Zdravím lidičky :),
mám takový problém, přítelkyně má zavirovanej comp.
Včera jsem to byl u ní formátovat (XP), vše jsem odstranil, ale po nainstalování části hardwaru, modemu a antiviru mi nový vir začal hlásat několik trojských koňů a virů.
Je možné aby po formátu některé viry prostě v počítači zůstaly?
jinak má dva HDD, u obou jsem nejprve odstranil při instalaci XP oddíly a naformátoval C, při naběhnutí XP oddíl 2 (druhej HDD nevidím, nepomůžete mi, kde ho mám případně pak hledat?).
Další věc, co se chci zeptat, možná jsem udělal chybu v tom, že jsem okamžitě nenainstaloval service packy, nyní se tam chystám jít se service pack 2 a 3, service pack 1 jsem nenašel, je nutné ho nainstalova před service pack 2?
Děkuji moc za odpověď a čekám na rady.
zavirovaný XP:
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: zavirovaný XP:
Ahoj,
teoreticky je všechno možné. Neměl jsi nějaká data, která jsï vracel ze zálohy zpátky? Předpokládám že instaluješ původní Windows, které nemají ani SP1(existují vůbec ještě??
). Potom bych Ti doporučil, stáhnout SP2 a SP3 (SP1 nepotřebuješ, pokdu by se vyloženě nevzpouzel SP2, ale neměl by). Maximálně by to tobě mohl chtít nový WindowsInstaller, který si také můžeš stáhnout. Odpojit PC ze sítě, znova naformátovat, nainstalovat SP, antivir, případně firewall (ZoneAlarm, Comodo) a potom připojit k síti.
Ještě mě napadlo, že můžeš mít vir na instalačkách driverů.
/*pokud máš origo Windows instalačku, neměla by být zavirovaná*/
teoreticky je všechno možné. Neměl jsi nějaká data, která jsï vracel ze zálohy zpátky? Předpokládám že instaluješ původní Windows, které nemají ani SP1(existují vůbec ještě??

Ještě mě napadlo, že můžeš mít vir na instalačkách driverů.
/*pokud máš origo Windows instalačku, neměla by být zavirovaná*/
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Ahoj, díky moc za rady
Tak přítelkyně mi říkala, že se ji tam nehromadil jeden vir za druhým a pak s počítačem skoro ani nešlo hnout.
Docela síla po 4 hodinách formátování.
No přemýšlel jsem, že když tam hodím service pack 2, tak nebudu muset instalovat další firewall.
Jinak nevím, jestli mám nejprve tedy odstranit ty viry a pak formátovat nebo formátovat rovnou, ale asi mi nic jiného ani nezbyde, když už s tím skoro nejde hnout.... Sp2 už mám připravený i Sp3, myslíš, že mám teda ještě hodit nějakej jinej firewall, když už mám ho zabudovanej v Sp2, jinak windows origoška, v tom problém není...
Tak přítelkyně mi říkala, že se ji tam nehromadil jeden vir za druhým a pak s počítačem skoro ani nešlo hnout.
Docela síla po 4 hodinách formátování.
No přemýšlel jsem, že když tam hodím service pack 2, tak nebudu muset instalovat další firewall.
Jinak nevím, jestli mám nejprve tedy odstranit ty viry a pak formátovat nebo formátovat rovnou, ale asi mi nic jiného ani nezbyde, když už s tím skoro nejde hnout.... Sp2 už mám připravený i Sp3, myslíš, že mám teda ještě hodit nějakej jinej firewall, když už mám ho zabudovanej v Sp2, jinak windows origoška, v tom problém není...
Ps.: žádný data jsem nevracel zpět
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Když to zformátuješ, jak jsi popisoval, viry odstraníš zcela určitě (smaž i oddíly).
Ten firewall jsem navrhoval proto, abys měl informaci o tom, co Ti jde ven a co dovnitř. Na Windows firewall bych se nespolehnul ani kdyby mi za to Microsofti platili.
Instaluj SP2 a po něm i SP3, pak antivir (např Avira, a případně ten firewall - ale není to úplně nutný), potom drivery a nakonec pak připoj net a aktualizuj antivirus! a pak Win.
Popřípadě abys měl 100% jistotu si nainstaluj ESET Smart Security ve zkušební verzi, máš měsíc plnou podporu update a All in 1.
Ten firewall jsem navrhoval proto, abys měl informaci o tom, co Ti jde ven a co dovnitř. Na Windows firewall bych se nespolehnul ani kdyby mi za to Microsofti platili.

Instaluj SP2 a po něm i SP3, pak antivir (např Avira, a případně ten firewall - ale není to úplně nutný), potom drivery a nakonec pak připoj net a aktualizuj antivirus! a pak Win.
Popřípadě abys měl 100% jistotu si nainstaluj ESET Smart Security ve zkušební verzi, máš měsíc plnou podporu update a All in 1.
No ten vir musel zůstat asi v operační paměti, jinak nechápu, jak se tam najednou vzalo tolik virů a to jsem nic skoro nestahoval, jen avasta a mozilu a spybot.
Hele a nevíš, kde pak najdu ten druhej distk, smazal jsem totiž oddíly C: a oddíl D:(to byl druhej hdd) a ve windelch jsem pak viděl jen C: a D: ne...
Jestli to dneska nezpravím, tak se asi potentuju už.
Hele a nevíš, kde pak najdu ten druhej distk, smazal jsem totiž oddíly C: a oddíl D:(to byl druhej hdd) a ve windelch jsem pak viděl jen C: a D: ne...
Jestli to dneska nezpravím, tak se asi potentuju už.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
V operační paměti být nemohl, ta se maže po restartu PC, asi si je natáhl při připojení na net, když jsi něco tahal.
Pokud jsi i na tom druhém disku nevytvořil oddíl už při instalaci WIN, tak jej musíš vytvořit ve správci disků:
Pravým tlačítkem na Tento počítač > Spravovat - tam najdeš položku Správa disků a ten disk uvidíš jako černý (bez oddílu), klikneš na obrázek té jednotky Disk0 pravým a dáš Aktivovat (nebo tak nějak). potom už bys měl disk normálně vidět v Průzkumníkovi a můžeš jej naformátovat. Což můžeš rovnou i v té správě disků.
Disk bez oddílu je totiž pro Win "neviditelný".
Pokud jsi i na tom druhém disku nevytvořil oddíl už při instalaci WIN, tak jej musíš vytvořit ve správci disků:
Pravým tlačítkem na Tento počítač > Spravovat - tam najdeš položku Správa disků a ten disk uvidíš jako černý (bez oddílu), klikneš na obrázek té jednotky Disk0 pravým a dáš Aktivovat (nebo tak nějak). potom už bys měl disk normálně vidět v Průzkumníkovi a můžeš jej naformátovat. Což můžeš rovnou i v té správě disků.
Disk bez oddílu je totiž pro Win "neviditelný".
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
možná ti zůstal nějakej neřád v boot sektoru....
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”