paypal : a vše kolem toho

...

Moderátor: Mods_senior

16bit_low
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

paypal : a vše kolem toho

Příspěvekod 16bit_low » 16 dub 2009 10:28

Ahoj,

předpokládejme, že už mám vytvořen paypal účet a ten je "spojený" s mojim bankovním účtem(tzn.Your member status is: Verified ).

moje první otázka je : Pokud budu posílat peníze přes paypal třeba do USA, Finska, Japonska, Číny nebo třeba na Madakaskar, bude to vždy zadarmo nebo se platí nějaké poplatky jako třeba při klasickém převodu z účtu nebo western union?

2. V položce Profile / Financial informations / Bank accounts nemám zadané číslo účtu, přestože paypal už je s mojim účtem verifikován. Napadá mě, že je sem třeba napsat č.ú. pouze v případě, že chci od někoho peníze přes paypal přijímat, nebo ne?

to by zatím bylo všechno a děkuji za odpovědi lidem, kterí už mají s paypalem nějaké ty zkušenosti...
Trpělivost růže přináší(lidová moudrost)

Reklama
p3!An
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Re: paypal : a vše kolem toho

Příspěvekod p3!An » 16 dub 2009 16:43

Podle mého názoru za odchozí platby se neplatí, zpoplatněni jsou pouze příchozí, pokud používáš obchodní účet . Avšak pokud budeš mít na účtě CZK koruny a pošleš do Ameriky $, tak budeš platit za konvertování směny...a je to hodně nadsazené...např. mě každý měsíc posílají 10liber, a ve finále přijde jenom 290Kč :huh:

Ale pokud si chceš přečíst ceníky, tak jej máš tady:
1. https://www.paypal.com/us/cgi-bin/websc ... untries=EU
2. http://penize.org/paypal/druhy-uctu/

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 16 dub 2009 16:58

Za platby přes PayPal se neplatí poplatky. Je to jako bys platil kartou. Platí se až tehdy pokud posíláš ze svého účtu peníze na PayPal nebo z PayPalu na svůj účet a tam je pak ten poplatek podle sumy jakou převádíš. Tuším, že to bylo 5000 Kč. PayPal jsem už zrušil, takže přesně neřeknu. S tím přidáním účtu nevím :?
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

16bit_low
nováček
Stav:

Příspěvekod 16bit_low » 17 dub 2009 09:34

Asi jsem to teď úplně dobře nepochopil...

Když budu chtít poslat peníze přes paypal, musím je prvně sám poslat z mého účtu na paypal účet? Já myslel, že si systém peníze z mého účtu strhne sám. Když jsem dělal verifikaci, tak mi bylo na na vyzkoušení také strženo 50kč automaticky.

A ten poplatek 5000? tzn., že pokud budu chtít poslat třeba do USA 500$, zaplatim poplatek 5000?

------

EDIT: teď jsem četl ten článek na penize.org. Já mám personal account, vedený v CZK, tzn., že pokud budu posílat peníze do USA, zaplatím za převedení měn poplatek 2,5 % z celkové částky.

500 dolarů je asi 10000 kč ,tzn. poplatek 250 kč. No a to už by bylo velice přijatelné. teď je otázka jestli je to doopravdy tak...
Trpělivost růže přináší(lidová moudrost)

toncis
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod toncis » 17 dub 2009 11:11

payapl je tvoja virtualna penazenka pouziva sa ako ochrana pred podvodnikmy je lepsie platit paypalom ako davat svoj real ucet od banky na nete ?!!a k veci ked si platis alebo hocico kupujes cez paypal je to zadara ale ak si posielas niekam prachy tak ta muz platis daky poplato zalezi do akej krajiny to si pozri vzdy pred poslanim by ta to malo upozornit na to kolko ta to bude stat..!!v ramci paypolu je to zadara aspon myslim cize ak ma niekto ma ucet na paypole a posielas mu to zo svojhop paypolu ta kje to zadara...pouzivanie virtualnej penazenky je velmi vyhidne a konfortne !!doporucujem

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 17 dub 2009 11:45

hlavně, co se mi na PayPalu líbí je, že peníze jsou převedeny téměř okamžitě
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Herní PC s RBG kolem 80k
    od Dadovinak » 15 říj 2024 21:41 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    25
    7753
    od Dadovinak Zobrazit poslední příspěvek
    20 říj 2024 19:10
  • PC na hry a blender - tichý, kolem 20.000
    od Pavdi07 » 24 led 2025 10:59 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    3171
    od Pavdi07 Zobrazit poslední příspěvek
    13 úno 2025 15:45
  • Univerzální notebook kolem 30t
    od Micmen » 29 dub 2025 17:34 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    2428
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    29 dub 2025 21:55
  • Notebook kolem 15 tisíc
    od DarkKnight » 23 dub 2025 21:27 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    19
    7243
    od windroid2 Zobrazit poslední příspěvek
    28 dub 2025 20:58
  • Jaký tablet kolem 3000Kč ?
    od michal84 » 22 lis 2024 14:16 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    6
    4248
    od michal84 Zobrazit poslední příspěvek
    22 pro 2024 21:43

Zpět na “Vše ostatní (inet)”