Chtel jsem se jenom zeptat: mam jeden HDD>SATA a dve DVD-ROM>IDE ,a zakladni desku ktera ma 2 SATA porty a 2 IDE porty,zapojeni SATA disku je jasne( na konektor SATA1), ale nevim kam mam zapojit ty dve DVD-ROM, na primarni IDE, nebo sekundarni IDE? A je lepsi je mit obe na jednom kabelu? nebo je lepsi je mit kazdou zvlast?
A pokud bych tam chtel eventuelne! jeste pripojit stary HDD (ATA100), nebude brdit cely system? Byl by jenom datovy, systemovy bude HDD SATA.
Zapojeni HDD SATA + dvou DVD-ROM
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Zapojeni HDD SATA + dvou DVD-ROM
Vítám Tě na Pc-help! V podstatě to je jedno. Těžko budeš používat DVD ROM obě najednou. Mohou být na jedné kšandě, jedna Master a druhá Slave. Pokud připojíš disk IDE , tak je vhodné jej dát primární IDE, jako Master a jednu z DVD ROM (asi to nejsou vypalovačky, ty se značí DVD RW) přidat k IDE disku na Slave a druhou samostatně na sec. jako Master. Klidně mohou být i obě na sec. (Master-Slave).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Re: Zapojeni HDD SATA + dvou DVD-ROM
Osobně bych pověsil každou mechaniku jako master na vlatní kšandu.
Jednak je zbytečné, aby se vzájemně omezovaly a to, že bude každá sama, ničemu nevadí (snad jen že je v bedně o jeden kabel navíc), jednak jsem u vlastních mechanik zažil na třech motherboardech, že nenaběhl ani BIOS, když jsem je pověsil spolu na jednu kšandu.
Doplňuji:
A jak píše Pic – v případě připojení IDE disku bych dal ten disk jako primární master a spolu s ním jednu mechaniku, na druhou kšandu pak druhou mechaniku. Zpomalovat by ten disk asi neměl, snad pokud z něj nepoběží systém.
Jednak je zbytečné, aby se vzájemně omezovaly a to, že bude každá sama, ničemu nevadí (snad jen že je v bedně o jeden kabel navíc), jednak jsem u vlastních mechanik zažil na třech motherboardech, že nenaběhl ani BIOS, když jsem je pověsil spolu na jednu kšandu.
Doplňuji:
A jak píše Pic – v případě připojení IDE disku bych dal ten disk jako primární master a spolu s ním jednu mechaniku, na druhou kšandu pak druhou mechaniku. Zpomalovat by ten disk asi neměl, snad pokud z něj nepoběží systém.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3315
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek