Padání routeru při přehrávání videa na internetu Vyřešeno

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Padání routeru při přehrávání videa na internetu

Příspěvekod memphisto » 10 dub 2009 20:44

Zdravíčko,

to bych nebyl já, abych neměl zase celkem nepochopitelný problém :? Tohle mi fakt hlava nebere. Mám router Linksys WRT54GC v.2 a až doteď fungoval naprosto spolehlivě. Teď když serfuju na netu, tak je to ok a krásně funguje, ale jak otevřu stránky YouTube, Stream atd a dám přehrávat video, tak při streamu prostě spadne wifi. Router se přemístil kvůli dělání plovoucí podlahy do vedlejšího pokoje. Dva týdny tu fungoval naprosto spolehlivě až teď poslední dva dny začal dělat tohle :? Na booku jsou XP Pro a druhý je s Vistou a ten samý problém, prostě se odpojí a na routeru přestane svítit kontrolka wireless. Hledal jsem že přehraju třeba firmware, protože mám verzi 1.00.7 což je ještě původní, ale nikde jsem nenašel novější. Všude jsou jen pro verzi 1 a 3 a ty mi router neskousne. Připojení k netu mám přes kabelovku a po návštěvě technika a ověření funkčnosti u nich odpadá vina providera. Neveděl by někdo co s tím případně pokud se někomu podařilo sehnat novější firmware, tak bych ho poprosil o zaslání přes SZ. Ještě mě tak napadlo jestli třeba nevadí, že sedím cca 3 m od toho routeru :idea: :blush:

/edit: jedinéco pomůže v nahození routeru je odpojení od elektriky a znovu zapojení. 2x jsem ho hodil už do továrního nastavení a nastavoval znovu a dělá to pořád.pokud prohlížím videa na stolním PC, které je k routeru připojen kabelem, tak je vše ok a nepadá :?
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Reklama
p3!An
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Re: Padání routeru při přehrávání videa na internetu

Příspěvekod p3!An » 10 dub 2009 21:30

Určitě jsi googlil, ale stejně pro případ, se koukni sem zive.cz tu řešili něco podobného..možná najdeš odpověd

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 10 dub 2009 21:34

To už jsem pročetl. Mu to spadne a znovu se obnoví. Mě ne a navíc mi to žádnou chybu v žádném výpisu nepíše :?
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 10 dub 2009 22:27

Podle mne musí být chybný router, pokud sám vypíná. Pokud je součástí Firewall, tak by tam muselo být nastaveno blokování, ale to jej nevypne, jen by to zablokovalo připojení. Pokud ani technik nezjistil závadu, tak bych odzkoušel jiný router, třeba jen zapůjčený na tento test.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 10 dub 2009 23:00

S tím půjčením routeru bude právě problém :? A koupě nového teď moc nepřichází v úvahu :-( , tak nějak jsem s tím počítal, ale přislo to zrovna v nejmíň vhodnou dobu :? Akorát jsem vrazil hromadu peněz do biku :-( Jak to tak ale vidím, tak asi novému routeru se nevyhnu :mad:

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 12 dub 2009 14:10

No to co popisuješ je podobné tomu, co se děje mě, ale zase jen u PC připojené kabelem, book kterej je při wifi, toho se to netýká viz.viewtopic.php?f=7&t=39114 ale odpojování nemá bohužel žádná pravidla, žádná stream videa atd.Teď to zase týden je v klidu jen asi jednou to zazlobilo.Vždycky vytáhnu kabel dám ho do jiného portu a zase se to rozběhne, ale to asi není to správné řešení.Společného máme to, že mám také Linksys WAG54G, je to historik ale maká slušně.Při přechodu na ADSL 2+ jsem si stáhnul nový firmware s německých stránek, pokusím se najít odkaz.Už mě napadá jediné O2 nemá rád Linksys, nebo je to spojené s jejich lokálními výpadky posledních 14 dní.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 12 dub 2009 14:16

No a dalších asi 15 lidí, co má tenhle router, tak si vůbec nestěžuje a funguje jim naprosto OK. Jsem připojený k netu přes kabelovku (Valachnet) a doteď žádný problém.Hledal jsem podobný problém a nikde nic. Za ten firmware bych byl rád, ale doufám, že bude na verzi 2, protože ten jsem nikde nenašel.Jen na verzi 1 a 3 :? Ještě je skoro 5 měsícův záruce, tak ho zkusím vyreklamovat, ale už ho ta firma nemá v nabídce, tak jsem zvědavý, co mi odpoví na mail

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 12 dub 2009 14:22

No problém je,že když dáš něco na záruku jsi 30 dní bez toho.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 12 dub 2009 14:22

Při uplně prvním modemu ADSL (to tehdy u nás ADSL začínalo) jsem měl neskutečné problémy při trochu větším uploadu, modem vypadával a musel jsem restartovat celý PC. Asi někdy za půl roku se mi ho podařilo spálit a já dostal po reklamaci nový. A od té doby jsem byl šťastný, protože se tajuplná záhada vysvětlila a mě to fungovalo stejně jako ostatním. Takže doporučuji spálit modem nebo reklamovat :lol:

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 12 dub 2009 14:24

Právě, ale tak co, se neukážu měsíc doma no :lol: Hlavně čekám na vyjádření reklamačního oddělení, protože na faktuře není datum, jen zboží a adresa a spousta čísel :smile: . To je jen na papíře od PPL, co mi to dovezli :?

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 12 dub 2009 15:31

Téda, no snad to neudělá i mě, protože jsem si na tvoje doporučení koupil také Linksys.. :lol:

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 13 dub 2009 16:00

Memhisto, ne že bych byl postiženej, ale zkusil jsem surfovat jen tam, kde jsou nějaké videa, Youtube, stream super.cz atd a opravdu mi ten net padá jen tam.Vždy se odpojí připojí a potom už se loudá jako vytáčené připojení.
No zkusím napsat na cisco,třebu si budou vědět rady.U mě je to horší, že mám vše po záruce, ale něco se muselo změnit, protože dříve to bylo úplně v pohodě.Třeba máme v PC nějakého společného šmejda :?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Zamrzání PC a padání her
    od doldy » 21 pro 2024 13:02 » v Problémy s hardwarem
    3
    2483
    od rohlicek1 Zobrazit poslední příspěvek
    05 led 2025 09:56
  • Přehrávání hudby v autoradiu přestane po chvíli hrát
    od extrem » 07 dub 2025 17:34 » v Vše ostatní (hw)
    0
    1761
    od extrem Zobrazit poslední příspěvek
    07 dub 2025 17:34
  • Padání ovladačů od AMD a coil whine - recenze u alza
    od walderan » 18 led 2025 12:07 » v Problémy s hardwarem
    2
    3068
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    18 led 2025 15:21
  • Propojení Mixu UI24 a wifi routeru
    od huri » 17 říj 2024 17:59 » v Problémy s hardwarem
    1
    1747
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    17 říj 2024 21:12
  • Win 10 Pro problem připojení internetu
    od Bary-Jan » 05 úno 2025 16:45 » v Windows 11, 10, 8...
    8
    3454
    od Bary-Jan Zobrazit poslední příspěvek
    05 úno 2025 22:07

Zpět na “Administrace sítě”