instalace ovladačů grafiky
instalace ovladačů grafiky
Chtěl bych poprosit zdejší odborníky, aby mi poradili, jak postupovat při instalaci ovladačů grafické karty ATI 2400 HD na Vistách 32. Nemůžu nikde najít opravdu pořádný návod na postup jak odinstalovat staré ovladače. Mám njdříve použít správce odistalace v programu na správu karty a potom ještě přímo na kartě samotné grafické karty použít tlačítko Odinstalovat ovladač a pak restart ? Jaký opravdu správný postup odinstalace starých ovladačů ? Už si s tím nevím rady ... 

-
- Pohlaví:
Re: instalace ovladačů grafiky
Oba dva způsoby jsi popsal a názory který je lepší se liší. Někdo preferuje ten uninstalátor karty, někdo Ovladací panely - Přidat/Odebrat programy. Já preferuji ten druhý způsob.
1/ Přidat/Odebrat - tam to odinstaluj
2/ Projeď PC CCleanerem a restartuj.
Pak můžeš instalovat nové ovladače. Neboj se toho, není co zkazit.
P.S. Ten druhý způsob preferuji proto, jelikož jsem kdesi četl nějaké moudro kde to bylo zdůvodněno, ale už se mi to vykouřilo z hlavy.
1/ Přidat/Odebrat - tam to odinstaluj
2/ Projeď PC CCleanerem a restartuj.
Pak můžeš instalovat nové ovladače. Neboj se toho, není co zkazit.

P.S. Ten druhý způsob preferuji proto, jelikož jsem kdesi četl nějaké moudro kde to bylo zdůvodněno, ale už se mi to vykouřilo z hlavy.

Díky za radu, zkusím to tak. A ještě dotaz: Mám ještě po restartu použít ten Driver Cleaner aby to byla tutovka, že bude všechno řádně vyčištěno?
-
- Pohlaví:
Po odinstalaci programu vzdy pouzij Ccleaner, jak ti doporucuje, ..smetak pro udrzbu, a knoflik regisytry pro odmazani starych klicu od programu.
Ale me zajima neco jineho, ...pises, ze odinstalovavas ovladace a kde stahujes nove?, ja jedu na AMD. ATI ma CCC Catalyst Control Center, ktere se instaluje jako balik CCC + Display Driver ..takze nic vice delat nemusis, nez prainstalovat-aktualizovat novejsi verzi ovladacu tim, ze instalujes cely CCC balik.
Ale me zajima neco jineho, ...pises, ze odinstalovavas ovladace a kde stahujes nove?, ja jedu na AMD. ATI ma CCC Catalyst Control Center, ktere se instaluje jako balik CCC + Display Driver ..takze nic vice delat nemusis, nez prainstalovat-aktualizovat novejsi verzi ovladacu tim, ze instalujes cely CCC balik.
Naposledy upravil(a) PinkGirl dne 18 bře 2009 16:50, celkem upraveno 2 x.
nevi nekdo,kde bych stahnul ovlada 3D accelerator card na nvidia riva tnt2 ultra

Je to trochu anabáze ...
Mám tuhle grafiku na notebooku Acer. Měl jsem tam starý ovladač a tak jsem chtěl stáhnout nový. Jenže jsem zjistil, že ATI vůbc nepodporuje Radeon Mobilty (což je ostuda) a lze to řešit jedině programem, který Catalysty upraví tak, že je možné je nainstalovat. Tak jsem to zkusil a poněkud to neklaplo. Ten upravený ovladač nešel žádným způsobem nainstalovat (všechno ostatní ano, např. CCC). Bohužel výsledek je takový, že v tuhle chvíli mám aktuální CCC, ale starý ovladač (verze 8.4), a z nějakého záhadného důvodu je max. rozlišení, jaké můžu te´d použít, jen 1280x768. Už nevím, co s tím, a tak jsem se rozhodl ovladače odinstalovat a to pokud možno opravdu dočista a pak je tam zkusit dát znova.

