po delší době mám opět problém a potřeboval bych poradit nebo spíš potvrdit/vyvrátit mou doměnku. Ale k věci, před pár dny jsem zapínal Pc, nejdříve vše proběhlo vše v pořádku, ale po pár minutách při práci ve Winech se počítač začal lehce sekat. V tu samou chvíli začal hučet zdroj, odebral jsem tedy bočnici, abych se přesvědčil, že tento zvuk jde opravdu od něj. Zjistil jsem, že chvílema se přestává točit ventilátor ve zdroji. To by ani nevadilo, vyměnit ho není přece žádný problém. Jenže během toho zamrznul počítač úplně, následoval tedy restart a hle, ventilátor ve zdroji od té doby nevrčí, běží jak má a ani se nepřehřívá. Problém je jinde, při startu uslyším místo standartního krátkého pípnutí, jedno delší, nepřerušované a Pc nenaběhne. Vše sice běží, ale vidět není nic. Domnívám se, že toto pípnutí značí chybu v napájení/zdroji, ale nejsem si jist. Pokud počítač resetnu, naběhne již v pohodě a klasickým krátkým pípnutím. Ale to se dostávám k problému - počítač se seká. Nejlépe je to pozorovatelné při poslechu písniček a např. při brouzdání po netu. Pokud zapnu náročnější hru (zkoušel sem jen FarCry 2, hry jako CSS jdou bez problémů), začne se sekat. Zdroj mám ještě v záruce, tkž reklamovat ho není problém. Jiný zkusit nemůžu, momentálně si ho totiž nemám kde půjčit, abych ho ozkoušel a vyloučil tedy chybu jiných komponentů. Jinak Vám ulehčím jeden dotaz, paměti jsou nové, testované a bez problémů.
Můj zdroj je Fortron Blue Storm II 500W, zbytek Pc mám kdyžtak v profilu. Za případné rady děkuji..