problemy s grafikou
problemy s grafikou
cus lidi pls poradte nekdo mam problem s grafikou . Hazi mi to nakou divnou chybu posledni dobou celkem casto . kdyz hraju sekne se mi to chvili nic a pak problikne monitor v pozadi se pak objevi chyba viz. obrazek) casto se stane ze se to sekne treba vickrat za sebou a na po treti uz je velky problem . nejde pak nic delat grafika je jako kdyby byla z roku nezer chleba a i na webu mi to jde po screenech pls sestava: CPU:AMD X2 5600+, MB: ASUS M2N Deluxe ,RAM: corsair 2x 1GB GRAFIKA: VGA Sapphire ATI HD 2900 PRO , ovladace 9.2 operak XP SP3 a jeste jsem se chtel zeptat kolik tato grafika ma prumer teplotu zda se mi ze mam dost vysokou predem diky za help
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Re: problemy s grafikou
nejspis se ti přehřívá graf.k. doporuceno : v BIOSu - nastavit AGP na 4x a a vypnout FastWrite. ... a jeste zmerit teplotu graf.k. a otacky vetracku.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Podle všeho grafické kartě se nelíbí používaný ovladač. Zkus jej odinstalovat a nainstalovat buď z CD ke kartě, nebo novější. Jaké máš teploty GK při zatížení?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
alenka_v_říši_divů píše:nejspis se ti přehřívá graf.k. doporuceno : v BIOSu - nastavit AGP na 4x a a vypnout FastWrite. ... a jeste zmerit teplotu graf.k. a otacky vetracku.
ma PCI-e verzi.. ne AGP
Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB
Xbox One
O2 VDSL 16MB
Xbox One
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
nj sry...priste si to prostuduju..nez zareaguju 

teplota grafiky je na celkem vysokych stupnich bez zateze +-70 v zatezi az +-100 (nad 100 jsem se snad ejste nedostal nvm mozna ze u narocnejsich her nvm)
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
To je docela dost! Chce to zlepšit chlazení GK, nebo větší průvan v bedně.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
a je to dost nebezpecny ?? takova teplota? nebo to jeste zvlada?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Když se to seká, tak to asi není dobré, ne. Udělej něco pro zlepšení chlazení.
Pro vysvětlení, tuto grafiku mám a měl jsem úplně stejný problém. Ta hláška znamená že Ti to vypla pojistka proti přehřátí karty aby se grafika nezničila. Vyřešil jsem to dvěma ventilárory ve předu v bedně, jedním zavěšeným v bedně napáleným přímo na grafiku, a dvěma ventilátory vzadu v bedně + chladič na grafice, procesoru a zdroji. Je to sice fréza a pěkný vysavač ale grafika má do 30 stupňů a nemám problém. Abych nemusel poslouchat ten hrozný zvuk tak všechny přídavné ventilátory mám na 1 ručně vyrobeném napájecím kabelu s vyvedeným vypínačem vem z bedny. Zapnu si to když hraju novější hry (mám sluchátka) a při ostatní práci to mám vyplé. Výhoda je že to můžu zapínat za chodu pc. Ale 28 stupňů v bedně to je luxus. Jinak další řešení je třeba pořízení jiné grafiky třeba Radeonu 4650, ten už lépe odvádí teplo a tohle nedělá. Holt řady 2900 apod. to neměly příliš dobře řešený. Končím to byl nejdelší román co jsem kdy napsal fuj. 

PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
ok tak diky moc vsem jo jeste mne napadlo nekdy se mi take stane :-) ze kdyz zapnu kompa tak se nic nedeje a jen mi to 4 krat zapipa (jednou dlouze trikrat kratce) jako stve mne to min nez ta grafika :-) protoze se to da opravit tak ze vyndam a zandam ramky ale radsi bych byl bez toho 

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Doporučuji paměti zkontrolovat programem Memtest a to alespoň 2 x celý test.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1554
-
od petr22