-
- Pohlaví:
Tak postupuj takto, on se ta malo kdo zepta na komplexni vec, kdyz sice poses ..odinstalovat ovladace, ale otazka je proc, kdyz ty se aktualizuji aktualizaci.
Stare ovladace nemusis odinstalovat, ...stahnes nove CCC Catalyst Control Center (obsahuji i Display Drivers, momentalni verze 9,2) a instalujes.
http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx
.. kliknes vlevo na Catalyst Driver - Ati Video Card Driver, pak vyberes system co pouzivas
Stare se prepisi, ..ale.. (ve slozce Program Files - ATI ! tam nic delat nebudes !) na disku c: (podle konretni tve instalace), je slozka ATi - podslozka Support ...a v ni mas momentalne nejakou verzi ovladacu. Po instalaci se v teto slozce, v podslozce Support zobrazi slozka prave instalovanych ovladaceu. Takze tam budes mit napriklad; 8-0 vista_dd_cc (stare, pripadne i jine starsi), a nove instalovena 9-2 vista_dd_cc ...a tu slozku od starych ovladacu smazes a nechas si tam jen tu aktualni.
Tak to delam ja a vse mi dobre funguje.
To co pise o cistenim ccleanerem, to jiste udelej i po smazani teto stere slozky, at se to rovnou vysype.
Stare ovladace nemusis odinstalovat, ...stahnes nove CCC Catalyst Control Center (obsahuji i Display Drivers, momentalni verze 9,2) a instalujes.
.. kliknes vlevo na Catalyst Driver - Ati Video Card Driver, pak vyberes system co pouzivas
Stare se prepisi, ..ale.. (ve slozce Program Files - ATI ! tam nic delat nebudes !) na disku c: (podle konretni tve instalace), je slozka ATi - podslozka Support ...a v ni mas momentalne nejakou verzi ovladacu. Po instalaci se v teto slozce, v podslozce Support zobrazi slozka prave instalovanych ovladaceu. Takze tam budes mit napriklad; 8-0 vista_dd_cc (stare, pripadne i jine starsi), a nove instalovena 9-2 vista_dd_cc ...a tu slozku od starych ovladacu smazes a nechas si tam jen tu aktualni.
Tak to delam ja a vse mi dobre funguje.
To co pise o cistenim ccleanerem, to jiste udelej i po smazani teto stere slozky, at se to rovnou vysype.
Origo ovladače právě stahuju ... a stáhnul jsem právě poslední verzi 9.2. A původně jsem je zkusil nainstalovat přesně tak, jak říkáš, tedy aktualizací. To ale nešlo, protože nejsou "mobility". takže jsem právě zkusil je upravit tím programem, ale stejně to nepomohlo. Co se týče složky Support, tam se jen ta instalace rozbaluje ne? Takže na pozdější chod to už nemá vliv ... nebo se pletu ?
-
- Pohlaví:
C:\ ATI - Support ..slozky jednotlivych verzi ovladacu, ...ano, slozku Supoort vyprazdnit a nechat tam jen slozku s poslednima ovladaceme.
Ale nestahuj jen ovladace, ..stahni to jako cely balikk s CCC ...vyinstaluje se to cele. CCC ma stejne tak zmeny, ktere nejsou tak zasadni jako Disply Drivers, ale ja to vzdy stahuji syahuji a instalujei cele CCC + DD.
Talze, kdyz to tedkom teprve stahujes, tak jsi jel na stare, jak pises, ...a CCC jsi neistaloval (mozna, ze tedkom to pujde, CCC na to jiste vliv ma).
Pozn. ..nevim u ceho, zda to delal u DD anbeo CCC, ale zacne blbnout monitor, tak se nedes (od te doby co to istaluji soucasne obe CCC i DD nevim pri kterem z nich monitor delam divy).
Tto je jednitny balik a ja stahuji jen toto a nemam problemy (doted), a jinak nevim co pises, z eATI nepodporuje Radeon Mobility ...http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx ...zde je normalne v seznamu produktu ke stazeni, ale postupovala bych instalaci celeho baliku CCC + DD, a jednotne, nikoli jako drive se instalovalo oboji zvlast, a (dost lidi) CCC casto nebyl aktualizovan.
Ale nestahuj jen ovladace, ..stahni to jako cely balikk s CCC ...vyinstaluje se to cele. CCC ma stejne tak zmeny, ktere nejsou tak zasadni jako Disply Drivers, ale ja to vzdy stahuji syahuji a instalujei cele CCC + DD.
Talze, kdyz to tedkom teprve stahujes, tak jsi jel na stare, jak pises, ...a CCC jsi neistaloval (mozna, ze tedkom to pujde, CCC na to jiste vliv ma).
Pozn. ..nevim u ceho, zda to delal u DD anbeo CCC, ale zacne blbnout monitor, tak se nedes (od te doby co to istaluji soucasne obe CCC i DD nevim pri kterem z nich monitor delam divy).
Tto je jednitny balik a ja stahuji jen toto a nemam problemy (doted), a jinak nevim co pises, z eATI nepodporuje Radeon Mobility ...http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx ...zde je normalne v seznamu produktu ke stazeni, ale postupovala bych instalaci celeho baliku CCC + DD, a jednotne, nikoli jako drive se instalovalo oboji zvlast, a (dost lidi) CCC casto nebyl aktualizovan.
Jenže já právě tohle všechno už udělal. Když jsem spustil celý ten balík, tak mi to po proscanování systému nabídlo instalaci ovladačů+CCC+ještě nějaký další věci. Dal jsem OK a instalace proběhla v pořádku s výstrahou. Když jsem dal zobrazit podrobnosti té výstrahy, tak tam bylo uvedeno, že se nainstalovalo všechno kromě ovladačů ... tam je uvedeno NEÚSPĚCH. Takže mám poslední verzi CCC, ale když se kouknu na verzi ovladače GK, tak je tam ta stará verze a navíc špatně funguje, protože předtím jsem tam měl např. nabídku rozlišení až do 1920x1080, což jsem používal pro připojení k LCD TV. Teď tam je nejvíc jen těch 1280x768. Tak si právě říkám, že jediná možnost je odinstalace ovladačů, pořádně vyčistit CCleanerem a třeba ještě navíc tím Driver Cleanerem (jak tady někdo psal) a pak zkusit instalaci znovu. A nebo noťas vzít vyhodit z okna

