Pořád plně vytížený procesor

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Odpovědět
Laoauka
Level 2
Level 2

Pořád plně vytížený procesor

Příspěvek od Laoauka »

Zdravím,už dva dny mám přetížený procesor,lépe řečeno pořád plně vytížený (ikonka v systrayi ukazuje neustále 100%),přitom po startu pustím vždy jen průzkumníka,VLC,Firefox a uTorrent. Ve správci úloh kontroluju spuštěné programy (celkem asi 17). Mám dvoujádrový notebook,který by tohle měl v pohodě stíhat,tak nevím co s tím. Po startu nebo delší době nečinnosti vždy trváá ukrutnou dobu spuštění jakékoli aplikace,pak už to jde,ale občas se sekne video,hudba,Word i třeba ukazatel myši.

Dá se s tím něco dělat? Díky za tipy
zao
Level 6.5
Level 6.5
Kontaktovat uživatele:

Re: Pořád plně vytížený procesor

Příspěvek od zao »

koukni do správce úloh co to tak vytěžuje, je možná že máš nějakýho červa v pc
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
Body
Level 2
Level 2

Příspěvek od Body »

Když tak pošli screen správce úloh. Buď to bude červík a nebo mě napadá, jestli nemáš 100% vytížení CPU u položky Nečinné procesy systému? Ale asi ne, kvůli toho by ti nesekal komp...
Laoauka
Level 2
Level 2

Příspěvek od Laoauka »

To si právě nemyslím,procesy i služby jsou v pořádku,zkusím je sem vypsat. V procesech má nejvíc Firefox (od 130 0000 do 200 000),sidebar a uTorrent (oba po 10 000,ne víc). Další nejsou nijak výrazný.

Ve službách taky nic nevyčnívá. Jsou tam PmlDriver a NetDriver (oba 2000),a další pak už méně (dvě hp služby,avg,MpsSvc,dps,bfe,spooler,termservice,tapisrv,nlasvc,ktmdm,ktmcache,cryptsvc,webclient,w32time,upnphost.

Spíš mě napadlo,před pár měsíci jsem notebook polil,mohlo by to tím,že by se to projevilo až tak pozdě? Chtěl bych nějak vyloučit softwarový problém,než bych to případně dal k včíštění.
El Diablo
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od El Diablo »

Zkontroluj PIO / DMA viz podpis
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Laoauka
Level 2
Level 2

Příspěvek od Laoauka »

:El Diablo

Zkusil jsem to. V těch řadičích mám 5 větví - 3x Kanál IDE,1x Řadiče úložiště Intel(R) 82801G (řada ICH7) v režimu Ultra ATA - 27DF a 1x Standardní řadič AHCI 1.0 s rozhraním Serial ATA,což jak jsem pochopil dle článku není moc dobré. Ten první IDE kanál má nastaveno: Podporovat DMA kanály,režím Multi-Word DMA 2 a podporuje dvě zařízení. Druhý Ultra DMA Mode 6 a podporuje 1 zařízení. Také má podporovat DMA kanály. Třetí podporuj jedno zařízení,ale režím tam není žádný. Všechny tři podle popisku "pracují správně". Ty další dva už mají jiné záložky
El Diablo
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od El Diablo »

Režim PIO nikde? Hmm Prověř RAM memtestem a HDD utilitou od výrobce.

BTW máš nainstalovány všechny ovladače? Žádný otazník ve správci zařízení?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Laoauka
Level 2
Level 2

Příspěvek od Laoauka »

Tak MemTest se mi nepodařilo ani napodruhé dokončit,do 60%,do kterých to dojelo (pak zčerná obrazovka a musím test ve SU zrušit) to bylo bez chyb

Ve správci zařízení pár otazníků je - v Další zařízení jsou 4 - Neznámé zařízení a 3x Základní systémové zařízení (všechna sběrnice PCI5,to první LPC)
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Upgrade PC - procesor
    od Jarekparek438 » » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4 Odpovědi
    1520 Zobrazení
    Poslední příspěvek od petr22
  • Nový procesor
    od Malouzx » » v Rady s výběrem hw a sestavením PC