Zdravím,už dva dny mám přetížený procesor,lépe řečeno pořád plně vytížený (ikonka v systrayi ukazuje neustále 100%),přitom po startu pustím vždy jen průzkumníka,VLC,Firefox a uTorrent. Ve správci úloh kontroluju spuštěné programy (celkem asi 17). Mám dvoujádrový notebook,který by tohle měl v pohodě stíhat,tak nevím co s tím. Po startu nebo delší době nečinnosti vždy trváá ukrutnou dobu spuštění jakékoli aplikace,pak už to jde,ale občas se sekne video,hudba,Word i třeba ukazatel myši.
Dá se s tím něco dělat? Díky za tipy
Pořád plně vytížený procesor
Re: Pořád plně vytížený procesor
koukni do správce úloh co to tak vytěžuje, je možná že máš nějakýho červa v pc
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
Když tak pošli screen správce úloh. Buď to bude červík a nebo mě napadá, jestli nemáš 100% vytížení CPU u položky Nečinné procesy systému? Ale asi ne, kvůli toho by ti nesekal komp...
To si právě nemyslím,procesy i služby jsou v pořádku,zkusím je sem vypsat. V procesech má nejvíc Firefox (od 130 0000 do 200 000),sidebar a uTorrent (oba po 10 000,ne víc). Další nejsou nijak výrazný.
Ve službách taky nic nevyčnívá. Jsou tam PmlDriver a NetDriver (oba 2000),a další pak už méně (dvě hp služby,avg,MpsSvc,dps,bfe,spooler,termservice,tapisrv,nlasvc,ktmdm,ktmcache,cryptsvc,webclient,w32time,upnphost.
Spíš mě napadlo,před pár měsíci jsem notebook polil,mohlo by to tím,že by se to projevilo až tak pozdě? Chtěl bych nějak vyloučit softwarový problém,než bych to případně dal k včíštění.
Ve službách taky nic nevyčnívá. Jsou tam PmlDriver a NetDriver (oba 2000),a další pak už méně (dvě hp služby,avg,MpsSvc,dps,bfe,spooler,termservice,tapisrv,nlasvc,ktmdm,ktmcache,cryptsvc,webclient,w32time,upnphost.
Spíš mě napadlo,před pár měsíci jsem notebook polil,mohlo by to tím,že by se to projevilo až tak pozdě? Chtěl bych nějak vyloučit softwarový problém,než bych to případně dal k včíštění.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkontroluj PIO / DMA viz podpis
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
:El Diablo
Zkusil jsem to. V těch řadičích mám 5 větví - 3x Kanál IDE,1x Řadiče úložiště Intel(R) 82801G (řada ICH7) v režimu Ultra ATA - 27DF a 1x Standardní řadič AHCI 1.0 s rozhraním Serial ATA,což jak jsem pochopil dle článku není moc dobré. Ten první IDE kanál má nastaveno: Podporovat DMA kanály,režím Multi-Word DMA 2 a podporuje dvě zařízení. Druhý Ultra DMA Mode 6 a podporuje 1 zařízení. Také má podporovat DMA kanály. Třetí podporuj jedno zařízení,ale režím tam není žádný. Všechny tři podle popisku "pracují správně". Ty další dva už mají jiné záložky
Zkusil jsem to. V těch řadičích mám 5 větví - 3x Kanál IDE,1x Řadiče úložiště Intel(R) 82801G (řada ICH7) v režimu Ultra ATA - 27DF a 1x Standardní řadič AHCI 1.0 s rozhraním Serial ATA,což jak jsem pochopil dle článku není moc dobré. Ten první IDE kanál má nastaveno: Podporovat DMA kanály,režím Multi-Word DMA 2 a podporuje dvě zařízení. Druhý Ultra DMA Mode 6 a podporuje 1 zařízení. Také má podporovat DMA kanály. Třetí podporuj jedno zařízení,ale režím tam není žádný. Všechny tři podle popisku "pracují správně". Ty další dva už mají jiné záložky
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Režim PIO nikde? Hmm Prověř RAM memtestem a HDD utilitou od výrobce.
BTW máš nainstalovány všechny ovladače? Žádný otazník ve správci zařízení?
BTW máš nainstalovány všechny ovladače? Žádný otazník ve správci zařízení?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Tak MemTest se mi nepodařilo ani napodruhé dokončit,do 60%,do kterých to dojelo (pak zčerná obrazovka a musím test ve SU zrušit) to bylo bez chyb
Ve správci zařízení pár otazníků je - v Další zařízení jsou 4 - Neznámé zařízení a 3x Základní systémové zařízení (všechna sběrnice PCI5,to první LPC)
Ve správci zařízení pár otazníků je - v Další zařízení jsou 4 - Neznámé zařízení a 3x Základní systémové zařízení (všechna sběrnice PCI5,to první LPC)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 16
- 3886
-
od Zivan
Zobrazit poslední příspěvek
13 led 2025 11:22