A na stránkách ATI to právě stahuju ... přesně na tom odkazu, jak jsi uvedla ... a když dám Vista 32 a Mobility Radeon, tak mi to mojí kartu HD 2400 vůbec nenabídne ... aby mi to nabídlo mojí kartu, tak musím zvolit Radeon, ale tyhle ovladače už právě nejsou mobility, tedy na notebooky.

A na stránkách ATI to právě stahuju ... přesně na tom odkazu, jak jsi uvedla ... a když dám Vista 32 a Mobility Radeon, tak mi to mojí kartu HD 2400 vůbec nenabídne ... aby mi to nabídlo mojí kartu, tak musím zvolit Radeon, ale tyhle ovladače už právě nejsou mobility, tedy na notebooky.
-
- Pohlaví:
A nestahoval jsi ovladace predtimnekde jinde ?, treba tady:
http://driverscollection.com/?H=Radeon% ... 150&By=ATI
...je to poradnej chaos. Ja neco podobneho videla, praveze si nekdo vyinstaloval ovladace z jine nez oficialni stranky a potom nesel dat balik CCC + DD, a aktualizovat na posledni verzi jako mela byt.
Ja mam na notbuku taky slabou grafiku a na strance ATI neni tato ani dostupna ...mam 1150 a tam je jen 1050 a tak az 1350 ...a i tak mam tento balik CCC + DD.
Tim to neni, ja sama mam, jak vidis verzi, ktera na Ati strance neni.
Aby s eto nepletlo:
tady neni verze co mam: http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx
a tady stahuji CCC + DD jako jsi tedkom udelal a pises, ze to treba -nepasuje na tvoji grafiku:
http://driverscollection.com/?H=Radeon% ... 150&By=ATI
...je to poradnej chaos. Ja neco podobneho videla, praveze si nekdo vyinstaloval ovladace z jine nez oficialni stranky a potom nesel dat balik CCC + DD, a aktualizovat na posledni verzi jako mela byt.
Ja mam na notbuku taky slabou grafiku a na strance ATI neni tato ani dostupna ...mam 1150 a tam je jen 1050 a tak az 1350 ...a i tak mam tento balik CCC + DD.
Tim to neni, ja sama mam, jak vidis verzi, ktera na Ati strance neni.
Aby s eto nepletlo:
tady neni verze co mam: http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx
a tady stahuji CCC + DD jako jsi tedkom udelal a pises, ze to treba -nepasuje na tvoji grafiku:
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Padání ovladačů od AMD a coil whine - recenze u alza
od walderan » 18 led 2025 12:07 » v Problémy s hardwarem - 2
- 3106
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
18 led 2025 15:21
-
-
- 1
- 2459
-
od šulda
16 črc 2024 19:19
-
-
Reklamace Přehřívající Se Grafiky Příloha(y)
od MichaelSR » 21 srp 2024 15:51 » v Problémy s hardwarem - 24
- 9297
-
od MichaelSR
26 srp 2024 02:03
-
-
- 4
- 2305
-
od FELINY
24 zář 2024 17:18
-
-
Windows Update automaticky přepisuje ovladače grafiky. Příloha(y)
od kellne » 19 led 2025 17:02 » v Windows 11, 10, 8... - 9
- 4884
-
od kecalek
22 led 2025 11:01
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”