UsB porty Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Strady
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: UsB porty

Příspěvekod Strady » 10 bře 2009 16:34

memphisto: No právě, mne se to vůbec nezdá. Nikdy jsem neslyšel aby nebyl kompaktní zdroj... že ne utáhne sestavu to jo ale aby špatně napájel USB porty? Už nevím co dělat. Kdyby nebyly USB tak důležité...
A jak starou máš tu desku? Protože ten to problém se vyskytl o kolo vánoc. A revizi?
Můžeš se podívat na czc a uvidíš že lidé tam popisují stejný problém jaký mám já.
Jinak ještě jednou děkuji za sestavu jsem moc spokojen až na tento malý detail. Který doufám že brzo vyřeším.
Dík :thumbsup:
Tak zítra budu mít noname zdroj 450W, myslím že by měl bohatě stačit.

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 10 bře 2009 16:52

kupoval jsem ji asi týden před tebou. revizi mám 1.0. revizi 2.0 czc neprodává :?
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Strady
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Strady » 11 bře 2009 10:33

Nechci se s tebou přít ale podle mne mám revizi 2, má ten černý nápis Gigabyte to revize 1 nemá.
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mot ... uctID=2931
CZC to nerozlišují.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 11 bře 2009 10:52

právě, že jsem četl diskuzi k té desce a tam někdo z czc odpovídal, že revizi 2.0 nemají :? tak si pak vyber :?
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Strady
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Strady » 11 bře 2009 11:41

Věřím jenom tomu co vidím.
Proto jsem zvědavý na ten jiný zdroj, protože tomu stále nevěřím.
Zítra dám info.

hroch123
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod hroch123 » 11 bře 2009 11:44

AMD je AMD, co po tom chcete, Intel tohle nedělá.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 11 bře 2009 12:41

USB je napájené 5V, ale nevím zda přímo z 5V větve zdroje, nebo zda je na základovce regulováno na 5V z větve 12V. Pokud je to přímo, mohla by to být právě chybná větev 5V ve zdroji. To je ovšem jen odhad. Spíše bych podezíral základní desku.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 11 bře 2009 13:00

[OT]
hroch123 píše:AMD je AMD, co po tom chcete, Intel tohle nedělá.

Tak tohle je rada za všechny prachy :roll: Tohle může napsat jen člověk, co tomu opravdu nerozumí :roll:
[/OT]

Strady
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Strady » 11 bře 2009 13:27

hroch123: dík za postřeh.
pic: Jak už jsem psal tak tohle je už druhá deska se stejným problémem. (po reklamaci) A psaný zdroj jsem (Chieftec 500W) zkoušel ve starém počítači. (Intel pentium 4) A běžel bez problému.
Tak už nezbývá než vyzkoušet jiný zdroj.

Strady
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Strady » 13 bře 2009 09:28

Nevěřící Matěj se přesvědčil.
Vyměnil jsem zdroj a svět div se vše funguje jak má. Přední USB na casu a k tomu připnutý 1m USB kabel. Bez problému. :P
Ještě mne zajímá jaký bych mohl mít problémy s neznačkový zdrojem?

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 13 bře 2009 11:01

neznčkové zdroje většinou po čase ztrácí výkon a nedodají slíbené W (A) a tím, jak nebudou dostatečně napájené komponenty, tak můžou dělat problémy a nebo úplně odejít. mají sice napsáno, že mají přepěťovou ochranu atd., ale nevěřil bych tomu. Měl jsem dva noname zdroje a oba vyhořely a vzaly sebou grafiku, paměti a desku

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 13 bře 2009 11:19

I když to vypadá nelogicky anebo spíš nesmyslně (z hlediska výrobce zdroje), pak si dokážu představit situaci viz. maiky
Ja mam zase problem, ze kdyz soucasne pripojim na USB WIFI prijimac a skener, tak internet ani skener korektne nefunguji... vzdy musim jedno z toho vypojit... takze ani USB neni dokonale...
kdy kvalitní zdroj s kvalitní nadproudovou ochranou se při určitém zatížení (2-3 USB odběry) v této větvi vypne, zatímco obyčejný zdroj s "jedním" tranzistorem to zvládne.
Mám zkušenost z dřívější doby, kdy jsem opravoval videa a zkoušel je na vf zdroji z nějakého "Orionu" a ten zdroj některá videa neutáhl. Nakonec jsem to vyřešil zdrojem ze stavebního rozvaděče (tuším 24W/300W), kde jsem to jen snížil na potřebných 12V, vyfitroval a šlapalo to i bez nějakého stabiliztoru. Vypadalo to jako trafosvářečka, vážilo 2x tolik co celé video, ale na to zkoušení to bylo idelní.

Zpět na “Problémy s hardwarem”