Mluvní cvičení - počítače

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Nodon
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Mluvní cvičení - počítače

Příspěvekod Nodon » 17 bře 2009 21:04

Ve škole jsem dostal mluvní cvičení na libovolné téma čas asi 3-4 možná 4-5min samozřejmě jsem si vybral počítače ale ještě mě chybí závěr tohle zatím mám ale mám to na čtvrtek :D

Kód: Vybrat vše

Počítače jsou užasné stroje, která nás doslova obklopují. Počítače nejdeme téměř všude od obyčejné kalkulačky nebo digitalních hodinek přes mobily, mp3 přehráveče, notebooky až po super počítače které vlasní NASA nebo IBM.

Nejprve bych pověděl něco z historie počítačů.První počítače byly vyrobeny ve 30. letech 20. století, avšak za jejich vynálezce je přesto považován Charles Babbage, který již v 19. století vymyslel základní principy fungování stroje pro řešení složitých výpočtů.Struktura stroje obsahovala paměť a procesor, což mu umožňovalo činit rozhodnutí a opakovat instrukce – přesně jako to dělají dnešní počítače pomocí příkazů IF … THEN … a LOOP.
V roce 1944 byl na univerzitě v Pensylvánii uveden do provozu první elektronkový počítač ENIAC. Z dnešního hlediska to bylo příšerné monstrum s nulovým výpočetním výkonem – 18 000 elektronek, 10 000 kondenzátorů, 7000 odporů, 1300 relé, byl chlazen dvěma leteckými motory, zabíral plochu asi 150 m² a vážil asi 40 tun.

Nyní bychom se mohli přesunou do přítomnosti a podívat se na dnešní počítače.Dnešní dobu lze považovat za zlatý střed evoluce výpočetní techniky. Počítač, jakožto zástupce výpočetní techniky sám o sobě není ještě schopen bezmezně proponovat, tedy vykonávat činnost nezávisle bez předem naprogramovaných algoritmů, ale též nejsme v pravěku počítačů, kdy k vykonání výpočtu jsme potřebovali vlastní elektrárnu, či motory z letadel pro chlazení žárovek a elektrických relé.

Nakonec se podíváme do daleké budoucnosti je označováné jako období robotů, vesmírných lodí, které by mohly skákat do hyperprostorových oken, anebo jako období robotů. Robot by mohl být také hlavním zástupcem budoucí počítačové techniky.
Další postup lze zaznamenat na poli vývoje přístrojů, samotný počítač již nebude takový jak jej chápeme dnes, ale bude se jednat o ucelenou počítačovou síť, která bude maximálně vyžadovat klávesnici a obraz, který bude promítán na skelnou desku, či přímo do vzduchu, jako to známe ze science fiction.

Reklama
Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Mluvní cvičení - počítače

Příspěvekod Owner » 17 bře 2009 21:08

Pěkné a hlavně sis vybral dobré téma ! :D
Pokud to má být opravdu na 3-4 min. ,tak je délka toho textu dostatečná .

P.S. nedoporučuji psát obsáhlé články (třeba sloh) o ajťácích , naše češtinářka si to trochu vštípila do hlavy a co 10min. z ní vypadne ,ať si to uložíme/zapíšeme na harddisk . :lol:
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”