Dobry den
Na uvod chcem povedat,ze nie vsetky moje vysvetlenia budu zrozumitelne,pretoze sa povazujem za bezneho pouzivatela PC bez nejakych extra vedomosti.
Moj problem je v tom,ze som po kupe noveho PC mal napojeny stary aj novy harddisk (ATA a SATA).
Po preneseni dat na novy harddisk a jeho odpojeni som preinstaloval Windows.
Momentalne mam Windows XP Professional s SP3.
Moj problem spociva v tom,ze castokrat po zapnuti PC pocitac neumerne dlho nabiehava,po nabehnuti sa zasekne.Je nutne ho mnohokrat restartovat,aby vobec fungoval.
Pisem to do sekcie problemy s hardware,pretoze mam dojem,ze zrejme je to problem harddisku a jeho nastavenia v Biose (?)
Poradi mi prosim niekto (mierne antiblbeckym navodom) o co by mohlo ist?
Vopred dakujem,som uz zufaly.
Problemy s harddiskom?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problemy s harddiskom?
Máš tedy na disku s ATA nainstalován nově WinXP s SP3 a na novém disku SATA máš přesunutá data z disku, který jsi pak přeinstaloval. Postupoval jsi při nové instalaci takto: Odstranit oddíl - vytvořit nový oddíl - naformátovat (ne rychle) - instalovat systém a všechny ovladače? Podívej se do Správce zařízení, zda tam není nějaký problém ( ? nebo ! ).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Na pocitaci mam uz len novy SATA disk s presunutymi zalohami zo stareho disku bez OS a nanovo nainstalovany Windows XP s SP3.
Zial,reinstalacia prebiehala este v dodavajucej firme bez mojej pritomnosti,ale ak je to nutne,mozem zistit podrobnosti.
Obcas sa pri starte objavi este pred nacitavanim windowsu hlaska Hard disk read error.
Zial,reinstalacia prebiehala este v dodavajucej firme bez mojej pritomnosti,ale ak je to nutne,mozem zistit podrobnosti.
Obcas sa pri starte objavi este pred nacitavanim windowsu hlaska Hard disk read error.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Doporučuji zkontrolovat disk s případnou opravou chyb, nebo prográmkem staženým ze stránek výrobce disku. Buď jsou na disku chyby, nebo je poškozený.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Stiahol som program na testovanie harddisku zo stranok vyrobcu,spustil,ale vsetky testy dopadli dobre.
Osobne si myslim,ze je problem niekde v nastaveni BIOSu,v bootovani.
Ak sa mylim,prosim,opravte ma.
Osobne si myslim,ze je problem niekde v nastaveni BIOSu,v bootovani.
Ak sa mylim,prosim,opravte ma.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jaké sata zvládá tvoje základní deska a máš správně daný jumper?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jakou máš základní desku a jaký disk - celé názvy?
Základná doska: ASUS P5K WS, intel P35, socket 775, ATX
HDD: HDD 3.5" Western Digital Caviar XL 500GB SATA2 7200rpm 16MB
V poslednej dobe sa mi castejsie zacala objavovat hlaska Hard disk read error,please reboot.
Po parnasobnych restartoch potom vsetko nabehlo.
HDD: HDD 3.5" Western Digital Caviar XL 500GB SATA2 7200rpm 16MB
V poslednej dobe sa mi castejsie zacala objavovat hlaska Hard disk read error,please reboot.
Po parnasobnych restartoch potom vsetko nabehlo.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Podívej se zda v Biosu je povolen [Enabled] mód AHCI, nebo SATA port "Native Mode". Najdeš to zpravidla v části "Integraten Peripherals". Také se podívej do části "Standard CMOS Features", zda tam je správně uveden název SATA disku a v části "Advanced BIOS Feature" zda máš jako boot First uveden SATA disk. Každý BIOS se u jednotlivých desek a výrobců poněkud liší, takže to nemusí být umístěno tam, kde jsem uvedl. Ovládání je vždy uvedeno dole na obrazovce Biosu. Pokud budeš něco měnit, nezapoměň změny uložit přes "Save & Exit Setup:, nebo příslušnou klávesou - zpravidla F10, ale vše máš vždy dole na obrazovce.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Měl jsem podobný problém, způsobený vadnou elektronikou nebo chybou MBR (těžko se to dá zjistit, utility výrobců projíždí pouze povrch ploten na chyby). Disk zcela nepravidelně nenabíhal a nehlásil se ani v BIOSu. Když už se nahlásil, tak jinde než na First pozici.
Zkoušel jsem i nový firmware desky, ale nepomohlo to. Nakonec jsem disk bez komplikací vyměnil a nový disk jel bez problémů.
To PIC: když by měl špatně nastavený mód disku, tak ani nenainstaluje Win.
Zkoušel jsem i nový firmware desky, ale nepomohlo to. Nakonec jsem disk bez komplikací vyměnil a nový disk jel bez problémů.
To PIC: když by měl špatně nastavený mód disku, tak ani nenainstaluje Win.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zajímalo mne v jakém módu disk vlastně používá a jak má nastaven boot. Setkal jsem se s PC, který tvrdošíjně hledal disketovou mechaniku, která v PC vůbec nebyla a stále hlásil chyby. Někdy je i na základní desce "speciální" chybička, která se projeví ve zcela specifických situacích, a člověk se diví a marně pátrá po příčině.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus vyměnit datový kabel, může být poškozený i když na to třeba nevypadá. Případně jiný napájecí konektor.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 1868
-
od andrej71
Zobrazit poslední příspěvek
26 bře 2025 22:07
-
- 6
- 2956
-
od kecalek
12 zář 2024 10:53
-
- 8
- 6309
-
od Qinter
28 črc 2024 12:26
-
- 0
- 1852
-
od walderan
25 úno 2025 11:41
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 5057
-
od zuzana3
25 pro 2024 22:23
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”