Vypnutie "administrativního sdílení" v Tuneup Vyřešeno
Vypnutie "administrativního sdílení" v Tuneup Vyřešeno
Prosím o pomoc ako vypnúť "administrativní sdílení", ktoré mi ukazuje Tuneup ako problém so zdravím. Je tam hláška, že toto zdieľanie umožňuje sieťový prístup k jednotkám na PC, ku ktorým sa dá dostať pomocou zadania do príkazového riadku. Keď klikám na ponuku v Tuneup vypnúť "administrativní sdílení" nič sa nedeje a stále to ostáva zapnuté. Pozeral som aj v manažéri "po spustení", či sa to tam nedá vypnúť, ale nič mi tam nepribudlo, sú tam len programy, ktoré som si tam povolil.
Re: Vypnutie "administrativního sdílení" v Tuneup
Vypisuje mi tam nasledovné: Aké sú symptómy problému:" Administratívne zdieľania môžu byť bezpečnostné riziko. Pokiaľ to niekto vie, alebo môže získať heslo užívateľa s oprávnením administrátora, potom môže získať prístup k vaším dátam v počítači." Takže už to viete všetci
a preto by som si to rád vypol. Vie niekto ako na to?

- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
dej do přikazovy řadky přikaz : net share (nazev sdileny položky,u tebe teda asi ADMIN$) /delete .... takže by to mělo vypadat takhle: net user ADMIN$ /delete ...jinak ale nevím jestli je to pouze dočasný vypnutí..musiš kouknout po restartu..... nebo můžeš jestli máš xp mrknout do registru a použít tento návod : HKLM\System\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters - přidat nebo upravit hodnotu REG_DWORD AutoShareServer na 0 ...... ale někde sem to už tady na fóru viděl..tak zkus mrknout....myslím že to bylo v souvislosti s vypnutím služby server.....
Ďakujem vyskúšam.
Mám XP.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters:
AdjustedNullSessionPipes REG_DWORD 0x00000001 (1)
autodisconnect REG_DWORD 0x0000000f (15)
DisableDos REG_DWORD 0x00000000 (0)
enableforcedlogoff REG_DWORD 0x00000001 (1)
enablesecuritysignature REG_DWORD 0x00000000 (0)
Lmannounce REG_DWORD 0x00000000 (0)
requiresecuritysignature REG_DWORD 0x00000000 (0)
Size REG_DWORD 0x00000002 (2)
Start REG_DWORD 0x00000002 (2)
Opísal som len reg. DWORD, takže ktorý to mám zmeniť prosím? Mám ísť cez "Úpravy - Nové - Hodnota DWORD ?
Ešte by som podotkol, že mám na router napojené 2 PC káblom, takže aby som neodpojil druhé PC.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters:
AdjustedNullSessionPipes REG_DWORD 0x00000001 (1)
autodisconnect REG_DWORD 0x0000000f (15)
DisableDos REG_DWORD 0x00000000 (0)
enableforcedlogoff REG_DWORD 0x00000001 (1)
enablesecuritysignature REG_DWORD 0x00000000 (0)
Lmannounce REG_DWORD 0x00000000 (0)
requiresecuritysignature REG_DWORD 0x00000000 (0)
Size REG_DWORD 0x00000002 (2)
Start REG_DWORD 0x00000002 (2)
Opísal som len reg. DWORD, takže ktorý to mám zmeniť prosím? Mám ísť cez "Úpravy - Nové - Hodnota DWORD ?
Ešte by som podotkol, že mám na router napojené 2 PC káblom, takže aby som neodpojil druhé PC.
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
no když dáš do přikaz.řadk. prikaz fsmgmt.msc tak ti vyjede seznam sdilenych položek..a tam si je mužeš normalně vypnout..ale po restartu se ti asi budou obnovovat,tak zase vypnout..jinak tady pro představu :Vypněte default shares
... které používá systém a jsou vytvořené hned po instalaci. Máte dvě možnosti jak na to. Buď vypnete Server service, která může za to,
že jdou nasdílet (ale do už vytvořených se dostanete) nebo zeditujte registry HKeyLocal Machine\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\
LanManServer\Parameters. Pro Servery AutoShareServer (REG_DWORD 0), pro Workstations AutoShareWks. Pozor, občas si tím
můžete uškodit, některé jsou nutné pro provoz aplikací. (Tady máte malou tabulku, právě teď se mi to nechce překládat, ale napravim to)
C$ D$ E$ "schované" shares pro administraci systému, zastupující jednotlivé disky. Pro Win2k Prof. k nim mohou přistupovat jen Administráttoři a Backup Operators, pro Win2k Server navíc i members skupiny Server Operators
ADMIN$ "schovaný" share pro administraci systému, zastupující %SYSTEMROOT%. Je používaný hlavně pro vzdálenou administraci systému a skupiny platí stejne jako výše
FAX$ Je používán ve Win2k serveru během faxování
IPC$ Inter-Process Communication share je používaný pro dočasné sdílení dat mezi aplikacemi a počítačem
NetLogon Používaný službou Net Logon ve Win2k Serveru při zpracovávání requestů o přihlášení
PRINT$ %SYSTEMROOT%\SYSTEM32\SPOOL\DRIVERS pro vzdálnou správu tiskáren ///// jinak nevím proč to tam nemáš...buď máš trošku jinačí zapisy v registrech...nebo tam musíš tu hodnotu doplnit a nebo je to jedna z tech hodnot co tam máš,ale jinak pojmenovaná...ale to sou jen moje spekulace :) mužeš kouknout i sem http://support.microsoft.com/kb/842715/cs
... které používá systém a jsou vytvořené hned po instalaci. Máte dvě možnosti jak na to. Buď vypnete Server service, která může za to,
že jdou nasdílet (ale do už vytvořených se dostanete) nebo zeditujte registry HKeyLocal Machine\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\
LanManServer\Parameters. Pro Servery AutoShareServer (REG_DWORD 0), pro Workstations AutoShareWks. Pozor, občas si tím
můžete uškodit, některé jsou nutné pro provoz aplikací. (Tady máte malou tabulku, právě teď se mi to nechce překládat, ale napravim to)
C$ D$ E$ "schované" shares pro administraci systému, zastupující jednotlivé disky. Pro Win2k Prof. k nim mohou přistupovat jen Administráttoři a Backup Operators, pro Win2k Server navíc i members skupiny Server Operators
ADMIN$ "schovaný" share pro administraci systému, zastupující %SYSTEMROOT%. Je používaný hlavně pro vzdálenou administraci systému a skupiny platí stejne jako výše
FAX$ Je používán ve Win2k serveru během faxování
IPC$ Inter-Process Communication share je používaný pro dočasné sdílení dat mezi aplikacemi a počítačem
NetLogon Používaný službou Net Logon ve Win2k Serveru při zpracovávání requestů o přihlášení
PRINT$ %SYSTEMROOT%\SYSTEM32\SPOOL\DRIVERS pro vzdálnou správu tiskáren ///// jinak nevím proč to tam nemáš...buď máš trošku jinačí zapisy v registrech...nebo tam musíš tu hodnotu doplnit a nebo je to jedna z tech hodnot co tam máš,ale jinak pojmenovaná...ale to sou jen moje spekulace :) mužeš kouknout i sem http://support.microsoft.com/kb/842715/cs
Vďaka. Preženiem to esetom a spybootom a uvidím.
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
jo..už to mám..tu hodnotu musíš vytvořit.... viz.: A: Spusťte regedit.exe a v
"HKLM/SYSTEM/CurrentControlSet/Services/lanmanserver/parameters" vytvořte
DWORD hodnotu (pokud již neexistuje) se jménem "AutoShareServer" - v
případě, že vypnutí sdílených složek chcete provést na serveru nebo
"AutoShareWks" - v případě, že vypnutí sdílených složek chcete provést na
stanici a nastavte tuto hodnotu na 0. Hodnotou 1 si je opět můžete
zpřístupnit. // takže akorát zakaž to sdílení a pak udělej tu změnu v registrech,restartuj a mělo by to byt ok///nejrychlejší možná bude,když si stáhneš toto a jen spustíš :) .. a toho názvu pokus se neboj..to je ze srandy
"HKLM/SYSTEM/CurrentControlSet/Services/lanmanserver/parameters" vytvořte
DWORD hodnotu (pokud již neexistuje) se jménem "AutoShareServer" - v
případě, že vypnutí sdílených složek chcete provést na serveru nebo
"AutoShareWks" - v případě, že vypnutí sdílených složek chcete provést na
stanici a nastavte tuto hodnotu na 0. Hodnotou 1 si je opět můžete
zpřístupnit. // takže akorát zakaž to sdílení a pak udělej tu změnu v registrech,restartuj a mělo by to byt ok///nejrychlejší možná bude,když si stáhneš toto a jen spustíš :) .. a toho názvu pokus se neboj..to je ze srandy

