partition PQSERVICE pro Aspire 3023WLMi

...

Moderátor: Mods_senior

bassmaker
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod bassmaker » 09 bře 2009 14:28

Standartně je na tomto notebooku z výroby předinstalační sada pro MS Windows XP Home. Jsou na něm tři partitions 1)PQSERVICE (FAT32) 2)ACER(FAT32) 3)ACERDATA(NTFS). PQSERVICE je skrytá partition pro obnovu systému do výrobního nastavení. Po doinstalování Win XP Home jsem si vytvořil Recovery Media. Po čase jsem pomocí programu Partition Magic přerozdělil místo, abych mohl mít na notebooku v ACER oddíle původní XP Home a zároveň na druhém oddílu ACERDATA Vista Ultimate a při startu si klasicky vybrat, který systém spustit. Jenže po instalaci Vist a přerozdělení oddílů na disku mi přestala fungovat při bootování Alt+F10 pro obnovu systému ze skryté partition PQSERVICE. Odinstaloval jsem Win Vista, nastavení partitions jsem vrátil do původního stavu, ale i přesto se obnova při spuštění systému nezinicializovala. Došlo nejspíš k přepisu nastavení MBR a některých zavaděčů. Vykopíroval jsem si tedy všechny soubory z PQSERVICE, na disku zrušil všechny oddíly a celý ho zformátoval. Z Recovery medií se systém korektně obnoví, avšak nepřerozdělí si partitions, nevytvoří skrytý oddíl PQSERVICE s daty, hardisk má jen jeden oddíl, který jsem vytvořil před instalací, Acer Tool sám od sebe s oddíly nepracuje, pouze vykopíruje instalační data z těch médií na HDD a systém nainstaluje. Dalo by se někde zjistit původní nastavení MBR tabulky a zavaděčů systému tohoto modelu notebooku a nebo kompletní záloha skrytého oddílu PQSERVICE ? Mám v něm HDD Toshiba 80GB a tedy 9729 cyl 255 heads 63 sectors. PQSERVICE oddíl má 2,95GB. Nejvíc by mi pomohlo kdyby nekdo vytvořil Image celého disku výrobního nastavení pomocí Acronis True Image nebo Paragon Hardrive Manageru.

Reklama
bassmaker
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod bassmaker » 11 bře 2009 10:42

Kdyby se mi podařilo sehnat onu skrytou partitionu z jiného identického notebooku a udělal jeho identickou kopii na svůj pevný disk zajisté by po mě předinstalační sada při obnově nechtěla zadat licenční číslo jak bývá zvykem u Recovery systému obnovy, který v sobě má automaticky zabudovou licenci a proto není potřeba zadávat produkt key licence při instalaci XP a po nainstalovaní systému ji není už potřeba aktivovat. Vlastně bych nainstaloval systém s licencí XP co je na tom druhém notebooku. Dalo by se zjistit v kterém souboru v té skryté partitioně a nebo na těch recovery medií je uložen product klíč licence, abych ho mohl změnit za svůj klíč ? I kdybych notebook dal do servisu, jak by dokázali vyrobit partitionu přímo šitou na míru pro můj notebook (odpovídající pro kapacitu mého HDD a mojí licencí XP) ?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problem s externim diskem - partition Příloha(y)
    od JirkaKubec » 02 črc 2025 08:52 » v Problémy s hardwarem
    6
    2703
    od martin.100 Zobrazit poslední příspěvek
    včera, 16:59
  • Acer Aspire ES11 problem
    od BIOSTAR200 » 16 črc 2024 18:17 » v Problémy s hardwarem
    6
    1904
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    16 črc 2024 22:32
  • Acer Aspire ES11 problem Příloha(y)