Nejde spustit windows

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

jackson8800
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Nejde spustit windows

Příspěvekod jackson8800 » 05 dub 2009 20:39

to jsem zkoušel dát víc než je to povolený a celý se to nějak bezdůvodně přeházelo ty čísla nikde to nebyl otak jak jsem zadal..a zkoušel jsem to hodněkrát-první jeden a potom druhý,pak i oba a nic.

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 05 dub 2009 20:44

Odpovídej laskavě na všechny otázky, jinak se nikam nedostaneme.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

jackson8800
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod jackson8800 » 05 dub 2009 20:46

Když vložím 500000 mb tak to neodmítne ale potom to tam není těch 50 GB je tam jiný číslo.Jinak jsem smazal oba oddíly ale chová se to jako kdybych ej nesmazal takže fakt už nevím.Já se v PC moc nevyznám :-(
EDIT:vždycky potom co to zkusím,tam dám CD s XP a píše to v počítači nebyly nalezeny žádné pevné disky.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 05 dub 2009 20:58

To je jasné, že to není přesně to číslo, ale je to vždy nižší, protože to přepočítá. Proč to nebudu vysvětlovat. Vůbec nečteš co píšu a na co se ptám. Odstranil jsi všechny oddíly na disku a potvrdil to "Save". Napsal program, že je disk prázdný?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

jackson8800
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod jackson8800 » 05 dub 2009 20:59

dával jsem Save a program mi nic nenapsal.ASi bude lepší když udělám fota a dám to sem..to bude za 1000 slov.

jackson8800
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod jackson8800 » 05 dub 2009 21:10

Tady mám ty fota:
takhle to vypadá když to pustím:
http://img26.imageshack.us/my.php?image=abcd0004l.jpg

Takhle když smažu ten oddíl:
http://img26.imageshack.us/my.php?image=abcd0003n.jpg

A tohle je když dát vytvořit nový oddíl:
http://img26.imageshack.us/my.php?image=abcd0002hpa.jpg

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 05 dub 2009 21:48

Smazat musíš také ten první oddíl a to tak, že jej označíš a pak jej smažeš klávesou F8. Potom označíš a klávesou F7 vytvoříš nový oddíl takové velikosti, jakou potřebuješ a vybereš NTFS. První oddíl musí být primární, aby jsi mohl z něho bootovat (F5) (tam budeš instalovat WinXP). Na celém disku mohou být 4 primární oddíly. Tak může vytvořit další oddíly a nakonec to uložit klávesou F4. Pokud se spleteš můžeš se vrátit bezprostředně zpět klávesou F3, nebo uvedený oddíl odstranit a upravit velikost a vytvořit jej znova, jak potřebuješ, až do zbytku velikosti disku, kde není dosud oddíl vytvořen. Čili pokud se spleteš, jde to opravit.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 05 dub 2009 21:58

Teď mě tak napadlo, na tom booku byly standardně nainstalovány Visty a pokud odstraníš všechny oddíly, tak příjdeš i o ten Recovery oddíl a tak i o licenci k Vistě :?
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 05 dub 2009 22:10

Pokud k tomu nemáš CD nebo DVD s ovladači a byl nainstalován systém, tak má memphisto pravdu a na tom malém oddíle jsou potřebná data, tak to nelikviduj. Ne všechny notebooky jsou s předinstalovaným systémem a to jsi neuvedl. Též tady mám Acer, ale s linuxem a s CD s ovladači.

jackson8800
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod jackson8800 » 06 dub 2009 12:57

Ale já zkoušel smazat i ten první to vypadalo na začátku úplně jinak ja jsem se v tom hrabal tak tedka to vypada takhle na začátku tam byly myslím 4 oddíly-2 primární jeden měl 137 GB druhej 144GB a 2 takový menší jeden měl 3 GB a druhej 1,50GB a prostě jsem to pořád nějak mazal.vytvářel a stejně to dělá bordel..asi to nemá cenu přes forum to nevyřeším..
EDIT:jak píše vytvoříš oddíl tak velký jak potřebuješ..To je právě ten problém že mi to vždycky dovolí jen tak max 30 GB..

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”