Ďakujem veľmi pekne. Stiahol som si to, preštartoval a v Tuneup mi najprv ukázalo problém so zdravím ako predtým, ale keď som klikol na opraviť tak sa to konečne prestavilo, predtým nereagoval, lebo zrejme chýbal ten register. Medzitým ako si mi poslal ten register som tam dal aj ten druhý, AutoShareServer, ručne a teraz neviem či ho tom mám nechať, alebo ho zmazať? 

- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
pokud tam máš dvakrat ten stejnej "AutoShareServer" tak jeden mužeš vymazat....
Nie, ty si mi poslal AutoShareWks a ja som tam pridal AutoShareServer. zabral tvoj, pretože pred inštaláciou toho čo si mi poslal som to preštartoval len s AutoShareServer a nedalo sa to v Tuneup zmeniť, stále ukazovalo, že mám zapnuté adm.sdílení. Potom som pridal ten čo si mi poslal a už to išlo ako som písal. Takže teraz sú tam oba registre asi ako majú byť podľa návodu, na ktorý si mi dal odkaz. Takže sa chcem len uistiť, či to tak má byť, keď tam predtým neboli a teraz sú tam pridané rovno dva.
Ináč ďakujem , že si si našiel na mňa čas.

- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
jj..máš to správně...zakázaný na pc i na "síti" /co sem pochopil/.... když to budeš chtít obnovit tak změníš hodnotu na "1" ..... jinak není zač....ja si to podle toho taky nastavil :) //ještě mužeš zadat do př.řadky cmd a pak v něm prikaz net share a ujistit se,že nic neni sdileny....
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 1731
-
od Vítek Pokorný
Zobrazit poslední příspěvek
16 dub 2025 11:34