jak někoho zpomalit?
Ahoj, mám takovej možná trochu zvláštní problém. Mám router Zcomax WA-2204A-TX (firmware v1.4.6.I), do kterýho mám přivedenej internet z WiFi, ten mám nastavenej že internet z wifi rozbočuje do sítě. Dál tam mám kromě počítačů připojený APčko Edimax EW-7206APg (firmware 1.30), kterým mám udělanou svoju wifi síť. No a přes to moje wifi je do sítě připojenej jeden počítač, kterýmu bych potřeboval to připojení co nejvíc zpomalit. Nejspíš nějak podle MAC adresy, ale v nastavení routeru, ani APčka sem nenašel nic co by to dokázalo, ale některý věci pořádně nevím co sou tak možná to tam někde je :-) Takže abych to shrnul - potřebuju někde nastavit, aby jednomu počítaču v síti internet sice šel, ale co možná nejpomalejc. Dík předem za vaše rady... 

Neříkej hop, ani když přeskočíš... Nejdřív se podívej, do čeho jsi skočil!
Re: Jak někoho zpomalit?
ze by si mel sdilenou wifi po baraku a ses chamtivej? 

To ne, to je moje síť, od providera mám jenom tu anténu zapojenou do routeru. Jenže ten počítač kerej chcu zpomalit má můj stréc, s kterým, slušně řečeno, nemám dobrý vztahy, ale to tady nebudu rozebírat, prostě kdysi sem se s ním domluvil že bude moct být připojenej do naší sítě a využívat náš internet, tak ho nechcu odpojit úplně, ale jenom mu to co nejvíc omezit no.......
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Na jeho pc nainstalovat net limiter a je po problémech .
Nebo nainstalovat na router nějaký FW ,který podporuje QOS.
Nebo nainstalovat na router nějaký FW ,který podporuje QOS.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Z nastavení těchto zařízení jsem úplně mimo,ale koukni se 3.3.28 str. 53 snad pomůže.
http://www.ipmedia.cz/img.asp?attid=18356
http://www.ipmedia.cz/img.asp?attid=18356
Hm tak sem ten QoS zkusil. Nastavil sem nějaký maximální rychlosti, pro nedefinovaný IP adresy sem dal rychlost maximální a pro rozsah té jedné strécovy adresy sem dal down a up na 5 kB/s, tak uvidím co to udělá.... 

Neni to od tebe zrovna ferove, mozna by bylo vhodnejsi s nim promluvit nebo ho uplne odpojit ale takhle?? FUJ, nechtel bych s tebou mit nic spolecnyho.
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já QoS používám běžně . V síti jede 5 počítačů a uživatelé hodně stahují (torrent atd.).
Vyřešil jsem to tak ,že protokoly http (pro prohlížeč) a pop3 (pro email) mají nejvyšší prioritu ,takže když serfují ,tak nejvyšší možnou rychlostí. Při stahování to ovšem neplatí , protože není tak rychlá linka ,aby to zvládla . Proto QoS
.
Samozřejmě mám pro serverové pc (QoS pozná to pc podle mac adresy) nastavené bezlimitní připojení.
Vyřešil jsem to tak ,že protokoly http (pro prohlížeč) a pop3 (pro email) mají nejvyšší prioritu ,takže když serfují ,tak nejvyšší možnou rychlostí. Při stahování to ovšem neplatí , protože není tak rychlá linka ,aby to zvládla . Proto QoS

Samozřejmě mám pro serverové pc (QoS pozná to pc podle mac adresy) nastavené bezlimitní připojení.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
La_da píše:Neni to od tebe zrovna ferove, mozna by bylo vhodnejsi s nim promluvit nebo ho uplne odpojit ale takhle?? FUJ, nechtel bych s tebou mit nic spolecnyho.
No kdybys mojeho stréca znal tak bys to pochopil, protože to jeho chování je fakt neskutečný. Má na mě (nejen) všelijaký kecy atd. a myslí si že mu za to eště budu jen tak poskytovat internet. Ale to je jedno, to nechcu rozebírat

Hm tak supr
vyzkoušel sem na svoju vlastní IP dát v QoS rychlost 5 kB/s a fakt to funguje, dsl.cz mě naměřilo rychlost downloadu 2,2 kB/s
jak sem to zrušil tak zas je to v pohodě takže super. Dík za rady :-)

stiahol som ten netlimiter napise my nepovedlo sa sa pripojit k servise netlimiter host name: locahost provedeni serveru sedlhalo 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Hledám někoho, kdo mi dá vše do nové PC skříně
od HelFix » 11 pro 2024 18:28 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 14
- 4428
-
od uzivatel123
Zobrazit poslední příspěvek
23 pro 2024 09:35
-
-
-
Hledám někoho na opravu historické barevné laserové tiskárny Příloha(y)
od Radovan-kocour » 12 pro 2024 13:32 » v Vše ostatní (hw) - 9
- 5912
-
od Radovan-kocour
Zobrazit poslední příspěvek
10 kvě 2025 18:01
-