zdravim,
Mam problem s graickou kartou X1950Pro. Muj stroj je takovy: -procesor je Intel Core 2 duo E4500 2.20 GHz
- zakladovka G33M-S2
- 3gb DDR2
-zdroj 450 W
Vec se ma takhle: Zapl jsem PC, chtel jsem si zahrat Warcraft3, ale hra nenajela ani do zakladniho menu, zcernala obrazovka a na grafice se automaticky zvysily otacky vetraku na 100 % (jako kdyby se prehrivala). Nasledovalo vypnuti a zapnuti PC. System najel v poradku. Opet jsem spustil Warcrafta3 a opet zcernala obrazovka, opet se roztocil vetrak na 100%. Pak jsem to vyskousel u jine, jakekoliv, hry. Probihal stejny postup. Posleze jsem zvysil otacky na grafice na 100%. Nepomohlo. Dal jsem zkusil nejaky renderovaci 3D test (mam pocit, ze to byl test v ATI Tray tools). Opakoval se stejny postup.
Obcas se stalo, ze graficka karta se prehrala, zcernala obrazovka a musel jsem vypnout a zapnout PC, ale to bylo vzdy az tak po 30 min u narocnejsich her. Tento problem jsem ale vyresil, pred hranim, zvyseni otacek na vetraku na 100%. Nyni se ale "prehreje" ihned, da-li se to tak nazvat.
Vyzkousel jsem kompletne preinstalovat ATI tray tools, omega driver a nekolik verzi CCC, nepomohlo. Dneska jsem zformatoval disk a znova nainstaloval XP profesionaly + CCC verze 9.3. Vyzkousel jsem na nekolika hrach a opet se graficka karta po najeti menu ihned vypne. Me prijde, jako by mela problem prejit do 3D prostedi.
Mam prave strach, abych jednoho dne jsem nezapl PC a zjistil, ze grafika je mrtva uplne. To by znamenalo celkem dost problem. Mate nekdo, prosim, nejakou radu jak na to ?
X 1950Pro odmita poslusnost
- tamagoci
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Re: X 1950Pro odmita poslusnost
Vítej na PC-HELP..
Píšeš,že se ti GK přehřívala natolik až ti padal systém.Zkoušel jsi měřit teploty,jestli to je opravdu tím?

Píšeš,že se ti GK přehřívala natolik až ti padal systém.Zkoušel jsi měřit teploty,jestli to je opravdu tím?
MSI K9N Platinum/AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4800+,~2.5GHz/WD160Gb/4 Gb RAM/Asus HD 6670
Něco od nás z Mladé Boleslavi
MalwareRemove
Bezpečnostní skener
Čištění PC
MalwareRemove
Bezpečnostní skener
Čištění PC
- erty123456
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jestli ti vykazuje vysoké teploty, zkus se podívat jestli neni moc zaprášená a zanešený chaldič na grafice. Kdysi jsem ji musel taky takhle vyčistit.
Asus K55VJ
Dobra, podivam se po nejakem programu na mereni teplot a pak dam vedet. Na grafice uz jsem vyluxoval prach, ale vetrak jsem jeste neoddelaval.
- tamagoci
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
MSI K9N Platinum/AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4800+,~2.5GHz/WD160Gb/4 Gb RAM/Asus HD 6670
MalwareRemove
Bezpečnostní skener
Čištění PC
MalwareRemove
Bezpečnostní skener
Čištění PC
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Máš nainstalován DirectX?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- tamagoci
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Vyluxoval?To jako opravdu? 

MalwareRemove
Bezpečnostní skener
Čištění PC
MalwareRemove
Bezpečnostní skener
Čištění PC
Mno, vcera jsem vyzkousel Speedfan a Everest, a sledoval jsem v nejruznejsich situacich teplotu grafiky (plocha, 2D hra, film + nekolik dalsich drobnosti) a musim konstatovat, ze teplota se pohybovala v rozumnych mezich - pokud je teplota GPU +- 54 °C a prostredi +- 50°C normalni a jestli ano, tak teplotu muzeme vyradit (k mereni teploty ve 3D aplikacich + ren. testu jsem se nedostal, GK se "prehrala" driv, nez jsem cokoliv stihl udelat.). Ono je to stejne blbost , aby teplota z nejakych 54°C za 0,500 ms vzrostla na nejakych 90°C (nebo pri kolika se GK prehriva).
Vyluxoval sem tam nanosy prachu. Tolik prachu po hromade jsem jeste v zivote nevidel :).
DirectX mam nainstalovany, 9.0c.
Zkusim se zaridit podle kolegi Ertyho, odstranim vetrak a nejakym rozumnym zpusobem odstranim prach a necistoty (treba mokrou hadrou za provozu
).
Vyluxoval sem tam nanosy prachu. Tolik prachu po hromade jsem jeste v zivote nevidel :).
DirectX mam nainstalovany, 9.0c.
Zkusim se zaridit podle kolegi Ertyho, odstranim vetrak a nejakym rozumnym zpusobem odstranim prach a necistoty (treba mokrou hadrou za provozu

pokud si to opravdu ,,vyluxoval,, vysavacem... je mozne ze sis mohl kartu poskodit 
ovsem to se asi nestalo... protoze to by pak karta nenajela... :)
---
pridavny napajeni mas zapojeny ? (pokud karta ma)

ovsem to se asi nestalo... protoze to by pak karta nenajela... :)
---
pridavny napajeni mas zapojeny ? (pokud karta ma)
Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB
Xbox One
O2 VDSL 16MB
Xbox One
- goor111
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Měl jsem již podobný problém. Zkus jiné ovladače GK x)
Vše co můžeš odložit na zítra, na to se vy*er úplně :-)
Pridavne napajeni je pripojene. Kdyby nebylo, tak to zahlasi hlasku pri zapnuti PC.
Jake ovladace mas na mysli? Ted mam nainstalovane Catalyst 2009.0225.1546.28221, Omega (asi) 7.12 a do toho ATI tray Tools
Jake ovladace mas na mysli? Ted mam nainstalovane Catalyst 2009.0225.1546.28221, Omega (asi) 7.12 a do toho ATI tray Tools
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
PS5 se odmítá připojit k 5GHz síti - hlásí špatné heslo
od Renee » 19 srp 2024 09:13 » v Vše ostatní (inet) - 14
- 7631
-
od Renee